marți, 6 septembrie 2011

UN PUNCT DE VEDERE DE PE WWW.CONSTANTINGHEORGHE.BLOGSPOT.COM

"S-au încăierat corbii pe aurul de la Roşia Montană! După ce o tabără(care nu e ce se vede la Gold Corporation, ăia sunt faţada), a atacat cu traian băsescu, cealaltă tabără, a lui Soros, contra-atacă! Peter Eckstein-Kovacs, consilier prezidenţial, a demisionat, pentru că a semnat un apel public către ministrul culturii, care îi cere acestuia să anuleze avizul de descărcare arheologică.

Mă veţi întreba de ce se luptă cele două tabere, şi de ce Soros ar vrea să nu se exploateze aur la Roşia Montană. Evident, lupta este pentru bani. Dar unii îi vor acum, alţii vor să păstreze Roşia Montană pentru Ungaria. V-am mai spus care este scenariul meu: Ungaria mizează pe destrămarea UE, şi crede că poate reface Imperiul Austro-Ungar, care să înglobeze şi Transilvania. Distrugerea mineritului românesc a fost o metodă de conservare a bogăţiilor subsolului Ardealului, în eventualitatea revenirii lui la "patria-mumă".

Lucrurile au început odată cu guvernul CDR, condus de idiotul ăla de Ciorbea. Vice-preşedinte al BM era un ungur, fost ministru în guvernul de la Budapesta. El a impus României condiţiile ale demente de dezindustrializare, vezi închiderea minelor, vezi refuzul BNR de a mai cumpăra aur, vezi renunţarea treptată la exploatarea uraniului, vezi greutăţile de la Apă Grea, din Mehedinţi. Vezi inclusiv distrugerea Comtimului, de fapt a ceea ce mai rămăsese din agricultura industrială. În ciorba asta puturoasă îi găsim pe traian băsescu şi pe Radu Berceanu. băsescu era negociatorul României în relaţia cu BM, a semnat celebrul PSAL 1, care a dus la privatizarea Petrom, printre altele.

Acum se joacă o nouă repriză din acest meci complicat, care se desfăşoară având drept trofeu bogăţia unei naţiuni de tâmpiţi, incapabilă să-şi apere interesele. Merităm tort ce ni se întâmplă! Şi va fi şi mai rău!"

Niciun comentariu: