joi, 24 noiembrie 2011

MARKO BELA, PRESEDINTELE INTERIMAR AL ROMANIEI!

PSD IL IMPINGE PE MARKO BELA LA SEFIA SENATULUI
DIN ZIARUL"TRICOLORUL"
DE RUXANDRA LUNGU

Precizare importanta: Acest editorial a fost influentat de declaratia lui Mircea Geoana din jurul pranzului. Dovada este ora la care l-am trimis, ieri, prin e-mail, la ziar, nestiind, evident, nici continutul publicatiei noastre. Dupa aceea, si dupa-amiaza si seara, pe diverse posturi tv., s-a dezbatut acest subiect. Ca sa nu se creada ca m-am "inspirat" din gandirea altora!:), caci nu e cazul!

"Nu, nu e glumă, nici vreun scenariu imposibil, pentru că partidele politice parlamentare au "multă treabă“, zilele acestea. Ce buget? Ce creşterea facturii la întreţinere? Ce dublarea cheltuielilor la energia electrică (pentru populaţie, desigur)? Ce îngheţarea pensiilor şi salariilor? Ce stimularea societăţilor comerciale pentru crearea a noi locuri de muncă? Astea-s mizilicuri, ca şi rezolvate. Preocuparea de bază a dumnealor este alta. Dacă revocarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului a reuşit, problema suspendării lui Traian Băsescu chiar stîrneşte "fiori de rîs”, după cum afirma un reprezentant al actualei Puteri.(iata, ce echidistanti suntem!) Într-un Parlament format în bună parte de migratori politici, pe care nimeni nu are interes să-i sancţioneze printr-o prevedere legală care ar trebui adoptată cît mai rapid, surprizele pot să apară, desigur.


Dar, în acest moment, USL nu deţine majoritatea şi demersul său este mai mult propagandistic. E bine şi cu propaganda, e bine şi cu declaraţiile televizate, cu interminabilele talk-show-uri, dar orice proiect politic sortit eşecului, aproape din start, se întoarce împotriva celor care l-au iniţiat. Ce speră USL, de fapt? Să-i atragă în barca lor pe unii nemulţumiţi dintre parlamentarii PDL? Pe unii excluşi de la hartanul suculent al banului public? Pe unii care nu au reuşit să-şi angajeze neamurile pe la agenţii guvernamentale care irosesc surse bugetare importante sau pe la niscaiva ministere sau deconcentrate? Pe unii care ar risca să-şi piardă locul pe viitoarele "liste” electorale? Sincer, nu credem că există prea mulţi pedelişti rămaşi "nerezolvaţi”, într-un fel sau în altul. Dar, să gîndim "pozitiv” şi ne imaginăm că reuşesc, iar oastea de strînsură votează suspendarea preşedintelui. Ce urmează? Ca proaspătul preşedinte al Senatului sau doamna Roberta Anastase să numere voturile. Aici e aici! Noi am paria pe experinţa doamnei Anastase. Aşa cum 80 de voturi = 170 de voturi cînd convine PDL, de ce şi reciproca nu ar fi valabilă, adică 170=80 (cifrele sînt alese oarecum la întîmplare), şi atunci lucrurile sînt tranşate, iar Traian Băsescu rămîne la Cotroceni. Dar, poate doamna Anastase se îmbolnăveşte brusc în ziua fatidică sau pleacă într-o delegaţie "de mult stabilită”, ca în ziua cuvîntării ex-regelui Mihai în Parlament. Şi, tot ce este posibil, Camerele reunite sînt prezidate de un reprezentant al UDMR, care, zic unii analişti, nu ar fi exclus să fie ales preşedintele Senatului şi al doilea om în Stat. Oare cum ar număra acesta voturile, ştiind că prin suspendarea lui Traian Băsescu va ajunge, temporar, preşedintele României? Ar fi şi sursa de bancuri de genul: "Care e culmea democraţiei? Priviţi la România!” Şi mai amuzant ar fi atunci de văzut cum va mai susţine USL suspendarea preşedintelui, cu un udemerist în fruntea Senatului? Ar fi amuzant, dacă toate acestea nu s-ar întîmpla în ţara noastră şi contra Interesului Naţional. "

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mai este o posibilitate, doamna Lungu. daca se face referendum de demitere a presedintelui, romanii ar da buzna sa-l repuna in fctie pe TB, daca au de ales intre el si Marko bela pe cine credeti ca vor alege?

Anonim spunea...

Liberalii au fost mereu principalul aliat al UDMR. Gratie mofturilor elitiste, abil incurajate, nu a fost ales Geoana presedinte (porcariile antinationale dinainte de turul 1, violul cu propunerea Johannis, greturile dinainte de turul 2 - mimind mirarea ofitcata ca nu le-a iesit Crin in finala).

Dar cea mai mare reusita a lor pare sa fie calarirea PSD prin alianta mortii. Distrugerea lui Geoana arata, pe linga ciuda tipic elitista, cum alianta se transforma intr-un lant din care PSD nu mai are cum sa iasa, acum ca a mers pe mana moarta a lui Ponta, mare aparator de "proiect USL". Care proiect !? Ne cred timpiti. Din pacate le merge pentru ca au devastat tara.

Iliescu s-a ramolit de tot, doar ranchiuna i-a ramas.