marți, 29 noiembrie 2011

www.romaniisuntdestepti.ro

Alatura-te si tu campaniei www.romaniisuntdestepti.ro

BLAGA LA SENAT. BASESCU SE IMPACA OARE CU "GREII" PDL?

Acum ca a pus mana si pe Senat, PDL va trece rapid legile care il intereseaza: regionalizarea, comasarea alegerilor, votul prin corespondenta, legea asistentei sociale si multe altele care vor da vietile unora peste cap. Roberta Anastase a spus la B 1 ca Victor Ponta a fost "Mos Craciun" pentru PDL, anul acesta. Ca doar nu-si inchipuie careva ca taman Curtea Constitutionala (stiti ce salarii au aia?) va misca in front. Cred ca anul viitor va fi plin de surprize... Abia astept. Votati-i tot pe astia caci vad ca traiti...bine!

duminică, 27 noiembrie 2011

E GREA MUNCA DUPA CE AI TRAIT PE SPINAREA ALTUIA !

Un tanar portughez care protesta de zor impotriva masurilor de austeritate spunea ca "simte" ca traieste mai prost decat generatiile anterioare. Bineinteles! Pierderea coloniilor din care s-a furat, din gros, a dat multe natiuni peste cap. Mai ales pe cele care nu prea le au cu munca, sa fim cinstiti si au trait din jefuirea altora.

MIRCEA GEOANA "SPARGE" PSD?

Mircea Geoana incepe un nou "proiect politic", in traducere pentru oamenii normali: un nou partid. Se sparge PSD? Traian Basescu are in plan si o rupere a unei aripi din PNL. USL va ramane, probabil, cu numele. In acest context PRM are reale sanse in viitorul Parlament. Daca alegerile sunt corecte... Stiu ca v-ati saturat de afirmatia ca "alegerile se fura", dar aceasta este realitatea...

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

DANIELA ANDREESCU, DEMISA,CHIPURILE, DAR BOGATANA, PE VIATA!

Aceasta fata, dimpreuna cu tot neamul ei, legatura de sange sau nu cu "afini", copii, nepoti(!:))si-a "rezolvat" problemele financiare, ale ei si ale acolitilor ei, PE VIATA! Demiterea ei din SGG e o prostie, menita sa-i indobitoceasca pe cei multi/putini ramasi care mai cred ca "demiterea"din vreo functie de rahat(!) e sinonima cu o palida incepere a urmaririi penale.. din vreun motiv sau altul.:))) NU VA SCREMETI, AIUREA! BAIETII SUNT BLINDATI DE CONTRACTE BINE ARTICULATE,CONFORM"LEGILOR "IN VIGOARE!, ca doar VOI i-ati ales sa faca legile astea oribile! Iar despre judecata si executarea pedepsei, cat de mica, mica, mica, precum "gurita" de furnica, n-ai sa VEZI vreo solutie, draga cititor al acestui blog! Nu in timpul vietii noastre!))))

joi, 24 noiembrie 2011

MARKO BELA, PRESEDINTELE INTERIMAR AL ROMANIEI!

PSD IL IMPINGE PE MARKO BELA LA SEFIA SENATULUI
DIN ZIARUL"TRICOLORUL"
DE RUXANDRA LUNGU

Precizare importanta: Acest editorial a fost influentat de declaratia lui Mircea Geoana din jurul pranzului. Dovada este ora la care l-am trimis, ieri, prin e-mail, la ziar, nestiind, evident, nici continutul publicatiei noastre. Dupa aceea, si dupa-amiaza si seara, pe diverse posturi tv., s-a dezbatut acest subiect. Ca sa nu se creada ca m-am "inspirat" din gandirea altora!:), caci nu e cazul!

