miercuri, 3 august 2011

BREIVIK PUTEA FI OPRIT?

Am vrut sa scriu, la un moment dat, cateva vorbe despre atacurile din Norvegia si despre Breivik. Cat timp stirea era "calda" am urmarit comentariile de pe Internet, inainte sa apara scribalaii de profesie, platiti de unii si de altii. Sincer, unele (comentarii) m-au uimit, altele m-au "speriat". Deja, evenimentul este trecut in planul 2-3 de mass-media din motive pe care nu le dezvolt. Intr-o tara care parea foarte sigura, ca Norvegia, s-a intamplat prapadul. Nu sunt militar de profesie, nu am pregatire in domeniu, asa ca imi permit, ca simplu cetatean, sa ma intreb cum a reusit un manuitor de arma, cu foc (zice-se) automat, cu luneta, cu scule de nu stiu care etc. sa macelareasca zeci de persoane intr-o "fractiune de secunda"(stiu ca a durat mai mult, ca sa nu se gasesaca si comentatori care nu pricep ideea de baza!). Daca 5-6 insi, poate mult prea tineri pentru o asemenea initiativa nebuneasca, dar inspirati de Bruce Lee, Van Damme sau Steven Seagal etc.("idoli" ai unor generatii intregi) ar fi tabarat pe atacator ca la rugby, bunaoara, si tot l-ar fi anihilat in cateva minute, fara sa se piarda atatea vieti.
Dar specia umana e "imprevizibila" si pe duca..
Oricum, toata povestea mi se pare putreda si ciudata.
Condoleante familiilor victimelor, care imi par "pagube colaterale" intr-un scenariu mai amplu decat suntem dispusi sa credem in suficienta noatra cea de toate zilele. Vietile irosite in zadar nu sunt nici primele, nici ultimele din istoria pe care o acceptam scrisa de oricine, oricum, oricand. Deocamdata.

2 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Din pacate Ruxi, societatea vestica colcaie de alienati mintali de genul lui Breivik, adusi in stadiul asta de sistemul salbatic si de dictatura multimationalelor. A disparut factorul "OM". Oamenii ajung la disperare si cauta "iesiri" nu intotdeauna onorabile, cum ar fi sinucideri, droguri, alcool, razbunari, conflicte armate.

Crezi ca in Romania nu se va ajunge la asa ceva in scurt timp? Deja o multime umbla pe strazi fara sa stie ca sunt paranoici, schizofrenici. O multime stiu ca ceva nu e in regula cu ei dar nu se duc sa ceara ajutor de rusinea lumii. Sa ne ajute Dumnezeu sa nu traim asemenea grozavii!

Anonim spunea...

Extremisti unguri profaneaza o troita ortodoxa in Harghita. TVR se face ca ploua! Sau poate este ceata ca pe timpul Mineriadei din 1990!

www.rgnpress.ro/categorii/politic/2885-extremisti-unguri-profaneaza-o-troita-ortodoxa-in-harghita-tvr-se-face-ca-ploua-sau-poate-este-ceata-ca-pe-timpul-mineriadei-din-1990.html

CNA-ul sesizat in problema discriminarii romanilor din Harghita si Covasna de catre Televiziunea publica

www.rgnpress.ro/categorii/politic/2884-cna-ul-sesizat-in-problema-discriminarii-romanilor-din-harghita-si-covasna-de-catre-televiziunea-publica.html

Traian Băsescu, preşedintele ungurilor şi al ţinutului secuiesc, mai aruncă o fumigenă: “Susțin proiectul Roșia Montană”

www.napocanews.ro/2011/08/traian-basescu-presedintele-ungurilor-si-al-tinutului-secuiesc-mai-arunca-o-fumigena-sustin-proiectul-rosia-montana.html

Fratele Elenei Udrea ameninţă ziariştii că le dă "căpăţâni în gură"

www.cotidianul.ro/fratele-elenei-udrea-ameninta-ziaristii-ca-le-da-capatani-in-gura-155115/

Traian Băsescu: Trebuie să decidem repede dacă vom crea sau nu "Statele Unite ale Europei"

www.cotidianul.ro/traian-basescu-trebuie-sa-decidem-repede-daca-vom-crea-sau-nu-statele-unite-ale-europei-155106/

Băsescu: Flota României s-a vândut, s-a tăiat

www.cotidianul.ro/basescu-flota-romaniei-s-a-vandut-s-a-taiat-155110/