marți, 26 ianuarie 2010

26 Ianuarie

Nu am amintiri speciale in legatura cu aceasta zi. Unii spun ca au fost carati la spectacole omagiale sau au fost obligati sa participe la diferite "activitati" de partid. Mi-e greu sa cred ca s-au dus acolo cu pistolul lipit de tampla. Eu imi amintesc atat: omul de zapada din curtea blocului, derdelusul din Dealul Mitropoliei, spectacolele pentru copii de la Sala Palatului, vacantele prelungite, la munte, din liceu si sesiunile de examene din anii de facultate. Si daca nu imi placea ce vedeam la TV, ieseam in oras cu prietenii, aveam timp berechet, chiar si atunci cand eram in "campul muncii" si ma distram urmand a doua facultate.
Mai nou "democratia" super-originala nu ma lasa sa uit ca, pe 26 ianuarie, s-a nascut un om de stat care s-a ambitionat sa plateasca datoriile Romaniei. Probabil ca sa nu se mai simta sclav in tara lui. Motiv pentru care a platit, el insusi, cu viata.
Azi, Romania este la fel de indatorata strainilor. O luam de la capat si de data asta vom plati cu totii. Vinovatii de starea natiunii in niciun caz!

10 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da Ruxi, este indatorata , dar nu ca inainte. Pe vremuri era indatorata, acum este pana peste cap. Nu cred ca mai sunt sanse sa fie platit imprumutul acesta!

dramoleta spunea...

Am exact aceleasi amintiri frumoase. Asta pentru ca am avut parinti normali la cap :))

De 23 August veneau in scoala activistii de la pionieri si UTC pt a alege copiii pentru demonstratie. Intrebau cine vrea sa mearga. Pe cuvant ca era bataie pe locul celui ce urma sa-i dea flori lui Ceausescu. Unii parinti erau suparati ca nu e si copilul lor mai aproape de tribuna oficiala :))

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Dramoleta,
Eu am apucat sa-i dau flori. Cati colegi m-au invidiat:)))Nu-ti pot spune...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Ion,
Ce-ar fi sa nu-l platim? N-ar fi prima teapa "romaneasca"!:))

Anonim spunea...

domana Lungu,
desigur nici eu de pe alte meleaguri nu vreau sa il reabilitez pe Nicolae Ceausescu.Faptul ca vds scrietzi liber este meritul numai al tinerilor al caror sange a fost varsat in decembrie 89.Nu putem, uita cozile interminabile, prgramele Tv de proasta calitate(omagiu conducatorului maret..) dar mai ales frica ca atunci cand spui ceva contra regmului ajungi unde nu trebuie.Dar....si acum spun dar.Romania reusise pe timpul sau sa aduca Occidentul la ea in interesul ei!!Nu spun decat de Dacia Renault ,de Oltcit-Citroen de centrala cu tehnologie..canadiana de la Cernavoda,de faptul ca in 1976 Televiziunea Romana era singura din Est ce primea gratuit marele serial de succes Dallas, de ce cantareti din Vest veneau la Cerbul de Aur,.Mai spun ca daca erai umpicut dornic de informare ( si acum canalele oficiale doara lui Basescu ii fac oda) te uitai daca erai banatean la Belgrad sau Novi Sad (la acei sarbi care nu ne-au tradat niciodata ci noi pe ei) sau mergeai la tirgul din Timisoara unde gaseai ciocolata si produse sarbesti de calitate vestica.Mai spun ca (si aud acum cum radeau unii boi atunci) trebuia sa ducem sticlele si borcanele ca si hartia veche la reciclare (lucru identic cu ce se face de ani buni in Europa normala) si ca eram singurul stat din Est care ne opusesem ciumei rosii participand la olimpiada de vara de la Los Angeles si nu acceptasem invadarea cehoslovacilor, stabileam relatii diplomatice cu RFG-ul(astea ce-i drept le-am citit) NU repet sistemul democratic asa cu pacatele lui il prefer celui dicatorial, dar si daca acel sistem a avut merite sa le spunem.Si ca poporul acesta are bun simt o denota faptul ca in memorie e inca ziua lui deloc a """academican doctor inginerului codoi"".El a avut acel bun simt si nu s-a facut mai mult decat este.Si tot Nicolae Ceausescu a avut un fiu care a absovit un studiu la Londra(pe merit)!!Azi se absolva Spiru Haret!!!