"Nu, nu e glumă, nici vreun scenariu imposibil, pentru că partidele politice parlamentare au "multă treabă“, zilele acestea. Ce buget? Ce creşterea facturii la întreţinere? Ce dublarea cheltuielilor la energia electrică (pentru populaţie, desigur)? Ce îngheţarea pensiilor şi salariilor? Ce stimularea societăţilor comerciale pentru crearea a noi locuri de muncă? Astea-s mizilicuri, ca şi rezolvate. Preocuparea de bază a dumnealor este alta. Dacă revocarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului a reuşit, problema suspendării lui Traian Băsescu chiar stîrneşte "fiori de rîs”, după cum afirma un reprezentant al actualei Puteri.(iata, ce echidistanti suntem!) Într-un Parlament format în bună parte de migratori politici, pe care nimeni nu are interes să-i sancţioneze printr-o prevedere legală care ar trebui adoptată cît mai rapid, surprizele pot să apară, desigur.


Dar, în acest moment, USL nu deţine majoritatea şi demersul său este mai mult propagandistic. E bine şi cu propaganda, e bine şi cu declaraţiile televizate, cu interminabilele talk-show-uri, dar orice proiect politic sortit eşecului, aproape din start, se întoarce împotriva celor care l-au iniţiat. Ce speră USL, de fapt? Să-i atragă în barca lor pe unii nemulţumiţi dintre parlamentarii PDL? Pe unii excluşi de la hartanul suculent al banului public? Pe unii care nu au reuşit să-şi angajeze neamurile pe la agenţii guvernamentale care irosesc surse bugetare importante sau pe la niscaiva ministere sau deconcentrate? Pe unii care ar risca să-şi piardă locul pe viitoarele "liste” electorale? Sincer, nu credem că există prea mulţi pedelişti rămaşi "nerezolvaţi”, într-un fel sau în altul. Dar, să gîndim "pozitiv” şi ne imaginăm că reuşesc, iar oastea de strînsură votează suspendarea preşedintelui. Ce urmează? Ca proaspătul preşedinte al Senatului sau doamna Roberta Anastase să numere voturile. Aici e aici! Noi am paria pe experinţa doamnei Anastase. Aşa cum 80 de voturi = 170 de voturi cînd convine PDL, de ce şi reciproca nu ar fi valabilă, adică 170=80 (cifrele sînt alese oarecum la întîmplare), şi atunci lucrurile sînt tranşate, iar Traian Băsescu rămîne la Cotroceni. Dar, poate doamna Anastase se îmbolnăveşte brusc în ziua fatidică sau pleacă într-o delegaţie "de mult stabilită”, ca în ziua cuvîntării ex-regelui Mihai în Parlament. Şi, tot ce este posibil, Camerele reunite sînt prezidate de un reprezentant al UDMR, care, zic unii analişti, nu ar fi exclus să fie ales preşedintele Senatului şi al doilea om în Stat. Oare cum ar număra acesta voturile, ştiind că prin suspendarea lui Traian Băsescu va ajunge, temporar, preşedintele României? Ar fi şi sursa de bancuri de genul: "Care e culmea democraţiei? Priviţi la România!” Şi mai amuzant ar fi atunci de văzut cum va mai susţine USL suspendarea preşedintelui, cu un udemerist în fruntea Senatului? Ar fi amuzant, dacă toate acestea nu s-ar întîmpla în ţara noastră şi contra Interesului Naţional. "

marți, 22 noiembrie 2011

SUNTEM NEBUNI DE LEGAT ?

foto:www.agentiadecarte.ro



In locul statuii lui Lenin, care trebuia data jos, nu intelegeti gresit, a aparut o porcarie sinstra. Un rahat...rosu. Sau, poate nu inteleg eu mesajele "artei contemporane". Nu incepeti sa ma intrebati ce trebuia pus acolo. Exista zeci de carturari romani care meritau aceasta onoare. Bineinteles ca autorul are o explicatie pentru "opera" sa. Dar locul ei era in alta parte, daca tot era nevoie sa se cheltuiasca niste bani. Sper ca nu bani publici, nu m-am interesat, inca.

duminică, 20 noiembrie 2011

MULTUMESC, CATALIN BOBOC!

