joi, 8 decembrie 2011

COMASAREA ALEGERILOR ESTE ANTIDEMOCRATICĂ !

COMASAREA ALEGERILOR ESTE ANTIDEMOCRATICĂ!
DIN ZIARUL"TRICOLORUL"
DE RUXANDRA LUNGU


"Din moment ce mulţi români au rămas relativ împăcaţi cu ideea tăierii salariilor, măririi vîrstei de pensionare, închiderii spitalelor şi introducerii sistemului de coplată in sistemul sanitar, de ce ne-am mira de indiferenţa cu care privesc subiectul comasării alegerilor, care alertează mai mult mediul politic şi presa aservită acestuia. Nu e nevoie decît de un dram de bun-simţ ca să înţelegem de ce alegerile locale nu ar trebui suprapuse cu
Parlamentarele. În ţara în care Constituţia nu este respectată, democraţia se află în real pericol, iar legi extrem de importante nu trec prin Parlament, ci prin asumarea răspunderii unui grupuscul de oameni cu agenda proprie (vorbim de România, v-aţi dat seama), comasarea alegerilor nu este o soluţie potrivită. Un domn pedelist afirma că, astfel, s-ar economisi în jur de 25-30 de milioane de euro. Pentru cetăţeanul neavizat, sună bine.
Prin „neavizat” înţelegem acel tip de cetăţean care încă nu a priceput că ţara a fost jefuită de bogaţii şi capacităţi de producţie (generatoare de locuri de muncă) în valoare de peste 700 de miliarde de euro, iar bugetul de stat este sifonat, în intregime, către clientela politică aflată la Putere, indiferent de partidul de guvernămînt. Aşadar, „economia” de 25-30 de milioane de euro este ridicolă, mai bine nici nu s-ar pronunţa această cifră.
Sperăm, totuşi, că foarte puţini români îşi imaginează că aceşti bani se vor duce în bugetele subfinanţate de la sănătate, învăţămînt sau cultură. Nu, probabil vor lua drumul buzunarului vreunui asfaltangiu de genul celui care a constatat că un anume tronson de autostradă, inaugurat cu pompă de membri ai Guvernului, trebuie refăcut complet, din cauza unor defecţiuni care ar fi putut fi descoperite la timp, fără îndoială. Ceea ce ne îngrijorează, dacă este adevărat ceea ce a afirmat Vasile Blaga într-o emisiune televizată, este faptul că şi o parte din Opoziţie pare să fie de acord cu nefericita idee a comasării alegerilor şi a desfăşurării lor în luna noiembrie 2012, în ciuda declaraţiilor publice, belicoase. Nu ne-ar mira foarte tare, căci şi actuala Putere şi Opoziţia parlamentară folosesc aceleaşi mijloace pentru a cumpăra „bună-voinţa” alegătorilor. Şi-apoi, una e să mergi cu sacoşa din poartă în poartă de 2 ori într-un an, alta e să te duci o singură dată şi să împuşti doi iepuri dintr-un foc. Aici este adevărata economie! Partidele obişnuite să fraudeze votul cu ajutorul sacoşei sau a plicului fac o economie de 50%, din start. Adică multe, multe zeci de milioane de euro. Pe de altă parte, aleşilor locali li se prelungeşte mandatul cu cîteva luni bune, avînd timp să pregătească o campanie electorală specifică sezonului estival şi de început de toamnă. Ne referim la paranghelii pe bani publici, zilele oraşului x sau y şi un şir nesfîrşit de „festivaluri” ale berii, vinului, brînzei, cîrnaţilor, micilor, sarmalelor, fasolei, murăturilor şi ce alte idei le vor trece prin cap. Acest gen de manifestări cuceresc uşor pe alegătorii care au uitat de mult de factura de la întreţinere de pe timpul iernii, mirîndu-se tîmp: ”Ce primar generos şi cu iniţiativă avem noi!”
Am încercat, pe cît posibil, să evităm să comentăm faptul că fraudarea alegerilor va fi mai uşoară prin comasarea lor. Subiectul fraudării a fost permanent adus la cunoştinţă publicului de către PRM şi nimeni nu părea deranjat de acest adevăr. Acum, presa a preluat subiectul şi nu e zi în care să nu-l întoarcă şi pe faţă şi pe dos, de parcă acum l-a descoperit prima oară. Puterea „se vaită” ca ponderea aleşilor locali este în favoarea Opoziţiei, iar liderii USL se tem, pe bună dreptate, de votul prin corespondenţă şi de permanenta racolare a primarilor săi de către actuala coaliţie de guvernare care, în ciuda declaraţiilor, pe ultima sută de metri va lua măsuri economice populiste pentru păcălirea electoratului. Rămîne de văzut a cui „maşinărie”(de furat) va funcţiona mai bine, ca să folosim un termen al unui lider de partid important. Noi credem că cea mai bună maşinărie de vot este chiar poporul român, care numai printr-o prezenţă masivă în ziua alegerilor şi numai prin voinţa clară de a-i scoate de pe scena politică pe toţi cei care au guvernat România în ultimii 22 de ani îşi va putea prelua destinul în propriile mîini, iar soarta României se va schimba radical. În bine."



7 comentarii:

Anonim spunea...

doamna Lungu.
Eu am mari indoieli chiar ca si suma de 25 milioane euro( sa fim drepti valoarea lui Rooney de la echipa de fotbal United) este reala.Alegerile costa cel mult 6-7 milioane de euro.
Nu am auzit in 50 de ani de democratie reala in Germania ca alegerile sa fie comasate.
Niciodata-nota bene .
Si ma sentimentul vorbind intre romani multi cu mentalitatea paguboasa "orice am vota nu schimbam nimic" ca ruptura intre popor si pliticieni e adinca cat vulcanul Etna( atentie cand erupe...) dar ca inca multi potentiali votanti nu vad in romania decat cuplurile falimentare Basescu-Boc si Ponta-Antonescu .

