luni, 28 martie 2011

SCUIPATI si AICI !

Unii "jurnalisti" de la Realitatea sunt cretini. Pardon, sunt condusi de oameni specializati in manipulari ordinare. O "stire" de azi dimineata a fost redactata asa: "Adrian Severin, huiduit de colegi, a fost trimis in ultimele banci ale Parlamentului European, alaturi de Corneliu Vadim Tudor si Gigi Becali." Vedeti cat de tendentioase sunt alaturarea celor 3 nume si contextul voit ambiguu in care apar? Care era relevanta, ma rog, langa cine va sta fripturistul nerusinat care ne-a facut de rasul lumii? Probabil ca in acele banci stau parlamentarii neafiliati vreunui grup si atat, lucru care le-a "scapat" celor care au redactat stirea. Nu e bine sa vrei raul aproapelui, dar tare as vrea sa-i vad pe nemernici someri, cersind pe strada! Cat despre trustul in sine, e clar ca SOV e speriat de moarte, ca doar n-o sa credem vrajeala ca a renuntat la controlul asupra televiziunii proprii.

vineri, 25 martie 2011

ADRIAN SEVERIN SI FALIMENTUL ACTUALULUI SISTEM !

CORUPTIA LA NIVEL INALT
DIN ZIARUL "TRICOLORUL"
DE RUXANDRA LUNGU
25 MARTIE 2011

„Exista doua natiuni deosebite in aceasta tara: una stoarsa si saracita(...) alta imbuibata. Mita e-n stare sa patrunda orisiunde in tara aceasta, pentru mita capetele cele mai de sus ale administratiei vand sangele si averea unei generatii. Oameni care au comis crime grave raman somitati, se plimba pe strada, ocupa functii inalte, in loc de a-si petrece viata in puscarie.(...)Poporul a pierdut de mult increderea ca lucrurile se pot schimba in bine si duce nepasator greul unei vieti fara bucurie si fara tihna.(...)(Votul, n.n) in tara si in Parlament nu mai este decat manipulul unor ambitii personale, al unor apetituri pe cat de nesatioase, pe atat de vrednice de condamnat. Gresalele in politica sunt crime, caci in urma lor sufera milioane de oameni nevinovati, se-mpiedica dezvoltarea unei tari intregi si se-mpiedica, pentru zeci de ani inainte, viitorul ei.”(Mihai Eminescu)
.Constatarea ca nimic nu s-a schimbat in politica romaneasca macinata de coruptie si tupeu este dublata de mahnirea ca romanii privesc pe cei ce vremelnic le conduc destinele tot cu resemnare si indiferenta chiar in era in care informatia se raspandeste cu repeziciune, iar viteza de reactie ar trebui sa fie pe masura.
Cazul lui Adrian Severin este doar un palid exemplu de politician postdecembrist care nu ar recunoaste nici in ruptul capului o greseala, chiar daca este de domeniul evidentei. Pe principiul „ce vedeti cu ochii vostri nu e adevarat”, „e o inscenare”, sau „e un trucaj ordinar” politicianul Severin nu se da dus din Parlamentul European de buna voie, cel putin deocamdata.
Facand apel la memorie, nu putem uita inversunarea cu care candidatul respectiv la fotoliul de europarlamentar isi construise buna parte din discursul electoral, impotriva PRM, explicand romanilor intr-un mopd tendentios si profund necinstit ca „nationalistii” nu se vor afilia niciodata la vreun grup din PE, iar votul lor „s-ar irosi” in acest fel. Surpriza: Adrian Severin, exclus din grupul socialistilor, vrea sa ramana, in continuare europarlamentar, chiar si asa, neafiliat, carevasazica. De data aceasta, votul romanilor nu se iroseste? Iata cum functioneaza nesimtirea, dublul standard si goana dupa bani castigati usor, in toata splendoarea lor.
Cu riscul de a terfeli imaginea Romaniei si a PSD, Adrian Severin nu renunta, ba chiar se considera o victima. Am trata problema cu prea multa usurinta daca am eticheta asemenea atitudine ca o simpla cramponare de ciolan. Chiar daca e unul suculent, european...