BALADĂ PENTRU OMUL NECĂJIT
De Corneliu Vadim Tudor[1]

Nu-ţi trebuie mult ca să fii fericit:

un dram de noroc, sănătate mai multă

nevoia de-a şti că cei dragi n-au murit

că nimeni nu-i vinde şi nu îi insultă

Puţină lumină şi rouă în zori

o cană cu vin şi-un codru de pâine

putere de muncă să ai până mori

să nu-ţi fie frică de ziua de mâine

Şi-o haină curată, şi-un trai liniştit

oricât de sărac vei fi fost înainte

când seara te-ntorci ca un cal prăbuşit

ai drept la odihnă şi-o baie fierbinte

Nevoie mai ai de un suflet duios

ca viaţa de sclav să nu-ţi pară amară

să-ţi mângâie umbra, să râdă frumos

în doi să rostiţi rugăciunea de seară

Ai dreptul legal la un somn liniştit

apoi libertatea de vis o ai toată

în vis eşti profetic, şi tot ce-ai dorit

ca focul aprins pe comori ţi se-arată

Tu nu eşti o fiară, eşti totuşi un zeu

mai ai trebuinţă de-o Biblie încă

de flori şi de muzici, mereu şi mereu

să-ţi pună balsam peste rana adâncă

Tu, omule bun, cu obrajii tăi supţi

ce groaznic de mici sunt nevoile tale

tu nu ai pe nimeni, tu speri şi te lupţi

eşti singur în junglă, cu palmele goale

Prea des datorii şi dovezi ţi se cer

în schimb răsplătirea îţi este infimă

iar nervii te lasă, şi zeii tăi pier

dar n-ai făptuit pe pământ nicio crimă

Tu, omule simplu, ce tragi la edec

istoria lumii şi tainele firii

puternicii lumii se nasc şi se trec

în vreme ce tu eşti părtaş nemuririi

…………………………………………………..

Aşa a grăit, cu iubire şi teamă

Poetul Cetăţii, nebun de cinstit

dar până să-l ia cei puternici în seamă

el, omul cel simplu, muri fericit…




--------------------------------------------------------------------------------
[1] Corneliu Vadim Tudor, Baladă pentru omul necăjit, în volumul „Carte românească de învăţătură”, Editura Fundaţiei România Mare, Bucureşti, 1992, pp. 241 – 242.

CUM SE VOR FRAUDA ALGERILE IN 2012!

