miercuri, 27 martie 2013

DE CE A PIERDUT ELENA UDREA?

ZIARUL TRICOLORUL Anul X, nr. 2704, MIERCURI 27 MARTIE 2013
EDITORIALUL MEU SAPTAMANAL

DE CE A PIERDUT ELENA UDREA?
"Pentru că e femeie. Pentru că e tînără. Pentru că e blondă. Pentru că e prezentabilă. Pentru că e bogată. Pentru că are relaţii „influente“. Şi pentru că toate aceste „atribute“ şi le-a etalat cu prea multă ostentaţie, cu prea multă siguranţă de sine, cu prea multă aroganţă, zic unii. Politica dîmboviţeană nu este pregătită pentru un lider-femeie cu astfel de calităţi, care i se pot întoarce împotrivă la prima ieşire în public. Asta nu înseamnă ca femeile nu au jucat un rol crucial în istoria noastră. Bun sau rău. Dar din „umbra“ bărbatului, cu discreţie, cu eleganţă sau uneltind machiavelic, după caz, fără să dea piept direct cu electoratul, chiar din propriul partid. Un post de televiziune susţinea că voturile, deloc de neglijat, obţinute de Elena Udrea sînt rezultatul intensei campanii mediatice pe care şi-a construit-o cu multă atenţie. Pardon, aici greşiţi, domnilor! Voi, mass-media aţi făcut din Elena Udrea personajul mediatic pe care îl percepe populaţia. Unii o îndrăgesc, alţii, nu. Specialiştii spun că şi campania negativă foloseşte la ceva decît lipsa totală a mediatizării!
Voi nu rataţi nici o „ştire“, nici o „mişcare“, nici o declaraţie care să nu o aibă ca subiect pe Elena Udrea!
În campaniile electorale importante, candidaţii PRM sînt supuşi unui embargou mediatic incredibil, iar Congresul PRM a fost supus unei cenzuri de tip stalinist de cea mai joasă speţă. Oricum, mediatizarea excesivă nu a avut mare legătură cu rezultatul Convenţiei PDL. După cum nimeni nu s-a ostenit prea mult să analizeze moţiunile celor trei candidaţi. Am asistat la o luptă internă de partid, la influenţarea organizaţiilor din teritoriu cărora, teoretic, nu ştim ce li s-a promis, de către cine şi la desemnarea delegaţilor la Convenţie după bunul plac al „organizatorilor“. Care, în final, au fugit cu urnele, după ce, în prealabil, au avut probleme cu programele unor calculatoare. Ciudat, tocmai în ţara în care sute de milioane de euro se scurg din banii publici ai instituţiilor statului în buzunarele unor firme care oferă tot felul de „softuri". Cu cît mai sofisticate, cu atît mai greu de controlat şi cu atît mai uşor de manipulat de persoana potrivită. Dacă 5.000 de persoane participante la o astfel de acţiune nu pot fi numărate, legitimate şi controlate, vă daţi seama, dragi români, ce haos şi ce fraude incredibile se manifestă la nivelul a milioane de cetăţeni cu drept de vot cînd se desfăşoară alegeri legislative, prezidenţiale sau vreun referendum naţional? Amuzantă a fost apariţia voturilor declarate „nule“. Adică? Au existat delegaţi care nu au votat cu nici un candidat, dar au profitat de excursia gratuită la Bucureşti? Sau unii, aburiţi de mici şi bere, au pus ştampila pe alături? Asta e „crema“ PDL-ului? Nu vom afla niciodată, dar clasa politică trebuie primenită nu numai la vîrf, ci şi în organizaţiile de bază, unde s-au strecurat numeroşi oportunişti, gata să facă pact cu oricine dă mai mult: bani publici, funcţii, avantaje de orice fel.
Pe termen scurt, Elena Udrea a pierdut o bătălie, la mustaţă, cum s-ar spune. Repet, şi pentru că este femeie. Aşa cum a pierdut, păstrînd proporţiile, blonda Hillary Clinton în faţa afro-americanului Barack Hussein Obama. Pe termen lung, Elena Udrea se pregăteşte pentru multe alte bătălii, chiar războaie în toată regula. Chiar dacă unii spun că a „ars“ prea repede nişte etape, noi credem că are timp, răbdare, energie, ambiţie, tupeu şi resurse suficiente pentru ele. Iar la atacurile din mass-media, nouă ni s-a părut că a devenit imună. Că toate acestea au întărit-o. În interesul cui, oare?

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Un comentariu:

Anonim spunea...

In principiu, sint de acord ca asa este.

Totusi, as adauga ..si pentru ca nu au fost dublate toate atributele de mai sus si cu alte calitati (nici culturale, nici intelectuale)si realizari deosebite.