Dar,aruncand o privire sumara asupra CV-ului acestui personaj toxic pentru politica romaneasca, constatam ca, de cel putin 20 de ani incoace, majoritatea veniturilor lui Adrian Severin provin din bugetul de stat, din diverse pozitii ocupate in diverse guverne, organisme guvernamentale sau tot felul de „comitete si comitii”. Fara a-i analiza prestatia si rezultatele profesionale, ne explicam de ce Adrian Severin nu se retrage, cu „firma de consultanta” cu tot in mediul privat unde selectia valorilor este, ne place sau nu, mai riguroasa.
Ar fi interesant atunci de vazut cati clienti i-ar trece pragul in conditiile in care n-ar mai exercita vreo functie publica aducatoare dupa sine de influenta si control. Probabil tot atat de multi cat ar avea doua distinse notarite, daca n-ar fi fiice de presedinte de stat sau sotii de fosti prim-ministri.
Pentru ca, in sistemul „capitalist ”pe care credem ca l-am inviat noi, europenii din est, din morti, raspunderea pentru incompetenta sau erori de management se traduce rapid in faliment pentru angajator si in pierderea locului de munca pentru angajat.
Intelegem si faptul ca Adrian Severin nu se vrea tap ispasitor pentru un delict inca nedovedit de ancheta si nu se poate decupla de la o sursa de bani neamenintata de criza sau economia de piata. Mai ales, in contextul general ,in care colegi de-ai dumnealui, din toate partidele care au guvernat de 21 de ani Romania, se fac vinovati de subminarea economiei nationale ( ca sa restrangem intr-o singura sintagma jaful de proportii la care au fost supusi romanii) si totusi, vorba lui Mihai Eminescu „raman somitati”, „se plimba pe strada”, „ocupa functii inalte”.
Nici Adrian Severin, nici politicienii care au condus Romania spre dezastrul in care se afla azi nu vor repecta vreodata Legea Raspunderii Ministeriale, nu vor da socoteala pentru faptele lor pentru simplu motiv ca in tara noastra incalcarea Constitutiei a devenit un obicei, legile nu se respecta sau nu se aplica,desi votate in forul legislativ, iar puterea judecatoreasca este aservita total celor care pun semnatura pe decizia de numire a procurorilor si judecatorilor.
Totodata, cramponarea de functii inalte, retribuite din bani publici, fie autohtoni sau europeni si tendinta multor politicieni de a-si plasa rudele , prietenii si clientela in institutii bugetivore, unele forme fara fond, importate de-aiurea, reflecta o stare de lucruri de o gravitate extrema: lipsa increderii, de fapt, in modul de functionare a economiei de piata, in concurenta loiala, in selectia valorilor, in retribuirea corecta a muncii in functie de importanta ei in societate. Este lipsa increderii intr-un sistem economic care s-a dovedit falimentar, incapabil sa mentina in societate un anumit echilibru, o elemntara echitate. Capitalismul a fost prezentat romanilor, de catre aceiasi politicieni aflati, insa, in goana dupa slujbe la stat, drept unica solutie de redresare a societatii romanesti dupa 1989 si este propovaduit, in continuare, de propagandisti din mass-media, retribuiti, direct sau indirect tot din bani publici.
Experimentul intoarcerii istoriei din drum a esuat, dupa cum era previzibil, cel putin in aceasta parte a Europei, aflata, de sute de ani, sub zodia bacsisului si a peschesului.


luni, 21 martie 2011

UITE UNDE SE ASCUNDEA "UN ROMAN INFLUENT" : ADRIAN SEVERIN !

