joi, 6 mai 2010

MARELE MANIPULATOR CRISTIAN TUDOR POPESCU




"Pentru ceea ce guvernul Boc a făcut şi face în clipa de faţă, Nicolae Ceauşescu a fost împuşcat ca un câine. Mintea îngustă, dar paranoică a scorniceşteanului a dus la îndatorarea prostească a ţării faţă de finanţa internaţională; plata, în schimb, s-a făcut prin jupuirea până la os a populaţiei Romaniei." Restul, pe http://www.gandul.info/puterea-gandului/subminarea-economiei-nationale-6093512

Domnul Cristian Tudor Popescu se face ca uita lucrul cel mai important. Si anume, ce a facut Nicolae Ceausescu cu BANII imprumutati. Probabil ca articolul se adreseaza tinerilor de 20 de ani care nu cunosc vechiul regim decat din povesti si canta cu nesat "nu ne-am nascut in locul potrivit". Datoriile au fost atunci facute pentru dezvoltarea bazei materiale a tarii, construirea a sute de mii de locuinte si asigurarea unui loc de munca pentru fiecare cetatean. Ceausescu s-a ambitionat ca Romania sa devina independenta, alimentar si energetic, sa produca de toate, de la acul de cusut la avion. In contextul globalizarii, era o utopie. Toti romanii au fost sacrificati, intr-un fel sau altul, fara exceptie. Iar anul 1989 ne gasise cu ele achitate si vistieria plina. Cand era momentul sa culegem roadele acelor sacrificii, ce-am facut NOI? Ce s-a intamplat?
N-avem spatiul necesar sa descriem. De ce ne aflam, acum, in situatia de a face din nou imprumuturi? Despre care, spre deosebire de cele pre-decembriste, nu stim incotro s-au dus? Cine va da socoteala si cum? Acestea sunt intrebarile.

Niciun comentariu: