miercuri, 17 iunie 2009

O LEGE BLOCATA LA CAMERA DEPUTATILOR NUMAI PENTRU CA N-A FOST INITIATA DE GASCA DE LA PUTERE !






Tricolorul, nr. 1587, editia din 17.06.2009
Mare miting în Capitală:
Autor : „TRICOLORUL"
„NU MAI CHINUI ŢI ANIMALELE!" Ieri, reprezentanţi ai Partidului România Mare, Filiala Bucureşti, în frunte cu vicepreşenţii Marius Marinescu şi Codrin Ştefănescu, alături de preşedinta Organizaţiei de Femei a partidului, doamna Ruxandra Lungu, au participat la un mare Miting de Protest organizat împreună cu mai multe asociaţii de protecţie a animalelor din ţară. La evenimentul care s-a desfăşurat în Piaţa Constituţiei din Capitală, în faţa clădirii Parlamentului, au luat parte circa 200 de persoane. Manifestanţii au solicitat Parlamentului României (adresîndu-se, în special, preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi preşedintei Comisiei de Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic a aceleiaşi Camere, Sulfina Barbu), luarea în dezbatere a proiectului de Lege referitor la ocrot irea cîinilor fără stăpîn. Această propunere legislativă aparţine fostului senator Marius Marinescu, fiind supranumită „Legea Marinescu II”. În urmă cu un an şi jumătate, Senatul României a adoptat iniţiativa legislativă în cauză, cu unanimitate de voturi. De atunci, proiectul zace la Camera Deputaţilor. Principalele prevederi ale proiectului legislativ se referă la obligativitatea administraţiilor publice locale de a identifica şi a pune cipuri atît cîinilor cu stăpîn, cît şi celor ai străzii, de a aplica sancţiuni persoanelor care îi abandonează pe domeniul public. În acelaşi timp, viitoarea lege îi va obliga pe edili să sterilizeze toţi cîinii fără stăpîn. Avînd în vedere tergiversarea nepermisă a dezbaterii proiectului de Lege la Camera Deputaţilor, reprezentanţii Partidului România Mare şi cei ai organizaţiilor nonguvernamentale participante au decis înaintarea unei Plîngeri Penale către Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru abuz în serviciu, împotriva preşedintei Camerei Deputaţilor şi a celei a Comisiei de Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic.

6 comentarii:

dramoleta spunea...

Ruxi,

Cand romanii vor invata sa respecte animalele, abia atunci vor putea ridica pretentia de a fi considerati civilizati.

In fiecare zi vad pe strada animale (catei si pisicute) batute, otravite, nemancate.
La televizor vad stiri imbecile despre ursi care coboara infometati in localitati, si reporteri cretini, uimiti de acest fenomen, incapabili sa inteleaga ca tot oamenii au distrus habitatele animalelor salbatice.

In orice tara civilizata exista legi de protejare a animalelor. In Romania, nu!

Ego spunea...

Salut Nobila initiativa a reprezentantilor Partidului Romania Mare, de a trage un alt semnal de alarma in privinta acestei probleme ce tine in exclusivitate de vointa, dar mai ales de gradul de educatie al fiecarui cetatean in parte. Va multumesc si dvs, pentru faptul ca va dedicati unor astfel de actiuni de bun augur!

Anonim spunea...

Un mic comentariu din Germania.Cred ca fiecare parlametar ar trebui salvat in munti sau in ape sau in accidente de un caine poate atunci ar intelege ce inseamna cuvantul fiinta...Aceasi indolenta a autoritatzilor a facut ca ciobanescul mioritic/carpatin sa fie omologat de colegii maghiari(cred ca informatzia furnizata e corecta...poate verificatzi dvs).

octavpelin spunea...

Rucsi,iti trimit un link
http://armagedon-basescu.tripod.com/
o zi frumoasa :)

anonimul venetian spunea...

Intr-o tara in care reportajele cu ursii infometati din Sinaia sunt mult mai putin importante -fac "rating " mai mic-decat cele cu " zavorancele" si columbencele",cu "piticii porno ",de ce sa ne mai mire faptul ca o lege asa de importanta este mereu amanata si desconsiderata ? In ce tara traim ?????

dramoleta spunea...

offtopic

http://www.gsp.ro/mts


Gazeta Sporturilor a decis să lanseze un miting pe net. Aveţi la dispoziţie un program simplu în care intraţi şi puteţi să transmiteţi un mesaj pe mail primului ministru Emil Boc, explicand de ce credeţi că Monica Iacob-Ridzi trebuie să plece.