luni, 17 octombrie 2011

DESPRE ACCIDENTUL LUI SERBAN HUIDU !

Din compasiune pentru tatal lui Serban Huidu, pe care il cunosc de cand era in PRM, as fi vrut sa ma abtin sa comentez subiectul. Ieri, insa, am auzit atatea ineptii, atatea idiotenii pe toate posturile tv., ca nu se mai poate. Azi, nu stiu ce s-a mai spus, pentru ca nu mai suport. Stiu, doar, ca si al treilea pasager al nefericitului Logan s-a prapadit!
In alta ordine de idei, eu, ca posesor de carnet, de 27 de ani, am 2 temeri majore cand ma aflu la volan:
1. Ca, in timp ce conduc, un instabil psihic, pe care l-a parasit iubita sau a picat vreun examen, se arunca taman in fata masinii mele, iar eu nu pot sa-l evit sau sa opresc la timp.
2. Ca, mergand pe 2 benzi, cu sau fara linie continua, nu am vizibilitate si orice nebun/nepriceput/nevinovat chiar, poate sa-mi rasara in fata si sa ma faca praf. Din varii motive: are o defectiune tehnica la masina, merge cu viteza si nu poate sa-si stapaneasca bolidul, face un infarct taman in clipa aia sau, pur si simplu, este un bou care crede ca "poate nu vine nimeni din fata".
De aceea, cand ma aflu in astfel de situatii, reduc viteza chiar daca ii enervez pe cei din spatele meu. O reduc, cum spune legea, pana la evitarea pericolului. Pe care il consider eu, pericol. Nu imbecilul din spatele meu, care n-are decat sa ma depaseasca el, fara sa respecte regulile, daca are chef, dar consecintele pot fi grave Una este sa te ciocnesti, frontal, la 30m km/ora, 60 km/ora sau 120 km/ora.
Ma amuza, uneori, abtibildul pe care il afiseaza unii conducatori auto pe luneta masinii: "Franez fara motiv!"
Vreau sa va marturisesc ca, acum 13 ani, am fost martora unui accident frontal, cand, in prietenii nostri buni, care circulau regulamentar, a intrat unul, de pe contrasens, pentru ca pierduse controlul masinii. Prietenii mei au scapat, nu foarte ieftin, dar cel care i-a acrosat a decedat, impreuna cu un alt pasager, fiica lui! Cine nu a trait asa ceva sa se abtina de la comentat!
Astea se intamplau intr-o tara cu drumuri DECENTE, CU AUTOSTRAZI, nu cum incearca niste cretini sa explice ca numai starea drumurilor din Romania este de vina pentru accidente. Adica Basescu-Boc, de exemplu, ca e convenabil!
Dar, sa lasam politica, acum, desi nu pot uita ca emisiunea "carcotasilor" a fost printre primele care il infatisau pe Vadim, ba in camasa de forta, ba la spital, ba urland dupa medicamente. Pana la urma, ce aveau ei de impartit cu un politician care a demascat Jaful National postdecembrist, pe coruptii si talharii din tara noastra? Care vrea dreptate sociala si justitie pentru toti? Care nu doreste dezmembrarea Romaniei? Ce interes aveau? Sa fi fost pentru rating, pentru bani? Oare? Ca doar Mertanul ala nu era de furat, presupunem! Si cine dracu' erau ei sa ridice piatra si sa ridiculizeze un reprezentant al fortelor nationale si nu numai?
Ieri, in emisiunea transmisa in reluare, il luasera in colimator pe Becali. Nu comentam cum danseaza, cum se exprima sau cum canta personajul in cauza. Dar nu putem contesta ca este un om credincios, ca a facut multe acte de caritate, chiar daca are un mod aparte de a se manifesta. Pana la urma, ce aveti si cu el? V-a luat boii de la bicicleta? V-a scufundat corabiile?
In alta ordine de idei, desi mi-au luat-o altii inainte, pentru ca ieri nu am avut timp de blog, ma alatur ideii ca "nenorocirea", "ghinionul", "blestemul" i-au lovit pe cei 3 pasageri decedati, daca doriti sa vorbim in aceasta cheie. In nici un caz pe supravietuitori, mai ales daca se "dovedeste" ca au existat circumstante atenuante si se instaleaza ideea convenabila cum ca "mortul e de vina !"
Concluzie: Serban Huidu va primi, probabil, o pedeapsa cu suspendare. Nu pentru ca se numeste HUIDU, ci pentru ca exista condamnari similare, in cazuri similare, pentru smecheri similari, posesori de masini similare.
Daca pedeapsa va fi cu executare, va fi ispasita partial sau deloc. Din cauza vechilor probleme de sanatate care fac "imposibil" de suportat regimul de detentie sau ceva de genul acesta... Si nu pentru ca se numeste Huidu, ci pentru ca exista antecedente judiciare similare.
P.S. Pentru o proasta-n draci: daca trebuie sa circuli, intr-o zona, cu 30 de km pe ora, asa faci!Daca nu trebuie sa calci linia continua, asa faci! Daca stii in ce fel de tara traiesti si care este starea drumurilor, actionezi in consecinta! Daca nu te poti adapta, iti iei bagajul si pleci!
P.P.S. Pentru tatal lui Serban, inca o data, nutresc compasiune! Nu merita sa i se intample asa ceva!