Un simplu "search" pe Google ne spune cine este Adrian Severin, personaj lansat in politica dupa 1989, dar cu activitate intensa si "inainte" de revolutie sau ce a fost ea.
Scandalul in care este implicat nu ma mira deloc. Politicienii se acopera de hartii, de contracte de "consultanta" care ascund diverse forme de mita, recunoscute ca legale in lumea lor mizerabila. Pe de alta parte, inscenarile facute adversarilor ni se perinda pe banda rulanta ca ceva normal, dar si tupeul de a nu recunoaste evidenta, pe principiul :"ce vedeti cu ochii vostri nu e adevarat" a fost ridicat la cote maxime in urma filmuletului care l-a avut ca personaj principal pe actualul presedinte al Romaniei.
Distractiva este incrancenarea cu care un om obisnuit sa traiasca foarte bine din bani munciti prea usor nu s-ar da dus din post nici mort, cel putin deocamdata. Desi Mafia transpartinica sigur i-ar gasi o alta sinecura pe bani publici.
Si mai amuzant mi s-a parut ca omul considera ca toata povestea e menita sa scoata din joc "un roman influent". "Roman"? De cand? "Influent"? De unde si pana unde?
Sunt subiectiva pentru ca la alegerile europarlamentare din 2009 nu mai contenea cu discursul anti-PRM, ca nu cumva romanii sa-si "iroseasca" votul pentru parlamentari care nu se vor afilia unor grupuri deja constituite. Plus alte afirmatii tendentioase pe care nu le repet aici.
Bine ca "ne fac cinste" specimene ca el si alde Bodu, alta caricatura sinistra ajunsa europarlamentar. Cei care i-au votat ar trebui sa intre in pamant de rusine!

DICTATURA SE INSTALEAZA CU PASI MARUNTI, DAR SIGURI

DIN ZIARUL "TRICOLORUL"

18 MARTIE 2011

DE RUXANDRA LUNGU

DICTATURA SE INSTALEAZA CU PASI MARUNTI, DAR SIGURI

“În Germania, au venit mai întâi să-i ridice pe comunişti şi nu am luat atitudine, pentru că nu eram comunist. Apoi au venit după evrei şi nu am luat atitudine, pentru că nu eram evreu. Apoi au venit dupa membrii de sindicat şi nu am luat atitudine, pentru că nu eram membru în niciun sindicat. Apoi au venit după catolici şi nu am luat atitudine, pentru că eram protestant. Apoi au venit după mine, dar, în acel moment, nu mai rămăsese nimeni care să ia atitudine pentru mine.”(Martin Niemoeller)

Dupa experientele sumbre produse in istoria recenta de nazism si stalinism, sitemele de tip dictatorial si-au schimbat infatisarea si metodele. In tari asa-zis civilizate, autodeclarate democratice, nu se mai poate actiona prin arestari in miez de noapte, munca silnica in lagare si canal sau exterminare in masa. Biciul, bata sau mitraliera au fost inlocuite de mijloace mult mai perfide, majoritatea de natura economica, cum ar fi somajul, nesiguranta zilei de maine, creditarea pe termen lung si altele. La care se adauga nenumarate iluzii, hranite de mass- media, cum ar fi alegerile libere, democratia, separatia puterilor in stat, presa libera, libertatea de asociere, libertatea de exprimare, dreptul la greva etc.

Ceea ce ramane, insa, specific tuturor formelor de dictatura, exprimat succint in dictonul “Divide et impera”, este modul de a actiona, de cele mai multe ori reusit, pentru invrajbirea claselor si categoriilor socio-profesionale unele impotriva altora, ingradirea treptata a drepturilor si libertatilor cetatenesti si a dreptului de a pretinde conducatorilor alesi crearea conditiilor pentru asigurarea unui nivel de trai decent pentru toti membrii societatii. Mai grava este situatia in care diverse forme de dictatura se instituie nu in urma unui razboi devastator, nu in urma unui cataclism socio-economic, nu in urma unei crize mondiale, ci pur, si simplu, in urma fraudei electorale. La care participa activ nu numai artizanii care actioneaza din umbra ci si milioane de complici tacuti si lipsiti de elementara reactie civica. In Romania, bunaoara, din 1996 incoace, fraudarea alegerilor a devenit regula si nu exceptie. Intelegem lumea in care traim, in care forte oculte, deghizate in grupari de interese si presiune transnationale, mai presus de vointa majoritatii popoarelor, isi fac jocurile in functie de propria lor agenda. Ceea ce pare imposibil de inteles este modul in care romanii au acceptat cu atata usurinta ca, dupa 1989, soarta sa le fie dictata si dirijata din afara granitelor, privind, ca aflati in transa, manipularea masiva a vointei electoratului si fraudarea de proportii a voturilor exprimate in alegeri. O incredibila lehamite a fost indusa in constiinta colectiva, altfel nu se explica faptul ca un guvern creditat cu procentul infim de 9 % incredere a populatiei conduce nestingherit si dupa bunul plac destinele celorlalti 91 % declarati “scarbiti”, “neincrezatori in politicieni” sau “convinsi ca tara merge intr-o directie gresita”. Conchidem, fara ocolisuri, parafrazand textul pastorului german Martin Niemoeller :

