marți, 8 noiembrie 2011

CUM A LUAT MAZARE "PLASA"!

Si acum exista rauvoitori care se uita stramb sau ranjesc din coltul gurii cand PRM acuza ca alegerile din Romania sunt furate, boicotate, etc. Si, care, si-au frecat mainile (mda') cand PRM a fost scos din Parlament si locurile vacante si le-au impartit hotzii (de voturi:)) intre ei. Eu nu am fost parlamentar, asadar ma situez, personal, pe pozitia "ce-am avut si ce-am pierdut", desi, recunosc, Fortele Nationale trebuie reprezentate in orice Parlament democratic ales. Ce-mi place, insa, mult-mult, este modul in care actuala opozitie PARLAMENTARA a inceput vaicareala de cum o sa fie ea furata in 2012. Le urez mult succes!:)
Si mai mult imi place cum se interpreteaza rezultatul referendum-ului de la Constanta, "boicotat" de actuala putere portocalie. Adevarul gol-golut este ca Mazare a mizat gresit pe participarea constantenilor care il voteaza in nestire de atatia ani. A crezut ca cei care se inghesuie la cozile umilitoare deja celebre pentru ajutoare date de primarie sau UE se vor inghesui, la fel, si la referendum, la chemarea dlui Nicusor Constantinescu, prins dormind la stop de beat-manga ce era la volan (asa zicea presa vremii). Oricat s-ar inghesui romanii la pomeni electorale, promotii, cozi si alte asemenea, sentimentul de umilinta inca exista acolo, in strafundul sufletului, asa cum ramasese "Speranta" pe fundul Cutiei Pandorei. Sentimentul ca isi vand votul, din motive diverse, nu va fi niciodata confortabil, mai ales ca respectul de sine scade covarsitor in sufletul fiecaruia, chiar daca oamenii n-ar recunoaste, public, niciodata asa ceva. SI NICI NU SUNT MULTI CEI CARE VAD CU OCHI BUNI EXTRAVAGANTELE PRIMARULUI, ETALAREA LUXULUI SI A DISTRACTIILOR IN CARE SE SCALDA, CHIAR DACA FIECARE PARTID ARE PRIN ELECTORAT MANELLISTII LUI!
Asadar, cozile de la pachetele date de Mazare nu s-au mutat, automat, si la referendum. Pe de alta parte, ca un punct de vedere strict PERSONAL, nepolitizat, cred ca exista multi romani care nu se sinchisesc de desfiintarea unor judete. In afara de subiectul sensibil Harghita-Covasna sau Tinutul Secuiesc pe care nu il discut acum, mai ales ca ardelenii voteaza portocaliu, multi dintre romani gandesc in felul urmator legat de desfiintarea unor judete: "Ei, si?" "Niste baroni mai putini","Niste mafioti si acolitii lor mai putini", "Niste cheltuieli cu administratia mai putine", "Niste capuse calare pe bugetul statului mai putine"... Multi o gandesc, putini o spun. E parerea mea personala si atat.

2 comentarii:

Nicolae Nicu spunea...

Da, aşa ajunge mazărea electorală în plasa portocalie! Totuşi, să sperăm că, pînă la destinaţie, mărunta legumă va scăpa pe drum boabă cu boabă, una cîte una...

Cristina spunea...

poate este timpul sa-l citam pe dl Ponta -din memorie " au furat mai bine decat ai nostri"

a recunoscut indirect ca PRM-ul avea dreptate, stim toti ca roata se invarte si ca raul trebuie taiat de la radacina,etc..