CUM SE VOR FRAUDA ALEGERILE IN 2012!
DIN ZIARUL "TRICOLORUL", 19.11.2011
DE RUXANDRA LUNGU

"O isterie nebuna care a cuprins mass-media, preocupată de problemele din PSD sau de faptul că, la închisoare, primarul Clujului îşi face nevoile într-o găleată, este menită să abată atenţia românilor de la ceea ce pregăteşte, pe şest, Puterea pentru anul electoral 2012. Nu este vorba doar de comasarea alegerilor, dar şi de modul de vot şi, nu în ultimul rînd, de regionalizarea (adică federalizarea) României. Unul dintre motivele esenţiale pentru care românii au înlăturat vechiul regim a fost dorinţa edificării unui stat democratic, condus de reprezentanţii aleşi ai cetăţenilor, în interesul tuturor categoriilor sociale. Votul uninominal pur, prin care colegiul este cîştigat de cel care are procentul cel mai bun, încalcă grav regulile democraţiei. În ţara în care prezenţa la vot este în jur de 30% este inadmisibil ca parlamentarul ales în Senat sau în Camera Deputaţilor să reprezinte 10-15% din electorat. Nu mai aducem în discuţie faptul că, în România, frauda electorală a devenit regulă, precum şi dezinteresul din ce în ce mai mare al cetăţenilor faţă de partidele politice şi faţă de cei care îi vor reprezenta în Parlamentul României. Pretenţia populistă cum că Parlamentul unicameral, comasarea alegerilor şi regionalizarea ţării vor duce la micşorarea cheltuielilor bugetare nu ţine. Noi ştim deja că aceste aşa-zise economii se vor duce direct în buzunarele celor care conduc România de 22 de ani, indiferent cum se autodenumesc: socialişti, democraţi, liberali. Nimeni nu este atît de naiv ca să creadă că actualele partide parlamentare îşi vor ceda, de bunăvoie, locurile altor formaţiuni politice, indiferent cum s-ar numi ele. Deşi ne-am manifestat neîncrederea în votul uninominal, aşa cum s-a desfăşurat el în 2008, sîntem conştienţi că şi cei de pe locurile 2, 3 sau 4 reprezintă o parte însemnată a populaţiei care are dreptul de a fi reprezentată în forul legislativ suprem. Ceea ce nu am înţeles pînă acum a fost mecanismul după care locul 2 sau 3 din nu ştiu care colegiu a fost preferat locului 2 sau 3 dintr-un alt colegiu. Pe de altă parte, cum au ajuns în spre aceste înalte funcţii persoane cercetate penal, aflate în grave conflicte de interese sau în vizorul ANI? "A tunat şi i-a adunat”, aşa arată acest Parlament al Ruşinii Naţionale. Pare că PSD-PDL-PNL-UDMR s-au întrunit la o "băută” şi, după ce au clocit excluderea PRM din Parlament şi a unor candidaţi incomozi din propriile partide, au întocmit, pur şi simplu, nişte liste cu persoanele agreate de şefi, ţinînd cont, pe ici, pe colo, şi de voturile alegătorilor. Numai că socoteala de-acasă nu s-a potrivit cu aceea din tîrg şi ne-am trezit, peste noapte, după un lung şir de trădări, cu o altă majoritate parlamentară, fără legătură cu opţiunile electoratului. Nu avem nici un motiv să credem că lucrurile nu se vor repeta în 2012, mai ales că, dacă teribilul proiect al regionalizării va fi pus în practică, comasarea alegerilor va semăna derută în rîndul românilor, haos total în organizarea scrutinului şi, cu iuţeală de mînă specifică actualei Puteri şi voită nebăgare de seamă a instituţiilor statului, dar şi a românilor aflaţi încă în "somnul cel de moarte”, rezultatul alegerilor poate fi grav viciat, mai ales dacă se va adopta şi votul prin corespondenţă. Ştim că aceste subiecte nu prezintă interes pentru 70% dintre români, altfel s-ar preocupa să se deplaseze la vot, fie şi pentru a-l anula, pentru a reduce posibilitatea ca alţii să o facă în locul lor. Lumea este revoltată cînd un parlamentar votează în locul colegului său absent, în schimb rămîne complet nepăsătoare la gîndul că dreptul sau de cetăţean este călcat în picioare şi votul este deturnat contra voinţei sale. Ce paradox! Ce face, în schimb, falsa Opoziţie parlamentară? În loc să propună un pachet de legi electorale care să interzică traseismul politic, înfiinţarea secţiilor suplimentare de vot şi să susţină introducerea votului obligatoriu şi a monitorizării prin camere de luat vederi (la Bacalaureat s-a putut, nu?) a întregului proces electoral şi de numărare a voturilor, actuala conducere a PSD se dă de ceasul morţii pentru înlocuirea lui Mircea Geoană, fost candidat la Preşedinţie, din postul pe care îl deţine la Senat. După cum au decurs lucrurile, cel puţin pînă acum, o scindare a PSD este previzibilă. Şi nici PNL-ul nu stă mai bine în privinţa disputelor interne. Ghiciţi cine profită de toate acestea? Cei care îşi doresc să cîştige alegerile şi în 2012, asta dacă poporul nu va ieşi, masiv, la vot, cu scopul clar de a-i azvîrli pe toţi reprezentanţii partidelor care s-au rotit la Putere în ultimii 20 de ani direct la lada de gunoi a Istoriei, acolo unde le este locul!"

joi, 17 noiembrie 2011

USL SE PREGATESTE SA-I OFERE LUI TRAIAN BASESCU UN ALT MANDAT?!

