sâmbătă, 28 februarie 2009

INCA UN ROMAN UCIS INTR-UN RAZBOI CARE NU ESTE AL NOSTRU !




De pe blogul lui Mos Califar:
"
Du-te la oştire…
…pentru tara mori…
Cum reflecta cele trei cotidiene “quality” in editiile online moartea sergentului-major Claudiu Chira, Batalionul 21 Vânători de Munte în Afganistan ? Uite cam asa :
Gandul il pune alaturi de Cheeky Girls si are-n prim plan pitipoancele numite Elena U si Elena B
Cotidianul il inghesuia intre numarul fiarei si moda de strada punk
Jurnalul National isi baga picioarele simplu si eficient si ignora subiectul
Daca - Doamne fereste !!! - dadea in primire vreo diva gen Raduleasca sau Zana, ar fi scos editii speciale."


Iata si un extras din conferinta de presa saptamanala a PRM, publicata in "Tricolorul " de azi:
" Partidul România Mare deplînge moartea, în Afganistan, a sergentului – major Claudiu Chira. Este cel de-al 9-lea militar român mort în infernul din Afganistan, într-un război mincinos, care nu este şi nu poate fi al nostru. Ce terorism? Care terorism? Numai minciuni. Terorişti sînt apologeţii războiului, inclusiv nişte pretinşi ziarişti români care le otrăvesc sufletele românilor, minţindu-i că militarii noştri au datoria să lupte pe diferite „teatre de operaţiuni”, fiindcă România e membră NATO. Dar şi alte ţări sînt membre NATO, şi uite că nu au trupe nici în Afganistan, nici în Irak. PRM cere, din nou, retragerea trupelor române din Afganistan, Irak şi din alte zone fierbinţi. N-avem ce căuta acolo, mai ales că plătim un preţ enorm, şi în bani, şi în lacrimi şi sînge."


Stiu ca sunt voci care spun ca acesti militari se duc de bunavoie, pentru bani si stiu exact ce riscuri isi asuma.
In primul rand, nu vad ce motiv, altul decat disperarea in fata unui viitor incert pentru ei si familiile lor, ii poate convinge sa-si riste viata prin tari straine si pentru cauze straine. Nu cred ca banii respectivi sunt atat de multi, incat sa merite sa se gandeasca numai cineva la un asemenea risc si nici nu cred ca li se explica foarte exact in ce se implica. Sotia militarului ucis era insarcinata...
P.S Intre timp se pare ca unele publicatii si-au remediat atitudinea.

10 comentarii:

anca spunea...

am inteles de ce sint militarii acolo,ok! da' nu inteleg ce cautam NOI,ca tara, acolo!dupa ce vin in cosciuge acasa,ii poate decora base!!
trist,era un om tinar cu viitorul in fata!!

Anonim spunea...

Eu nu inteleg ce cauta UNII in grote,stanci,pasuni!
Poate droguri si atunci incepem sa intelegem.
Ah, uitasem de scopul nobil al exportului de democratie.
Ca de Bin Laden nici nu poate fi vorba!

Anonim spunea...

Rucsi,in timp ce amricani se retrag incetul cu incetul de pe teatrul de operatiuni din Afganistan,Iraq,celelalte tari isi mentin trupele undeva in nord ca sa nu aiba victime,Basescu acest Nero al Romaniei este in stare sa trimita mai departe "carne de tun",doar doar ar ramane in gratiile USA,dar uita ca aceasta mare putere s-a lepadat de el si rusii la fel,ce sa maivorbim de cei din UE.
Dumnezeu sa-l odihneasca pe sgt-major Claudiu Chira,nu o sa-si vada copilul care se va naste intrucat sotia este insarcinata ,Sincere condoleante familiei indurerate :(
p.s.ghici cine si-a numit fiica ca judecator la CSM,iar sotul este numit procuror sef la Parchetulde pe langa Tribunalul Olt?!,weekend placut Tavi:)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Toata vrajeala asta cu lupta impotriva terorismului a expirat. In curand vor trebui inventate noi "atentate", noi "arme chimice" sau "nucleare", ca populatia lumii si-a dat seama de minciunile Americii. Ce naiba cautam acolo? Nimic. Sa legitimam actiunea ilegala si criminala a americanilor. Talibanii au un scop nobil, isi apara patria de gunoaiele care-i invadeaza. Pe vremuri ii spunea lupta pentru eliberare, pentru independenta. Acum sunt "teroristi". Noi stim foarte clar care sunt interesele Americii in Afganistan. Resursele si conducta. Cand vor vrea cu adevarat petrolul si nu vor mai avea incotro, vor arunca bombe atomice si se vor servi din belsug. Dar momentan trebuie sa vada "prostimea" ca ei lupta cu terorist in pesteri etc.bla-bla...Asta ar fi un punct de vedere. Al doilea. Ce cauta tinerelul asta acolo, in loc sa-si vada de familie? Banii? Da-i naibii de bani, castiga mai putin, se chinuia un pic, ca nimanui nu i-a fost usor sa inceapa viata de familie! Orice inceput e greu, dar macar era viu, isi vedea si isi crestea copilul. Acum a nefericit o gramada de oameni care nu meritau asta. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l mantuiasca!

Anonim spunea...

De ce nu s-a dus in Italia sa muunceasca?De ce a ales cea mai periculoasa meserie posibila?Pana la urma 'e vina mortului',asa se zice.Cati tineri trebuie sa mai moara pentru niste politicieni ce baga tara asta in niste razboaie ce nu sunt ale noastre?

Anonim spunea...

La multi ani de 1 martie, draga Ruxi, iti trimit un martisor virtual. Sa ai primavara frumoasa, plina de iubire si bucurii.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@ Tavi si Ciprian,
Multumesc :)))

Marius Mina spunea...

Sunt mercenari platiti, trebuie sa-si asume riscul.Altfel se apuca de politica si se inscriu in pedeleu ;-) acolo au sanse sa nu moara de foame daca stau la 90 de grade in fata schizopatului de la Cotroceanca.

Marius Mina spunea...

Hmmm esti pe moderare deci...

anca spunea...

hahaha! Marius,cotroceanca rimeaza cu balaceanca!!