marți, 17 ianuarie 2012

STATUL POLITIENESC IN ACTIUNE

DIN ZIARUL "TRICOLORUL"
EDITORIAL DE RUXANDRA LUNGU

STATUL POLIŢIENESC ÎN ACŢIUNE

"Cîteva voci întrebau, cu falsă mirare, unde este PRM zilele acestea şi de ce nu se află în mijlocul protestatarilor? Aveţi ceva tupeu, domnilor analişti-moderatori aserviţi politic celor care au distrus ţara, în formă continuată, de 22 de ani încoace!
PRM a fost întotdeauna alături de românii năpăstuiţi, jefuiţi şi umiliţi de guvernările care au trecut peste ei, ca un tăvălug devastator, care părea că a redus la tăcere întreaga naţiune.

Dar PRM nu participă la conspiraţii. PRM le demască, dacă aţi uitat.

Şi, în nici un caz, nu se va lăsa tîrît în planul mizerabil al actualei Puteri de a discredita mişcările de stradă oneste, paşnice, care sînt în mod voit confundate cu actele huliganice ale unor provocatori, mai mult sau mai puţin legaţi de aşa-zisele galerii de fotbal.
Puterea trebuie să priceapă că, deja, cuţitul le-a ajuns românilor nu la os, ci la măduvă şi, în consecinţă, au dreptul să protesteze spontan, în urma sărăciei şi nedreptăţilor cu care se confruntă şi, mai ales, cînd văd că toate, dar absolut toate idealurile din decembrie 1989 le-au fost călcate în picioare.
PRM a protestat cînd întreprinderile româneşti au fost aruncate la fier vechi.
PRM a protestat cînd s-au desfiinţat milioane de locuri de muncă. PRM a protestat cînd s-a devalizat întregul sistem bancar românesc. PRM a protestat cînd s-a înstrăinat Petrom.
PRM a protestat împotriva proiectului Roşia Montană.
PRM a protestat cînd s-au fraudat alegerile, în mod repetat.
PRM a protestat cînd s-au majorat taxele şi impozitele şi s-au tăiat salariile şi pensiile. Şi lista poate continua, dacă am avea spaţiul necesar, ca pentru un roman-fluviu.
Dar, de multe ori, românii nu s-au prea sinchisit, dacă sîntem sinceri unii cu alţii. Acum, se pare că o parte a lor s-a trezit la realitate şi demonstrează în localităţile unde trăiesc, aşa cum i-am îndemnat de nenumărate ori. Nu trebuie să baţi drumul în Capitală, unde, eventual, să dansezi "Pinguinul” sub nasul lui Emil Boc. Vremurile acelea s-au dus.
Nici mişcarea sindicală, nici politicienii Opoziţiei parlamentare nu mai au credibilitate. Ei vor alegeri anticipate. Perfect. Dar asta nu rezolvă problema.
Este nevoie de alegeri libere, nefraudate, netrucate, transparente, pentru care PRM a oferit soluţii: camere de luat vederi instalate în secţiile de votare şi transmiterea on-line, în timp real, a modului de numărare a voturilor şi a rezultatelor din procesele-verbale. Iar fraudele să fie sancţionate drastic, inclusiv cu mişcări de stradă şi cu închisoarea.
Numai că statul de tip mafiot-represiv-poliţienesc n-a pierdut vremea, mulţumindu-se să şadă cu mîinile în sîn. S-a pregătit bine pentru aceste momente, sub ochii pasivi ai populaţiei. Cu structuri şi Servicii Secrete bine antrenate, bine dotate material şi bine remunerate. Cu planuri bine puse la punct de reprimare a manifestaţiilor paşnice, de iniţiere de diversiuni şi provocări, care să discrediteze orice fel de revoltă legitimă. Faţă de ele, Securitatea ceauşistă era mic copil. Mai întîi curg amenzile pe capul oamenilor. Vin, apoi, îmbrîncelile şi intimidările de la secţiile de Poliţie, gazele lacrimogene şi tunurile cu apă. Ce urmează? Glonţul?"

4 comentarii:

Anonim spunea...

"(...)

Planul B al diversiunilor - dezbinarea manifestanţilor

Dacă actele de violenţă nu au avut efectul scontat, „păpuşarii" care au misiunea de a destabiliza manifestaţiile au trecut la planul B: dezbinarea protestatarilor. A apărut - luni la Cluj, marţi la Braşov şi Bucureşti - sloganul „PDL-USL, aceeaşi mizerie!". Paradoxal, în oraşele amintite, după ce „iniţiatorii" dau tonul, o parte dintre manifestanţi, care doar cu câteva clipe înainte scandau „Anticipate, anticipate!", preluau sloganul aşa-zis apolitic.