Cred ca baietii astia din USL sunt dusi cu capul, grav: incep procedurile de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Din moment ce nu au majoritate in Parlament, iar scandalul "Geoana" nu le-a facut bine deloc, ce spera ei de fapt? Nici macar ca "lovitura de imagine" nu mai tine un astfel de demers imposibil de realizat, din start. Ce vor sa arate? Ca au "activitate"? Ca sunt "Opozitia"? Sa fim seriosi. Sau, nu sunt dusi cu capu' (cacofonie intentionata) si vor sa-i ofere lui Traian Basescu un al treilea mandat, pe motiv ca al doilea nu s-a consumat integral? Chiar nu m-ar mira un asemenea scenariu. Si nici primul sondaj pe care il gasiti pe blog inca de acum vreo luna nu e intamplator.

luni, 14 noiembrie 2011

ROMANIA,VICTIMA FORMELOR FARA FOND !

Periculoasa resemnare a românilor
DIN "ZIARUL TRICOLORUL" 12.11.2011
DE RUXANDRA LUNGU

"În România, boala importării unor forme fără fond este veche de peste un secol şi jumătate şi se produce periodic şi cu grave consecinţe asupra dezvoltării ţării noastre. Ultima ispravă a fost că, după 1989, s-a încercat, aici, implementarea unor formule economice şi politice noi, inclusiv instituţiile aferente, cu brutalitate şi lipsă de logică, fără a se ţine cont de realităţile româneşti aşa cum erau ele, fie că ne conveneau sau nu.
Din această trecere forţată de la o orînduire socială la alta, şi ea perimată, după cum s-a constatat, s-a născut haosul economic, polarizarea socială şi actuala clasă politică depravată, care populează deopotrivă Legislativul şi Executivul. Iar cealaltă putere în stat, cea judecătorească, nici ea nu se simte prea bine. De 22 de ani, România este condusă de amatori, incompetenţi, iar cei care aveau ceva ştiinţă de carte au folosit-o cu multă rea-credinţă, numai în folosul personal. Legiuitorii postdecembrişti, aleşi după orice alt criteriu, dar nu şi al profesionalismului, nu s-au preocupat de crearea unei legislaţii moderne, adaptate Statului românesc, ci s-au mulţumit cu simpla copiere a unor acte normative din alte ţări, cu frînturi de legi, puse cap la cap, una de la Apus, cealaltă de la Răsărit, după care ne-am pricopsit şi cu o sumedenie de instituţii abonate la banul public, supradimensionate cu clienţi politici remuneraţi nemeritat cu celebrele salarii nesimţite, aflate în total dezacord cu gradul de dezvoltare economică a ţării.
Aşa au ajuns să se bată cap în cap Constituţia României cu legi, ordonanţe, hotărîri ale Curţii Constituţionale sau regulamente ale Camerelor Parlamentului.