Anonim spunea...

si inca un mic spuliment de pe malurile Mainului la ceea ce am spus:
4 destine in periada aceea.
Vadim obtine pe merit bursa Herder pleaca la Viena este acceptata ca Gaststudent acolo, revine in tara dupa cativa ani isi depune carnetul de ziarist si acum iese la iveala ca era urmarit de aceea parte urata a securitatii(politzia politica), Iliescu studiaza in acest timp la :::Moscova, Basescu devine (oare cum pe vremea aceea) seful flotei romane din Belgia, iar Valentin Ceausescu e acceptat de Royal College London.Spune totul sau....

Anonim spunea...

CRIMA SI PEDEAPSA
PRESEDINTELE BASESCU ANCHETAT IN FRANTA !
Consulat général de France à New York
Philippe Lalliot
Consul général
Stimate Domn
Trimit spre atentia dumneavoastra scrisoarea adresata catre Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy. Unul din subiecte prezentate este incendiul din portul Rouen.
Actualul Presedinte Roman Traian Basescu este responsabil de incendierea a 38 de nave şi de poluarea portului francez Rouen, în 1981, din postura de căpitan al navei de cursă lungă „Argeş”. Exista si o declaraţie din 1998 a lui Traian Băsescu, în care acesta recunoaşte că a falsificat probe pentru a scăpa de sancţiunile autorităţilor franceze.
Incidentul a avut loc în iarna anului 1981. Traian Băsescu, pe atunci căpitan de cursă lungă de numai 3 luni, primise comanda navei „Argeş”. În portul francez Rouen, încărcătura navei a luat foc în timpul descărcării. Incendiul s-a extins la alte 37 de nave aflate în rada portului francez.
A urmat o anchetă. Traian Băsescu a stat aproape o lună la dispoziţia autorităţilor franceze. A fost chemat şi la tribunal. Nava românească a fost verificată şi echipajul a fost anchetat.
Abia după 17 ani, în 1998, Traian Băsescu, pe când era ministrul Transporturilor, a recunoscut, într-un interviu la Prima TV,Romania că incendiul din portul Rouen a pornit de la vasul său. Mai mult, Băsescu a admis că a falsificat probele pentru a scăpa de sancţiuni.
După pentru dezastrul din portul Rouen, autorităţile franceze au cerut daune de aproximativ 12 milioane de dolari.
Domnule Consul General
Am fost sfatuit de autotitatile franceze sa va contactez pentru a afla stadiul anchetei deschise impotriva cetateanului roman Traian
Basescu.Va cer o audienta.
Voi fi onorat sa va intalnesc in urmatoarele saptamani. In jurul lui 20 Ianuarie plec in Japonia unde voi avea filmari timp de trei saptamani.
Cu deosebit respect
Robert Horvath-DEVA
Ziarist de investigatii. New York
Datele de contact personal pe http://www.devagallery
Va rog a binevoi a anunta primirea scrisorii.
RASPUNSUL FRANCEZ
IN CURSUL ACESTEI ZILE AM PRIMIT UN RASPUNS PRIN TELEFON.
AM PRIMIT ASIGURARI CA SCRISOAREA MEA A CATRE PRESEDINTELE FRANTEI A PRIMIT ATENTIA CUVENITA. SA PRECIZAT CA SA INCEPUT O ANCHETA PRELIMINARA SI CA VOI FI
TINUT LA CURENT CU DESFASURAREA EI.
Robert Horvath
Cititi despre crima de la Rouen pe http://devanewyork.blogspot.com/

Cristian Lisandru spunea...

Adevăraţii vinovaţi vin pe la televiziunile aservite şi dau din gură, macină vorbe fără sens.

Anonim spunea...