“In Romania, mai intai au taiat salariile bugetarilor si nu am luat atitudine pentru ca nu eram bugetar. Apoi au impozitat pensiile si nu am luat atitudine pentru ca nu eram pensionar. Apoi au restrans drepturile studentilor si nu am luat atitudine pentru ca nu eram student. Apoi au redus indemnizatia pentru mame si concediul de crestere a copiilor si nu am luat atitudine pentru ca nu aveam copil mic. Apoi au provocat falimentul a 268.000 de intreprinderi private mici si mijlocii si nu am luat atitudine pentru ca eu nu aveam firma. Apoi au evacuat abuziv un partid din sediul sau si nu am luat atitudine pentru ca nu votam cu acel partid. Apoi au inchis un ziar si nu am luat atitudine pentru ca oricum nu il citeam. Apoi au interzis o emisiune de televiziune si nu am luat atitudine pentru ca oricum nu o urmaream. Apoi au desfiintat spitale si scoli si nu am luat atitudine pentru ca nu eram bolnav si nici cu invatatura nu m-am omorat la vremea mea. Apoi au aservit politic justitia si nu am luat atutudine pentru ca nu aveam nici un proces pe rol. Apoi au marit varsta de pensionare pentru femei si barbati si nu am luat atitudine pentru ca eram inca destul de tanar. Apoi au inceput sa-mi asculte telefonul, sa-mi citeasca e-mail-ul si nu am luat atitudine pentru ca ma consideram cetatean cinstit fara nimic de ascuns. Apoi au schimbat Constitutia si legile care ma priveau in mod direct. Mi-au furat orice speranta de bunastare pentru mine si familia mea. Au distrus milioane de locuri de munca, industria, agricultura, comertul, transporturile si turismul tarii in care m-am nascut si am crescut. Au instrainat importante resurse naturale, vitale pentru existenta natiunii mele. Au pus in pericol securitatea alimentara si energetica a poporului meu. In final, au atentat la Siguranta Nationala a tarii mele.

Toate acestea pentru ca, de fapt, am lasat sa-mi fie furat, pe termen nedefinit, votul. Atunci, am vrut sa iau atitudine, dar nu mai aveam unde, cum si alaturi de cine sa protestez cu vreun folos. Era, deja, prea tarziu”.

joi, 17 martie 2011

MAZARE, ASTA E NESIMTIRE !

Foto: Agerpres

Sunt satula pana peste cap de personajul Mazare!
Acum cateva luni spunea ca nu are suficient personal (pt. ca Boc l-a silit sa faca disponibilizari, iata!) ca sa imparta ajutoarele de la primarie. Haida-de! In toata Constanta nu s-or gasi 15-20 de tineri sufletisti care sa faca voluntariat, ca sa nu mai stea oamenii in frig de cu noapte pentru un kil de "mazare"? Chiar asa de hapsani sa fi devenit noi, romanii? Nu cred.
Baiatul vrea ca oamenilor sa le intre bine in cap ca PRIMARIA le da, le face, le drege. Astia sunt votantii lui fideli si nu-mi dau seama de ce isi bate joc de ei!

CIRCUL DIN PARLAMENT NU A PACALIT PE NIMENI !

