luni, 23 februarie 2009

E FOAME MARE !

Nu voi comenta cazul lui Eugen Preda pentru ca m-as repeta aiurea. Cine a mai rasfoit blogul meu, inclusiv editorialele din "Tricolorul", stie de-acum ca sunt convinsa ca traim intr-un stat de tip mafiot la propriu.

Pentru ca nu este nici cea mai mica diferenta intre unul care vine in magazin si iti cere taxa de protectie si circa financiara care iti pune poprire pe conturi (adica te fura fara drept de apel) pentru x debite, chiar daca statul iti este dator, pe de alta parte, cu sume mult mai mari.

Daca pentru bandele de mafioti patronii de firme si magazine mici ( ca pe astea le jefuiesc) pot constata ca s-a inventat si pusca cu luneta, pentru a evita, evident, o lupta corp la corp cu ditamai campionii de arte martiale, ce te faci cu hotii de la fisc care actioneaza in numele statului? Pentru ei ce s-a inventat?

Ieri, un producator de produse alimentare ROMANESTI si ECOLOGICE, se vaita la TVR 1 ca i s-a pus poprire pe conturi pentru datorii de 48 de milioane de lei vechi, in conditiile in care are de recuperat de la statul roman 1 MILIARD de lei vechi.
Deh, "economia de piata!"

10 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Eu traiesc din firma mea, o firma mica, dar care plateste statului mai mult decat imi ramane mie. Din tot ce produci, nu stiu daca ramai cu vreo 30% curati. Spagile nu le-am socotit. Taxa de smecher nu platesc. Nu ma deranjeaza ca traiesc si pensionari pe langa noi, dar ma deranjeaza ca traiesc politicieni, si traiesc bine, si ei nu intorc binele populatiei. Ma deranjeaza ca stau in case cu chirii modice, ca iau diurne si bani nemeritati. Ma deranjeaza ca altii se plang de lipsuri si lor nu le pasa. Ma deranjeaza tupeul statului care vine si te ameninta ca te executa daca nu confirmi plata unei amenzi de circulatie si aia care au datorii la stat de sute de miliarde ii doare in cot. Ma deranjeaza ca ies in fata unii ca George Constantin Paunescu, devalizatori cu vechi state, sa ne invete economie. Dar cui ii pasa de nervii mei si ai altor milioane de oameni?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Ion de la Chiuiesti,
Cui ii pasa?
Vine si acel moment!

Anonim spunea...

Da, vin jigodiile imbogatite din furat sa ne invete "afaceri"!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ruxandra, emani optimism, desi stii ca cateaua e moarta in cotet.

Ion de la Chiuiesti spunea...

scuza cacofonia, dar viteza..

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

:))
Ma gandeam ca poate nu e moarta?
Doar lesinata?

Anonim spunea...

Noi am dat AF in judecata pt. modul de calcul al penalitatilor si pt programul pe care il foloseste, program neomologat.
De un an si jumatate ne chinuim cu doua expertize. Cei de la administratie nu pun la dispozitie expertilor datele necesare efectuarii expertizei. Judecatorul a inceput sa le aplice amenzi, abia acum, dupa atata timp. Ideea este ca ii doare drept in fund de amenzi, de Instanta si bineinteles de noi si de firma noastra.
Chiar ca esti optimista! :))

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Dramoleta,
Pe penal ai incercat? Abuz in serviciu?
Trimite-mi te rog pe mail amanunte, subiectul ma intereseaza f. tare!

Anonim spunea...

Da, daca de mafia de tipul clanurilor la o adica poti incerca sa te aperi cumva, de Mafia pe nume Stat n-ai nici o sansa.
Ai avut curaj, dramoleta dar aceeasi Mafie e si in justitie si n-am vazut corb la corb sa-si scoata ochii. Mai bine uniti-va!

Anonim spunea...

Pt. Ion "Ma deranjeaza ca ies in fata unii ca George Constantin Paunescu, devalizatori cu vechi state, sa ne invete economie." :
-cand statul nu avea bani la cine apela ?
-Cand nu aveam gaz la cine apela ?
La relatiile lui GCP...
Daca vezi numai lucrurile transmise pe anumite cai audio-video ramane la latitudinea ta !