vineri, 21 octombrie 2011

VOI FOLOSI SI DIACRITICE CAND SE VA PUTEA

Un anonim, pe care l-am trecut la "spam" instantaneu, ma bate la cap cu diacriticele. I-as fi publicat comentariul daca nu facea remarci usor jignitoare pe care nu le tolerez, in principiu, daca sunt facute de dragul de a comenta ceva, undeva. N-are decat sa se joace pe bloguri pline de laturi ieftine si idei cretine, scrise (nu ma refer la corectitudine d.p.d.v. gramatical sau al ortografiei, de la care nu fac rabat si sa vreau), cu diacritice. Postarile de pe blog sunt concepute acolo unde m-apuca "furia", folosind tastaturi pe care le vad atunci prima oara. Si nu e vorba numai de 5 litere, ci de ghilimele, paranteze etc. pe care nu am timp sa le caut in orice moment vreau sa scriu cate ceva. Stiu, uneori mai "mananc" si cate o litera. Uite, de-aia merge tara din rau in mai rau! Simt un sentiment de mare "mandrie" cand ma gandesc la faptul ca toate contractele de instrainare frauduloasa a resurselor nationale au fost scrise cu diacritice. De greseli de gramatica sunt, probabil, pline, dar ce conteaza acum?!
Cat despre articolele din "TRICOLORUL", scrise cu diacritice, recunosc faptul ca uneori le mai scapa, la corectura, ghilimelele sau cate o paranteza, mai ales la cele preluate pe site. Se intampla si la case mai mari. Blogul este personal si, in momentul in care voi considera ca diacriticele, dincolo de ideile exprimate, au devenit o problema de viata si de moarte, le voi folosi cand tastatura imi va permite sa ma lalai cu o postare zeci de minute. Ceea ce nu inteleg unii este ca viata se compune si din altceva decat sa stai in fata unui calculator, sa colinzi internetul, facebook, youtube sau sa stai de vorba pe mess. Chiar si adresele de e-mail le deschid la 2-3 zile. Daca "arde" ceva, va aduc la cunostinta ca s-a inventat si telefonul. Deocamdata, raman asa, "analfabeta", iar tu, anonimule, direct in spam!

3 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Corect!

Anonim spunea...

In acest timp a inceput congresul PSD. Lucruri noi DELOC!!!!!!!!Aceleasi figuri plouate aceiasi infractori si un Ion Iliescu care vede cum din spate nu vine nimic!!

Anonim spunea...

Este extrem de dificila citirea online a ziarului Tricolorul.Sunt jumatati de articole din cauza paginilor latite