In urma declaratiilor lui Viktor Orban si a "spanzurarii" lui Avram Iancu, am primit zeci de telefoane si e-mail-uri de la colegi din filiale care voiau ca Presedintele PRM sa ia rapid atitudine, sa faca un apel catre Tara, etc.
1. De 21 de ani, Presedintele PRM asta face. Cititi "TRICOLORUL" si "ROMANIA MARE".
2. Unde, in alta parte sa lanseze un asemenea apel decat in publicatiile proprii? La televiziunile mogulilor preocupate sa-i scoata in fata pe Victor Ponta si Crin Antonescu, dupa ce au facut-o de oaie la Congresul UDMR? N-ai sa vezi! Ziua de ieri a fost rezervata "opozitiei parlamentare" doar, doar o mai pacali ceva din electoratul nationalist.
3. PDL guverneaza cu UDMR, ce pretentii aveti? Pana la urma, ardelenii voteaza "portocaliu", e o realitate, fie ca ne place, fie ca nu.
4. Cata vreme actuala guvernare are majoritate in Parlament, iar in strada se vor aduna, cu chiu cu vai si aia, 8.000 de oameni, Basescu-Boc et company vor face absolut tot ce vor.
Ieri, pe la 16,00, terasele de langa Parlament erau pline de "nemultumitii" care isi varsau naduful la o berica! I-am vazut cu ochii mei!

luni, 14 martie 2011

GEROVITAL SI CREMA DIN "FLOARE DE COLT"

Detest reclamele TV. Pentru ca, in proportie de 99%, sunt mincinoase. Pentru ca, din principiu, detest orice forma de manipulare.
Gerovital (marca demna de respectat, de altfel) a lansat pe piata, din creierii storcositi al vreunui "geniu" al marketingului (persoana fizica sau firma de publicitate, ce mai conteaza!) o reclama halucinant de ...idioata. O crema de fata ar fi realizata din extracte "bio" de FLOARE DE COLT. Ma indoiesc de faptul ca producatorii cremei respective incalca legea, se pun pe casapit acea delicata floare, decretata MONUMENT AL NATURII si se mai si AUTODENUNTA prin clipul publicitar, in vazul natiunii si al autoritatilor, la ore de maxima audienta.
Aaa, probabil niste substante din crema-minune seamana sau imita ceva ce s-ar putea gasi in floarea de colt. Un amic, mai rautacios, ar spune ca ele (ingredientele "naturale") au trecut, cu trenul, pe la baza muntelui unde se presupune ca si creste floarea de colt.
Asadar, de EXTRACT "BIO", in adevaratul sens al cuvantului si redat explicit in reclama, nici nu poate fi vorba.
Multa prostie...chiar si la case mari !

OAMENII VOTEAZA! ANIMALELE, NU !