În faţa acestei degringolade, alegătorul român a obosit, pur şi simplu. Îi simţim dezgustul transformat în apatie chiar şi în faţa unor hotărîri care i-ar putea schimba, fundamental, viaţa şi viitorul. O dovadă recentă: insuccesul referendum-ului de la Constanţa. Dacă desfiinţarea actualelor judeţe nu ar avea ca miză clară crearea unei enclave ungureşti în inima României, zău dacă nu am fi tentaţi să ne alăturăm celor care sînt nepăsători faţă de acest subiect din considerente de genul: "Mai puţine judeţe, mai puţini baroni, mai puţini acoliţi ai acestora, mai puţine structuri administrative bugetivore, mai puţine deconcentrate, mai puţine firme căpuşă în jurul banului public”. Numai că încercarea de federalizare a României trebuie luată în serios şi tratată ca atare. Circul zilnic oferit de politicieni şi măsurile discreţionare ale actualei Puteri au creat însă, deliberat, în rîndul populaţiei, o incredibilă stare de acceptare a fatalităţii, orice s-ar întîmpla. Indiferent de culisele referendum-ului de la Constanţa pe tema "desfiinţării” judeţului, indiferent de procentele vehiculate, lacunele de comunicare, tentativele de dezinformare şi acuzele reciproce, măcar 3 concluzii merită subliniate.
În primul rînd, ni s-a părut destul de suspectă tratarea superficială a subiectului de către mass-media. Bineînţeles că subiectele legate de posibila debarcare a lui Mircea Geoană şi re-re-rearestarea lui Sorin Ovidiu Vântu păreau mult mai interesante în ţara în care căderea capului unui "Moţoc” poate linişti spiritele pentru o anumită perioadă de timp. În al doilea rînd, sperăm că Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au primit o lecţie din care vor învăţa, poate, ceva. Cozile de la pomenile cu iz electoral, chiar dacă proveneau de la Primărie sau UE, nu s-au teleportat şi la Secţiile de Vot. Pentru că românii, oricît de săraci ar fi devenit, mai au o brumă de demnitate. Iar supramediatizatele cozi din Constanţa, pe care presa le prezintă ca pe o dovadă a generozităţii autorităţilor locale, sînt, de fapt, cozile umilinţei şi ale disperării, prin care oamenii îşi rezolvă problemele traiului de zi cu zi pe termen scurt.
Nu degeaba a apărut zicala românească: Om trăi şi om vedea”. Numai că acest stil de a privi viitorul este păgubos, mai ales pentru copiii şi nepoţii noştri. Puţini urmaşi ai celor de la cozile pentru alimente şi alte ajutoare vor avea şansa să plece în străinătate, în căutarea unui loc de muncă într-o Europă aflată şi ea în criză sau îşi vor putea clădi o carieră în vreo multinaţională. Aşadar, în al treilea rînd, dacă vom persista în atitudinea aceasta de resemnarea mioritică în faţa unei probleme atît de grave, cum ar fi desfiinţarea judeţelor în scopul fărîmiţării ţării în interes străin, nu avem decît să ne aşteptăm că totul ne va costa cu vîrf şi îndesat. Şi nu vom mai putea privi în ochii nepoţilor, dînd vina pe ruşi, pe americani, pe evrei sau pe cine ştie cine... numai pe noi, nu!"

marți, 8 noiembrie 2011

CUM A LUAT MAZARE "PLASA"!