10 comentarii:

anca spunea...

pfff,cine-i "proasta in draci"? ca e mai multe,inclusiv Badea are o opinie asemanatoare!
acum , nu mai pooot cu huidu(ma) ,televiziuni de c***t,ieri il pomeneau doar pe nesimtit ,nica despre victime si familiile lor(au reparat azi dar...cam tarziu) dementa totala si pe net ,ba pe Facebuci(sic) s-a constituit un grup de sprijin pentru huidu! incredibil,nu?
da,sant de acord ca se poate intampla oricui ...care conduce precum huidu ,sau care are ghinionul sa se intalneasca cu unu' ca huidu !

Anonim spunea...

Nu e Badea!:))Cu el sunt de acord de cele mai multe ori.
E o pretinsa jurnalista care a fost "scuipata" de un politician, dupa care a ales sa-l ierte etc. Sustinea ca o asemenea masina nu poate, saracuta, sa circule cu 30 km pe ora, tuseste, se gripeaza, face diaree etc. Atunci, de ce sa ti-o cumperi, cunoscand legislatia rutiera din Romania? Nu am decat un raspuns: de bou!

Anonim spunea...

Acum nu mai urla ca descreieratul"Medicamenteeeee" stim noi la cine se referea. Acum o sa le ia el, si o sa se dea nebun nerecuperat sa scape de parnaie.

anca spunea...

mai este o madama care a declarat ca ala cu Loganul e de vina (NS) stiu ca nu e Badea :))

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anca,
Pe madama aia n-am vazut-o in direct, doar am auzit comentarii, dar nu e nici ea:)))))))

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Nu e Badea, el incearca sa abordeze obiectiv subiectul.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim 2,
Vor urla altii pentru el: "medicamenteeeee"!Vad ca deja s-a retras cu psihologul, "la tara"!

anca spunea...

ete partu',s-a retras precum marii oameni la resedintza de la tzara,ca-n versurile lui Toparceanu :)))))))))))

Anonim spunea...

Doamna Lungu.O mica observatie din Germania:Domnul Vadim are un limbaj ce-i drept ironic dar nu a iesit niciodata din zodia civilizatiei, nu exista ca la Becali injraturi live la tv.Asta ca sa nu mai comparam cultura universala a presedintelui PRM cu incultura presedintelui PNG.

Nicolae Nicu spunea...

"Dacă pedeapsa va fi cu executare, va fi ispăşită parţial sau deloc. Din cauza vechilor probleme de sănătate care fac "imposibil" de suportat regimul de detenţie sau ceva de genul acesta...".

Aş putea fi de acord cu eventuala invocare a unei asemenea motivaţii, dar, mă întreb, dacă vechile "probleme de sănătate" nu-i permit să suporte detenţia, cum de i-au permis ele să se mai urce la volan? Doamne, Dumnezeule!

Întreb încă o dată, şi aici: oare nu se vede că numitul Huidu Şerban nu mai este - din păcate, din nefericire - un om sănătos la cap, după accidentul de schi? Nu se vede că are grave sechele psihice, cu manifestări logopedice îngrijorătoare? Dincolo de faptul că, istoricul său rutier dovedeşte!, el a fost întotdeauna un prost conducător auto, prin indisciplină şi iresponsabilitate crase.