DIN ZIARUL "TRICOLORUL"
10.03.2011

Hingherii de la Putere


"Românii încearcă să protesteze la benzinării după ce a fost înstrăinat Petrom-ul. Bugetarii protestează după ce le-au fost tăiate salariile. Pensionarii, după ce le-au fost amputate pensiile. Studenţii protestează ca urmare a adoptării Legii Învăţămîntului. Sindicatele, în urma adoptării noului Cod al Muncii. În România, protestele au loc după ce răul a fost făcut şi devine aproape imposibil de îndreptat. Altfel, nu se explică lipsa de reacţie a unei mari părţi a populaţiei faţă de consecinţele marelui Jaf Naţional care a văduvit România de importante resurse naturale, materiale şi umane. Ea contemplă resemnată modul în care Mafia transpartinică a pus stăpînire pe Bugetul Statului, care ar trebui să asigure siguranţa materială pentru milioane de români. Lungul şir al protestelor fără efect a fost înterupt, temporar, de Mitingul iubitorilor de animale care se opun eutanasierii acestora, ca „soluţie“ a gestionării căţeilor fără stăpîn. Acesta s-a dovedit a fi un succes, în sensul că, pentru încă 3 săptămîni, legea va fi reanalizată la Comisia de Administraţie din Camera Deputaţilor. Am cîştigat o bătălie, sperăm că vom cîştiga şi războiul. Fără a intra în detalii, trebuie consemnate două particularităţi care rezultă din această acţiune, susţinută în mod direct, la nivelul Parlamentului European, prin discursul incendiar al preşedintelui PRM, dr. Corneliu Vadim Tudor. La Mitingul de Protest desfăşurat pe parcursul a cîteva ore în faţa clădirii Parlamentului României au participat personalităţi ale vieţii publice, numeroase ONG-uri din ţară şi străinătate, un mare număr de membri ai conducerii partidului nostru. Gravitatea intenţiei guvernanţilor de a măcelări căţeii fără stăpîn este accentuată de contextul în care se prezintă, şi anume că o lege aprobată de Senat poate rămîne blocată la Camera Deputaţilor, ani de zile, numai pentru faptul că iniţiatorul ei nu este pe placul actualei Puteri. Mai grav, s-a urmărit ca aceeaşi iniţiativă legislativă să fie deturnată, pur şi simplu, de la scopul iniţial şi modificarea acesteia în sens contrar voinţei legiuitorului. Care legiuitor reprezintă, în mod normal, voinţa electoratului. Incredibil, dar atacuri mai violente la sistemul pe care îl considerăm democratic nu s-au mai văzut în această regiune a Europei, şi aşa zguduită de sărăcie, corupţie şi degradare morală.
Pe de altă parte, există şi creiere tulburate de propagandă, înfierbîntate de ură prostească sau înceţoşate de neştiinţă care gîndesc ceva de genul: „de cîini ne arde nouă acum?”, „de ce nu protestaţi pentru copiii cu dizabilităţi?”, „bătrînii ne mor de foame, pentru ei ce faceţi?”, „legile pentru protecţia animalelor nu sînt o prioritate în vremuri de criză” etc.
Este neapărat necesar să reamintim acestor promotori ai „apărării” drepturilor oamenilor că Partidul România Mare a acţionat întotdeauna de partea categoriilor defavorizate, atît în Parlament, cît şi prin numeroase activităţi caritabile desfăşurate prin propria fundaţie, cît şi la nivelul Filialelor Judeţene şi ale Organizaţiei de Femei. Faptul că nu au fost aduse la cunoştinţa publicului larg este lesne de înţeles şi de explicat, dar nu vizibilitatea în mass-media a fost intenţia noastră.
Liderul PRM, dr. Corneliu Vadim Tudor, semnalează de 21 de ani pericolul polarizării sociale, al deposedării cetăţenilor ţării de baza economico-materială pe care au creat-o în regimul anterior, drama pesionarilor, a cetăţenilor cu handicap, a chiriaşilor din casele naţionalizate, starea deplorabilă a învăţămîntului şi sănătăţii, lipsa unui viitor previzibil pentru tinerii noştri.
PRM a semnalat, la timp, drama tuturor cetăţenilor României, indiferent de etnie, aruncaţi, fără voia majorităţii lor, într-un sistem de factură mafiotă, denumit, eufemistic ,de „tranziţie” şi deghizat în spatele unor cuvinte răsunătoare precum „democraţie” sau „stat de drept”.
Aşadar, nu trebuie să fie de mirare că, printre numeroasele cauze pentru care am luptat şi luptăm - în ciuda tuturor opreliştilor, defăimărilor şi persecuţiilor la care sîntem supuşi - ne preocupă şi soarta căţeilor fără stăpîn.
Ne opunem maltratării şi cruzimii faţă de animale şi considerăm că guvernanţii au datoria să aplice legile conform normelor UE, unde ne-am străduit să fim parte, plătind un preţ considerabil. Credem că nu ar trebui să amintim nimănui că un Guvern incapabil să gestioneze corect, fără brutalitate, problema unor animale lipsite de apărare, victime ale violenţei şi sadismului, nu poate cîştiga încrederea oamenilor. De aceea, sînt necesare activităţile realizate de ONG-uri şi sprijinul personalităţilor publice din România şi din străinătate dedicate protecţiei animalelor.
Pentru că oamenii pot să-şi apere drepturile încălcate şi singuri. Animalele, nu! Oamenii pot să se opună legilor care le periclitează sănătatea, nivelul de educaţie şi de trai. Animalele, nu! Oamenii pot să răstoarne guverne, să schimbe sisteme inechitabile, să hotărască soarta Planetei. Animalele, nu!
În final, oamenii votează! Animalele, nu!"

sâmbătă, 12 martie 2011

DE CE NU DAU 2 BANI PE PRESA "libera"!