Si acum exista rauvoitori care se uita stramb sau ranjesc din coltul gurii cand PRM acuza ca alegerile din Romania sunt furate, boicotate, etc. Si, care, si-au frecat mainile (mda') cand PRM a fost scos din Parlament si locurile vacante si le-au impartit hotzii (de voturi:)) intre ei. Eu nu am fost parlamentar, asadar ma situez, personal, pe pozitia "ce-am avut si ce-am pierdut", desi, recunosc, Fortele Nationale trebuie reprezentate in orice Parlament democratic ales. Ce-mi place, insa, mult-mult, este modul in care actuala opozitie PARLAMENTARA a inceput vaicareala de cum o sa fie ea furata in 2012. Le urez mult succes!:)
Si mai mult imi place cum se interpreteaza rezultatul referendum-ului de la Constanta, "boicotat" de actuala putere portocalie. Adevarul gol-golut este ca Mazare a mizat gresit pe participarea constantenilor care il voteaza in nestire de atatia ani. A crezut ca cei care se inghesuie la cozile umilitoare deja celebre pentru ajutoare date de primarie sau UE se vor inghesui, la fel, si la referendum, la chemarea dlui Nicusor Constantinescu, prins dormind la stop de beat-manga ce era la volan (asa zicea presa vremii). Oricat s-ar inghesui romanii la pomeni electorale, promotii, cozi si alte asemenea, sentimentul de umilinta inca exista acolo, in strafundul sufletului, asa cum ramasese "Speranta" pe fundul Cutiei Pandorei. Sentimentul ca isi vand votul, din motive diverse, nu va fi niciodata confortabil, mai ales ca respectul de sine scade covarsitor in sufletul fiecaruia, chiar daca oamenii n-ar recunoaste, public, niciodata asa ceva. SI NICI NU SUNT MULTI CEI CARE VAD CU OCHI BUNI EXTRAVAGANTELE PRIMARULUI, ETALAREA LUXULUI SI A DISTRACTIILOR IN CARE SE SCALDA, CHIAR DACA FIECARE PARTID ARE PRIN ELECTORAT MANELLISTII LUI!
Asadar, cozile de la pachetele date de Mazare nu s-au mutat, automat, si la referendum. Pe de alta parte, ca un punct de vedere strict PERSONAL, nepolitizat, cred ca exista multi romani care nu se sinchisesc de desfiintarea unor judete. In afara de subiectul sensibil Harghita-Covasna sau Tinutul Secuiesc pe care nu il discut acum, mai ales ca ardelenii voteaza portocaliu, multi dintre romani gandesc in felul urmator legat de desfiintarea unor judete: "Ei, si?" "Niste baroni mai putini","Niste mafioti si acolitii lor mai putini", "Niste cheltuieli cu administratia mai putine", "Niste capuse calare pe bugetul statului mai putine"... Multi o gandesc, putini o spun. E parerea mea personala si atat.

luni, 7 noiembrie 2011

RECLAMA DE LA "LIDL" ESTE ORIBILA !

Intrucat am lucrat si in publicitate, hodoronc-tronc imi mai dau cu parerea asupra spoturilor, de regula mincinoase, care ne intrerup emisiunile preferate cand ti-e lumea mai draga. O oribilitate care ne asasineaza, efectiv, de cateva saptamani, este reclama la un magazin alimentar, parca Lidl?! care se aprovizioneaza cu bunatati din toata Europa, zic ei. De la spanioli cumpara fructe din imense livezi de portocali, de ti-e mai mare dragul sa le privesti, de la francezi, chiar din "fundul" turnului Eiffel, situat, strategic, pe fundal, cumpara branza sau nu stiu ce, de pe la greci ulei de masline etc. Da', ghinion, vine vorba si de Romania, ca doar aici s-au gandit dumnealor sa-si deschida business-ul. Ce sa vezi? In prima imagine ti se arata o ceata sau turma de oi, cum vreti sa-i spuneti. Dupa care, niste "neni" destul de barbosi, prea brunetei, cu palarii soioase si un aer usor nespalat frig de zor niste mici in cucuiul muntelui. Asta e emblematic pentru Romania in viziunea celor de la Lidl! Sa-i fie rusine celui care a conceput mizeria asta !

NU VA ERA DOR DE TAXE NOI?