FRATII DE ARME BASESCU -BOUT.
PRESEDINTELE ROMAN LA UN PAS DE ACUZARE IN PROCESUL DECENIULUI.
Cel mai mare traficant din istorie Victor Bout arestat la Bangkok se pare ca va fi extradat catre SUA. Noile documente prezentate autoritatilor talandeze implica clar mafia de armament romana.
El introduce printre altele un raport ONU prin care nu mai puţin de 20.000 de pistoale mitralieră, fabricate la Cugir, fuseseră exportate în mod legal în Uganda si din au ajuns în mâinile insurgenţilor într-o zonă cu un conflict atât de sângeros ca cel din Congo. În lunile ce au urmat acestor descoperiri, un anume personaj, considerat de unii ca fiind „mare” în piaţa contrabandei cu arme şi de alţii ca fiind, de fapt, doar un pion, a fost văzut navetând între Moscova şi Bucureşti. Victor Bout, calificat într-un raport ONU drept „neguţătorul de moarte numărul 1 din Africa”, s-a născut la Duşanbe, în actualul Tadjikistan, şi derula, la începutul acestui deceniu, afaceri de circa opt miliarde de dolari anual. Una dintre firmele lui Bout, reprezentată de unul dintre membrii familiei care stăpâneşte, la Abu Dhabi, bogatul emirat Dubai, a fost prezentă şi în România şi a negociat cu Aerofina, producător de tehnică aeronautică. Atâta doar că „Flying Dolphin” se află pe lista neagră a ONU din cauza încălcării embargourilor impuse zonelor africane aflate în stare de război. Mai mult, chiar, există suspiciuni că printre clienţii reţelei lui Bout se numără şi fundamentalişti afgani. Flota aviatica a lui Bout numara 60 de avioane. O mare parte din avioane au fost avioane romanesti vandute de Traian Basescu in calitate de ministru al transporturilor pe un pret de nimic ( un Iliusin la pretul unui jeep ). Pilotii romani transportau ilegal arme romanesti in jurul lumii. Alte firme controlate de Bout au fost extrem de active în România – în numeroase domenii, de la tranzacţii cu diamante provenite din surse neacceptate pe plan mondial până la comerţ cu avioane civile şi nu numai.Câteva publicaţii specializate, dincolo de Ocean, în jurnalism de investigaţii, Mother Jones şi Canada Free Press, merg, însă mai departe şi îl asociază pe Victor Bout cu ofiţeri din serviciile secrete de la Bucureşti, un anume ofiţer Gigel Bratiloveanu, al cărui nume apare în mai multe scandaluri din România, cum ar fi afacerea Ţigareta 2, dar şi în lista cu angajaţi ai Ambasadei României la Moscova. Bout trebuia, de fapt, să fie arestat la Bucureşti, unde urma să participe la încheierea unei afaceri. Bratiloveanu un apropiat de a lui Basescu il anunta pe "fratele de arme" sa nu calce in Romania. În Thailanda a fost arestat după ce a negociat cu doi agenţi speciali americani care pretinseseră că reprezintă gherila marxistă columbiană FARC, interesaţi să cumpere rachete şi lansatoare de rachete provenind din Romania si Bulgaria.
Extradarea lui Bout pare evidenta iar procesul care va avea loc la New York nu va putea avea loc
fara inplicarea actualului Presedinte al Romaniei Traian Basescu. Se pare ca cei doi frati de arme
si "negutatori ai mortii ' vor ramane pentru mult timp impreuna.

Robert Horvath corespondenta speciala pentru Nipon Press.
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Anonim spunea...

REDUCEREA MANDATULUI PRESEDINTELUI ROMAN BASESCU DE LA 5 ANI LA 5 LUNI !
Documente care anunta sfarsitul regimului dela Bucuresti
Vasilescu a fost scos pe sest din Romania sub nasul servicilor secrete. Vizita fostului director al aeroportilui Otopeni (Romania )la New York fost extrem de scurta, se pare de cateva ore. Marturiile date sub juramant fac parte din noul dosar de acuzare prin care autoritatile judiciare americane spera sa obtina extradarea celebrului traficant de arme din Tailanda.
"Bout partner a friend of Romanian president Traian Basescu, connected Viktor Bout to Arsenal and Romtehnica, companies of Romanian DoDefense. Cigarettes in cargo manifest of Air Sofia aircraft, in fact rifle guns amunitions loaded on board at Bucharest-Otopeni Romanian AFB for a destination under embargo in 1998 ( Sierra Leone )".
In total Vasilescu a documentat vreo 200 de transporturi de armament
violand santiunile ONU depe aeroportul Otopeni.
Un aspect inedit reprezinta vanzarea pe un pret de nimic a flotei aeriene romane de catre Ministrul Transporturilor Traian Basescu actualul Presedinte al Romaniei catre contrabandisti de arme. ( un avion Iliusin la pretul unui Jeep )
"Vasilescu testifies a few Romanian intelligence agencies covered the import-export firms and were involved in arms smuggling on the Bucharest airport and in the of Agigea zone, in the Constanta Sea Port (new and old), for military training and support of the Islamic organizations."
Vasilescu a parasit USA dupa cateva ore de sedere la New York fara sa viziteze orasul. In aceste ore el a reusit sa arunce in aer mafia de arme si politica a Romaniei in frunte cu actualul presedine Traian Basescu.
Corespondenta speciala pentru Nipon PRESS by Robert Horvath
VEDETI DOCUMENTE EXTRAORDINARE PE :
Vasilescu | MySpace - myspace.com/val2002

 In cazul in care intervine cenzura serviciilor puneti pe yahoo Web Search: 
 www.myspace.com/val2002
URMARITI : http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/