O crainica (nu o voi numi nici "jurnalista", nici "realizator-redactor-vedeta tv" etc.) a celui mai nociv si manipulator post de televiziune din Romania, servil in fata Puterii de orice culoare politica, anunta, cu vestitul rictus in coltul gurii si voce afectata, ca pagubele din Japonia se ridica (ieri, cel putin) la "IMENSA" suma de 2 miliarde de dolari (sau euro, n-am retinut). Sigur ca orice calamitate aducatoare de pagube este groaznica si din cate am vazut ulterior sigur pagubele materiale sunt mai mari.
Dar DATORIA Romaniei de peste 100 de miliarde de euro, despre care mass-media abia mai aminteste, cum devine, ma rog? Super-imensa? Mega-imensa? Extra-imensa?
Dar, ce mai conteaza, mai importanta este evolutia divorturilor Moni-Iri, Pepe-Oana. Tot inainte !

marți, 8 martie 2011

BENZINA VA TRECE DE 6 LEI LITRUL !

Hai, pregatiti, din timp, punguta cu 2 bani, sa "protestam" "vehement"!
Intre timp, Boc va continua "cercetarile" impreuna cu institutiile (bugetivore si taietoare de frunze la caini, adaugam noi) Consiliul Concurentei si ANAF.
HA! HA! HA! Desi ma afecteaza direct, vreau sa rad cu pofta, precum multi concetateni care nu numai ca nu au vociferat la timp, dar s-au amuzat copios pe seama PRM cand s-a opus privatizarii PETROM!
Fix in aceasta ordine de idei: cativa studenti razleti au iesit in strada, sa protesteze impotriva unor prevederi din noua Lege a Invatamantului. Acu' la spartul targului. Cand e prea tarziu, oricum.

SA AVETI UN 8 MARTIE MINUNAT !

Biroul Permanent al Oragnizatiei de Femei Romania Mare ureaza tuturor doamnelor si domnisoarelor, membre si simpatizante ale PRM, precum si tuturor femeilor din Romania, o primavara minunata, cu realizari profesionale, sanatate si bucurii alaturi de familie si de cei dragi!
"La Multi Ani!"

ROBERTA ANASTASE E CINICA !

Roberta Anastase vrea sa "securizeze" balcoanele Parlamentului, ca nu cumva sa-i mai vina cuiva ideea sa se arunce de acolo, in semn de protest. Las la o parte faptul ca respectivul gest a tinut prima pagina doar vreo 2 zile in presa ticalosita, preocupata, in principal, de Iri, Moni, Pepe si Oana Zavoranu, zilele acestea si in general! Dupa care, cazul a fost aproape uitat.
Intrebarea este daca Miss Roberta va putea "securiza" TOATE balcoanele din Romania? Sau, cine stie, Boc poate da o ordonanta de urgenta ca cei care mai indraznesc sa se arunce de la balcon sa fie pedepsiti penal?! V-ar mira?!

luni, 7 martie 2011

DIN 2025, ROMANII NU VOR AVEA PENSIE, INDIFERENT DE CONTRIBUTIE !

PENSIONARII- LA LIMITA SUPREVIETUIRII

DIN ZIARUL "TRICOLORUL"

