sâmbătă, 7 februarie 2009

SA VA "CIPUIM" BINE !

PAREREA MEA DESPRE "CIPURI", IN VARIANTA "SOFT"!
Multe alte detalii si argumente gasiti la multi prieteni in BLOGROLL.

Tricolorul, nr. 1481, editia din 07.02.2009
Românii resping „Cifra Fiarei", 666!
Autor : RUXANDRA LUNGU
Despre paşapoartele biometrice s-a scris, deja, mult.
Au avut loc şi manifestaţii împotriva introducerii lor în România, iar reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe s-au declarat împotriva folosirii acestui mod de invadare a intimităţii şi libertăţii individului, ca avanpremiera a „pecetluirii” definitive cu temutul 666, al Satanei.
Televiziunile, în schimb, au aruncat subiectul în derizoriu, invitînd tot felul de guri slobode care spun, printre altele: „dacă nu avem nimic de ascuns, de ce să ne temem?”, „totul este pentru protecţia noastră, a oamenilor cinstiţi”; „nu putem sta în calea progresului tehnologic!” şi alte asemenea afirmaţii, aparent de bun-simţ.
Fără a dezvolta idei legate de lupta contra terorismului, Noua Ordine Mondiala, Apocalipsa, eu, ca simplu cetăţean şi observator al evenimentelor din jurul nostru, nu pot să nu remarc unele aspecte.Tehnologia şi progresul nu pot fi negate, atîta timp cît sînt folosite în slujba omenirii. Din păcate, Hiroshima şi Nagasaki sînt încă amintiri proaspete în memoria colectivă.
O altă sursă de îngrijorare ar fi faptul că paşapoartele biometrice sînt doar primul pas spre introducerea cipului RFID (dispozitiv de identificare prin unde radio) şi în cărţile de identitate, carnetul de conducere, cardurile bancare etc. De aici, pînă la a folosi ca document de identificare personală o brăţară sau un ceas pe care individul trebuie să îl poarte permanent cu sine şi apoi implantul subcutanat nu mai este decît un pas. Adică instaurarea unui control total asupra libertăţii cetăţeanului, cu implicaţii majore asupra intimităţii şi demnităţii. Pe lîngă faptul că, ne place sau nu ne place, sună îngrijorător de familiar cu „pecetluirea”din Biblie.
De ce România se află printre primele ţări care au acceptat amprentarea posesorilor de paşaport şi stocarea datelor personale în memoria cipului? Răspunsurile sînt numeroase. Probabil că cineva are interes să introducă această tehnologie, cu siguranţă costisitoare şi aducătoare de comisioane grase.
Dar, aş dori să privim şi din alt punct de vedere. Cantităţile imense de date trebuie stocate şi gestionate de autorităţile statului.
Cine ne garantează securitatea documentelor, profilului personal şi a bazei de date cu care operează reprezentanţii statului român? Cine ne garantează că aceste date nu pot fi modificate, sustrase sau chiar clonate de nişte hackeri „talentaţi”? Că datele aflate în documentele vreunui şef de stat sau lider al opoziţiei nu pot fi viciate?
Haideţi să vedem pe mîna cui trebuie să ne lăsăm.
Este vorba despre un stat în care unii dintre foştii prim-miniştri sînt anchetaţi penal şi suspectaţi că au înstrăinat, deliberat, resursele naturale ale ţării către interese străine, punînd în pericol siguranţa energetică a naţiunii.
Este vorba despre un stat în care miniştrii de interne demisionează în lanţ, dispar arme din arsenalul Armatei fără să se ştie cum şi cînd.
Este vorba despre un stat în care o judecătoare, care îşi maltratează copilul şi sparge uşa vecinilor, eliberează din penitenciar un infractor periculos.
Este vorba despre un stat în care elevii îşi agresează dascălii, iar bolnavii sînt lăsaţi să moară la uşa spitalelor.
Chiar dacă nu generalizăm, este vorba despre un stat în care Mafia a tîlhărit şi jefuit naţiunea română.
Un stat în care valorile sînt răsturnate pentru multă vreme, iar manipularea este la ea acasă!
Voi ati lasa datele voastre, cu caracter personal, pe mîna reprezentanţilor acestui Stat?
Eu, NU!

11 comentarii:

anca spunea...

mda,nu m-as lasa nici eu,da'cred ca nu ne intreaba nimeni!!asa dupa cum nu ne-a intrebat nici despre stocarea convorbirilor telefonice!
aaa,si a emailurilor!!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Prima masura pe care o iau, nu-mi fac pasaport!

anca spunea...

da,dar ce facem cu telefoanele si netul?

Anonim spunea...

anca,
putem schimba puterea de exemplu.

Anonim spunea...

Rucsi,cand au avut alegerile locale din 2oo4?
06.06.2004=666,deci fiara a venit pe pamant romanesc si acum conduce Romania,weekend placut Tavi:)

anca spunea...

anonim, frumoase vise!! cred ca avem de asteptat muuult si bine!!

Anonim spunea...

Servus Ruxi!
Putem alege? Putem avea opţiuni? Pînă la capăt? Dacă nu paşaportul, va veni cartea de identitate, permisul de conducere şi mai apoi certificatele de naştere ale celor ce vor veni după noi... Mi-e teamă că nu vom putea fugi în munţi, că revoluţia va fi doar un foc de paie...
Cele bune!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Fain articol! Ai punctat perfect!

Alex sau cum vreți voi spunea...

profita de românii care i-au primit cu bratele deschise pe toti... inca de cand s-au pus temeliile acestui neam

Maria Barbu spunea...

Ruxandra, prima explicatie, cea concreta, a acestei acceptari este aceea a comisionului fff gras, bani babani dupa care sunt ahtiati acesti farseuri politici care conduc astazi tara, dar cea mai inspaimantatoare mi se pare a fi explicatia simbolica, mistica daca vrei, a acestei situatii. Ori, in aceasta dimensiune spirituala, putem vedea ca Raul, in forma lui cea mai perversa, este inoculat de bunavoie acestui neam din care facem parte, parca dorindu-se anatemizarea lui pentru vecie! E straniu si dureros si imi doresc sa gasim in noi insine resursele de inteligenta si de moralitate care sa ne ajute sa nu facem acest pas spre un infern indiscutabil, din pacate!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@ Maria,
Ai observat ca am pus accentul si asupra nesigurantei pe care o am in legatura cu modul de stocare a acestor date si folosirea sau vicierea lor ulterioara.