Surprinzător, cei care au lansat sloganul sunt reprezentanţii entităţilor Agenţia de Monitorizare a presei - Mircea Toma, şeful acestui ONG, a recunoscut pentru cotidianul.ro paternitatea sloganului - şi Miliţia Spirituală. Mircea Toma susţine că prin acest slogan nu face vreun serviciu actualei Puteri şi că el reprezintă aspiraţia „unei părţi a populaţiei" pentru o nouă clasă politică. Pe foarte, foarte multe forumuri şi bloguri sloganul este condamnat virulent, dar într-un limbaj civilizat, şi este considerat ca fiind o comandă venită din zona Puterii. „Cum poţi cere demisia guvernului, cum poţi cere anticipate, când blamezi şi alternativa la actuala Putere" este laitmotivul întâlnit pe foarte multe site-uri.

Mircea Toma a mai recunoscut - un blog a publicat în premieră informaţia - că s-a aflat printre cei care „am semnalat" prezenţa lui Ludovic Orban în faţa Teatrului Naţional şi că de aici au plecat huiduielile. „A venit cu oamenii lui să facă o baie de mulţime. Este un politician compromis", a spus Toma, dar lucrurile nu au stat deloc aşa. Liberalul a venit doar cu un consilier şi o consilieră, „oamenii lui" fiind de fapt simpli manifestanţi care au făcut zid în jurul lui după ce doi reprezentanţi ai Asociaţiei 21 Decembrie (asociaţie de revoluţionari arondată Puterii) au lansat, în zona „Dunărea", primele scandări împotriva lui. Paradoxal, după „semnalarea" prezenţei lui Orban, cca 40-50 de tineri, după ce scandau „pleacă acasă!", „comunistule!", „hoţule!", se întrebau unii pe alţii cine este persoana împotriva căreia strigă."

http://www.cotidianul.ro/un-sri-ist-dezvaluie-anarhistii-au-fost-platiti-170172/

Anonim spunea...

Ati vazut pe cine ne aduce Crinul USL-ului ca experti pentru a ne scoate din nenorocire ? Pe "tinerii" propusi de Mungiu.

Adica, pe mana tradarii PSDiste, vom avea alianta civica la guvernare. Din nou.

Iar dupa alegeri ne lasa sa intelegem ca nu e imposibil un guvern de "uniune nationala". Adica UDMR si, de ce nu, PDL.

Daca mai era nevoie de vreo dovada, aparitia din miez de noapte a Crinului la Realitatea spulbera orice indoiala.

Situatia e extrem de serioasa, tragedia unei astfel de "schimbari"... pe loc sporeste toate pericolele imaginabile.

Sa nu va asociati cu niciuna din grupari, ar fi sinucidere curata pentru un PRM si asa extrem de subred. Oricit de mici sansele (pentru ca vor fura la doua maini), nu aveti de ales. Ce fac PDL si USL acum e cea mai mare tradare si nu are rost sa va pacaleasca, pentru ca timp nu le-a mai ramas nici lor nici noua. Trag de timp degeaba, umilindu-ne inca o data, blestematii.

Anonim spunea...

Scenarii politice:

http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/24/grupul-bilderberg-vrea-alegerea-masonului-calin-georgescu-ca-prim-ministru-al-romaniei/

http://www.inpolitics.ro/scenariu-razboiul-din-iran-si-protestele-de-strada-din-romania-art65803.aspx

CRISTINEL spunea...

EU AM PARTICIPAT LA MITINGURILE PRM CIND AM FOST IN TARA SI AM ASISTAT LA PESTE 40 DE CONFERINTE DE PRESA ALE PRESEDINTELUI VADIM TUDOR.CE SE FACE ACUM ESTE UN PLAGIAT.DE CITE ORI A ZIS VADIM TUDOR CA ACESTI TICALOSI O SA-I LINSEZE POPORUL?TOT CE A SCRIS SI AVERTIZAT S-A ADEVERIT?AU APARUT POLITICIENIA MINTIT?VAD PE TOATE TELEVIZIUNILE SI IN ZIARE CA OPOZITIA E FORMATA DIN FOSTII CODOSOSI CU "PALARIE" NOUA SI FUDULA.TOATA LUMEA ARE PRETENTIE DE DEONTOLOG SI SE PARE CA MEMORIA II LASA SUB UN FEL SAU ALTUL, EU NU FOLOSESC LECITINA.INCERC SA RAMIN CIT SE POATE DE LUCID SI SA NU RATACESC("Ţineţi cu poporul, toţi, ca să nu rătăciţi!" citat din Simion Bărnuţiu -2 mai 1848).Cred ca acest citat trebuie INCLUS in constitutie.
TOATA GASCA POLITICA DIN OPOZITIA PARLAMENTARA RUSINOASA, VORBESTE CA SE SE AUDA SAU SA FIE AUZITI IN INTERESUL LOR SI EU CETATEANUL SINT EXCLUS CU BUNA STIINTA DE LA ACEST SPECTACOL DAR EU LE DAU PUTEREA.ACESTI TICALOSI DIN OPOZITIE SINT CU BURTILE GOALE SI NOI CETATENII VOM SUBREZI PE ZI CE TRECE CU ACESTI TICALOSI.ASA SE SIMPTE PE LA MINE.....DAR CRED IN VADIM TUDOR PRESEDINTE.
P.S
TOTI CARE STRIGA ACUM PESTE TOT UNDE AU FOST CIND VADIM TUDOR AVERTIZA SI-I DEMASCA?