DE RUXANDRA LUNGU



"Un cetăţean al României, stat “democratic”, membru al UE, doreşte să fie eutanasiat de autorităţi. Fără să sufere de vreo boală fizică, dureroasă şi incurabilă. Doar pentru faptul că societatea actuală, care pretinde că apără drepturile omului, nu mai are nevoie de el. Firma la care lucra a dat faliment (mulţumită şi ex-ministrului Gh. Pogea!) iar, la 62 de ani, şansele ca acest om să-şi găsească un loc de muncă sînt nule, mai ales într-un judeţ (Satu Mare) care este printre cele mai afectate de şomaj. Autorităţile îi refuză o pensie pe măsura contributivităţii (termen larg vehiculat de guvernanţi) pe motiv că nu îndeplineşte vîrsta necesară. Pare o situaţie fără ieşire, din mai multe motive. Evident, cetăţeanul nostru nu face parte din clica vreunui partid politic şi nu se poate pune la adăpost în vreo agenţie guvernamentală bugetivoră sau în vreo instituţie a statului în care posturile sînt ocupate sau chiar special create pentru nepoţi, fini, amante, incapabili să facă faţă exigenţelor din economia reală.
Nu a încercat să se pensioneze, pe caz de boală, prin fraudă, ca mulţi alţi compatrioţi, iar de emigrare nici nu se pune problema. La 62 de ani, cînd ar trebui să fie la pensie şi să-şi vadă de nepoţi sau să călătorească prin lume, după caz, omul vrea să muncească. Dar, unde? Politica ultimilor 21 de ani a condus la desfiinţarea a milioane de locuri de muncă şi la exodul forţat al mîinii de lucru româneşti către ţări care au ştiut să o valorifice din plin. Iniţial, i-am suspectat numai de multă prostie pe cei care au făcut parte dintr-un plan amplu de distrugere totală, economică şi morală, a ţării noastre. Talk-show-urile televizate le creează românilor iluzia că sumele constituite ca fond de pensii sînt adunate undeva, într-un loc cu soare, de care, teoretic, nu se poate atinge nimeni. Aici, îi dăm dreptate preşedintelui Băsescu: fondul de pensii este aproape de colaps. Pentru că s-a furat, adăugăm noi. Şi nu de ieri, de azi. Încercînd să evite prăbuşirea totală, guvernanţii au mărit vîrsta de pensionare, atît la femei, cît şi la bărbaţi, considerînd, cu atîta cinism, că mulţi cetăţeni nu vor apuca pensia. Vestea cea mai rea, însă, nu s-a vehiculat, încă, în presă. Dacă nu se vor lua măsuri imediate pentru reînfiinţarea locurilor de muncă pierdute şi pentru crearea unora noi, în anii 2020-2025, în care vor ieşi la pensie aşa-numiţii “decreţei”, adică de aproximativ 4 ori mai mulţi pe an faţă de cifrele din prezent, fondul de pensii va suferi o prăbuşire totală. Aviz optimiştilor din Uniunea Social-Liberală care se pregătesc să guverneze România pe termen lung (cred ei!) de parcă mare parte dintre politicienii care o compun nu ar fi contribuit direct la starea de lucruri de astăzi. Dar, repet, românii nu sînt învăţaţi să-şi facă griji pentru viitorul mai îndepărtat, mulţumindu-se să gîndească "pozitiv", în stilul “Om trăi şi om vedea”! Cu amuzament, dar şi cu amărăciune asistăm la uşurinţa cu care opoziţia parlamentară şi mulţi moderatori TV, unii iscusiţi, de altfel, analizează, uimiţi, mecanismele Statului de tip mafiot în care trăim, de parcă pînă acum au fost plecaţi în misiune pe alte planete. Nimeni, dar absolut nimeni, în afară de PRM şi forţele naţionale, nu are dreptul să vorbească despre Mafia care stăpîneşte România prin instituţiile statului şi grupurile de interese care căpuşează banul public. Dar, în ţara în care “Hoţul strigă «hoţii!»“ este posibil orice. Inclusiv ca o firmă (printre multe altele, protejate de Fisc) să aducă prejudicii de 357 de milioane de euro Bugetului de Stat. Ne interesează prea puţin că responsabilii au Dosar Penal, pentru că prejudiciul nu va fi recuperat niciodată în România de astăzi, în care avem adepţi cu nemiluita ai principiului că ceea ce e furat rămîne bun furat, prevalîndu-se de un articol stupid, strecurat în Constituţie, cum că averea se prezumă a fi licită. Nu demult, Dinu Patriciu propunea amnistia fiscală şi ne sfătuia să uităm, să punem nisip peste tot ce s-a întîmplat (e vorba de marele Jaf Naţional postdecembrist şi de beneficiarii săi, printre care acesta se numără). Prejudiciile de sute de milioane de euro provenite din evaziunea fiscală, care ar putea asigura pensiile şi salariile a milioane de români, nu se fac, nicidecum, peste noapte. Şi, de ele, nu este străin Guvernul şi nici şeful ANAF care, întîmplător, azi se numeşte Sorin Blejnar. Departe de a ne lăsa manipulaţi de ideea că este “regina” de pe tabla de şah, va fi interesant de urmărit dacă actuala Putere îl va sacrifica, spre satisfacţia unei mari părţi a populaţiei. Căci noi, românii, în lipsa unui rechin, ne mulţumim şi cu un crăpcean…"