BIRUL PE "FUMĂRIT” REVINE
DIN ZIARUL "TRICOLORUL"
DE RUXANDRA LUNGU

Din ciclul "Cum să le mai luăm banii proştilor care ne votează de 22 de ani tot pe noi”, consemnăm o altă măgărie a actualului Guvern, deversată în capul românilor prin declaraţia lui Laszlo Borbely, care ameninţă că din 2013 sau 2015 proprietarii centralelor termice de apartament vor plăti o taxă suplimentară, sub pretextul că acestea "poluează” mediul. Dacă am trăi în altă ţară, ştiind că România a devenit, în ultimii ani, un fel de depozit al deşeurilor mai mult sau mai puţin toxice din toată Europa, iar colegii de partid ai d-lui Borbely sînt campioni ai defrişărilor ilegale şi ai distrugerii a ecosisteme întregi, poate ne-am strica de rîs. Din păcate, fiind cetăţeni ai acestei ţări, nu putem decît să constatăm că supraimpozitarea populaţiei şi, mai nou, înmulţirea amenzilor pentru te miri ce au devenit reguli de "cuminţire” şi reducere la tăcere a celor care, într-un exces revoluţionar, încă mai cred în vorbele goale de conţinut, cum ar fi: "democraţie”, "libertatea cuvîntului”, "dreptul la proteste” etc. Ca să lămurim de la început un aspect important al problemei, ministrul Mediului susţine că aceasta ar fi o directivă europeană, de la care nu ne putem sustrage. Din informaţiile pe care le deţinem de la cetăţeni ai altor ţări europene, ştim că, în aceste state, nu se pune problema instituirii unei astfel de taxe, ci, dimpotrivă, achiziţionarea de electrocasnice din categoria claselor cu consum mic este încurajată. Pe de altă parte, specialiştii oneşti ne avertizează că toate centralele de apartament dintr-o zonă destul de largă nu poluează cît o centrală de cartier, întrucît ele sînt reglate din fabricaţie ca arderea să se producă aproape complet. Fără să intrăm în amănunte tehnice, românii trebuie să ştie că această modalitate de jecmănire a populaţiei nu are nici un fundament, este doar o nesimţită taxă pe "fumărit” obligatorie. Cît despre recomandările UE, dacă ele impun impozite imposibile românilor, propunem să le aplicăm atunci cînd veniturile populaţiei vor fi la acelaşi nivel cu acelea ale cetăţenilor din Franţa, Germania sau Anglia, nici mai devreme, nici mai tîrziu. Cu riscul de a ne sări în cap "bancherii”, "finanţiştii” şi "analiştii economici”, orice om cu minimă cultură generală şi experienţă de viaţă ar trebui să ştie că statele lumii se împart în două categorii: unele care au voie să tipărească bani pentru finanţarea deficitelor bugetare şi altele care nu au voie şi sînt nevoite să se împrumute, suportînd consecinţele de rigoare. Dar, acesta este alt subiect, care merită tratat pe larg. Revenind la oile noastre, avem sentimentul neplăcut că impozitarea populaţiei, urmată de amenzi drastice în cazul nesupunerii, este o nouă modalitate de a închide gura celor nemulţumiţi de măsurile Puterii, indiferent de cine o va deţine din 2012, dacă va face parte din aceeaşi gaşcă de partide eternizate la guvernare, dar definitiv compromise în rîndul românilor. Pentru că, fără îndoială, în spatele instituirii acestui impozit cerut, cică, de UE, stau interese financiare uriaşe de aici, de pe malurile Dîmboviţei. Centralele de apartament, prin care românii îşi gestionează consumul în funcţie de nevoi şi de buget şi debranşarea masivă a unor cartiere întregi au dat peste cap socotelile celor care umflă nejustificat factura la întreţinere sau căpuşează, în interes propriu sau de partid, instituţiile care produc şi distribuie căldura în locuinţele românilor. Desigur, se vor găsi şi voci care pot să se opună măsurilor abuzive ale statului mafiot în care ne complacem să trăim. Numai că, de frica amenzilor sau a altor şicane, şi acestea vor fi înăbuşite în faşă. Ţineţi minte cazul românilor care şi-au lăsat CNP-ul atîrnat de uşa de la intrare, de teamă, în cazul în care recenzorul nu-i găseşte acasă? Nu ne-ar prinde mirarea ca, într-un viitor nu prea îndepărtat, să ajungă să îşi lase în punguţă, la fereastră sau sub preş, plicul cu taxa sau amenda respectivă. Pentru că "democraţia originală” şi somnul naţiunii nasc "monştri” originali, acceptaţi, aplaudaţi şi votaţi de alegători. Ne întrebam: pînă cînd, oare?

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

sursa:Ziarul Tricolorul