Adrian spunea...

Nu cred in circurile dintre PDL si USL pentru ca toti stau la coada la ambasada americana. Nici in anii50 nu era asa. Aia o faceau discret si nu se laudau in presa. Oricum, Rosia Montana tot a lui Soros va fi, indiferent de cine va guverna.

Unknown spunea...

Cum ar fi aratat Romania fără supercaterinca din decembrie 1989?

Din datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică din Cluj, rezultă următoarele date: populaţia României la 1 decembrie 2011 – 35.521.486 locuitori, forţa de muncă ocupată : 19.326.431 persoane, speranţa de viată : 86 de ani, pensia medie în echivalent 2.478 euro, pensia minimă pentru 25 de ani vechime neintrerupta : 1976 euro, raportul dintre salariul cel mai mare şi cel mai mic : 1/6, numarul de medici la 1.000 de locuitori 8, venitul mediu pe cap de locuitor 23.243 euro/an, nivel de dezvoltare economică : locul trei în lume după Elveţia şi Germania, balanta de plati pozitivă + 22 md euro/an (în echivalent), rezerva BNR 255 md euro, debite de incasat de la terţi 59 md euro, datorie externă O, încasări din turism : 38 md euro, încasări din agricultură : 25 md euro, încasări din industrie 178 md euro, incasari din servicii 56 md euro, nivel de impozitare la 1.000 euro venit sub 3%, total impozite medii 8%, avere naţională 55.877 md euro, excedent bugetar + 13% pe an, flota navală fluviala şi maritimă : locul 2 în lume, producţia de avioane de transport locul 3 in lume, producţia de tractoare : locul 1 în lume, producţia de automobile şi autoutilitare locul 4 în lume, transportul electrificat şi cu metroul în toată ţara, producţia de anvelope auto : locul trei în lume, executarea de locuinţe din beton şi cărămidă : locul doi în lume, executarea de drumuri, apeducte, viaducte, tuneluri şi baraje din anrocament şi beton armat : locul unu în lume, gradul de ecologizare al transportului 55%, numărul de turişti cazaţi în Romania 145 de milioane, laureaţi ai premiului Nobel 16, producţia de laseri industriali : locul trei în lume, producţia de diamante de sinteză : locul doi în lume, exploatări aurifere în lume : locul trei, depozite medii bancare ale populaţiei pe cap de locuitor : 16.000 euro, părţi sociale acţiuni la populaţie / 2.700, întreprinderi cu producţie de peste 10 miliaone de euro : 2.700, micriontreprinderi: 355.000, salariul unui ministru 12.780 euro, salariul mediu al unui mincitor : 2,766 euro, număr de someri la 100.000 de locuitori 0, 001 %, procent creştere populaţie 3% pe an, investiţii directe de capital românesc în strinătate : 355 md euro, din care plasamente financiare la FMI şi BERD 208 md euro, nivel dobandă încasat de stat 8% pe an, dobânda la creditele populaţiei pentru privatizare 1,5% pe an, dobânda la achiziţionare de bunuir de larg consum: 1,75 %, costuri de şcolarizare, sănătate, perfecţionare, cultură, etc. sunt suportate de stat, studenţi străini care studiază în Romania : 8,5 milioane din care 800 mii din USA şi Canada, număr de cosmonauţi lansaţi pe orbită de Romania 54, sateliţi romaneşti de comunicaţii 56, sonde spaţiale pe Venus, Marte şi Jupiter, lansareau unui telescop tip Deceneu (cel mai mare din lume) în jurul orbitei circumlunare.
Dacă se compară cu actuala situaţie economică, acum când avem 156 md euro datorie externă cu industria, agricultura şi comerţul destructurate, fără resurse minerale, fără unelte agricole, echipamente şi utilaje, cu o populaţie de 13.256.311 locuitori existenţi în ţară la 1 decembrie 2011, se vede diferenţa. Aici nu este vorba de sisteme politice sau economice, ci de un veritabil război economic îndreptat împotriva poporului român, cu concursul unor personaje politice ce au în intenţie destructurarea Statului Român şi alungarea locoitorilor sau mai grav, eliminarea fizică a populaţiei Romaniei, prin Genocid şi Holocaust. În perspectiva noilor alegeri, vom vedea cum vor sancţiona votanţii aceste discrepanţe enorme dintre starea actuală a naţiunii şi locul unde trebuia să fie Romania fără revoluţionari...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Stimate Domn Emilian Avirescu,
Nu stiu de unde aveti cifrele acestea incredibile, dar sunt de acord ca razboiul economic a fost pierdut de Romania. Deocamdata. Dar, nu se stie niciodata, noi, romanii am fost mereu o pasare Phoenix...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Adrian,
Sa nu gandim fatalist, nu se stie niciodata ce va fi si cum...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Romanii sunt prostiti cu ideea ca se face "economie" prin comasarea alegerilor. Unii cred ca aceasta economie se va duce in buzunarele oamenilor de rand. Treaba lor, nu putem sa-i operam pe creier pe toti! Ar costa mai mult decat alegerile, comasate sau nu!:)))

Anonim spunea...

Scrisoare deschisă poporului român – Mesajul tăbliţelor de la Tărtăria

http://www.ziuaveche.ro/opinie/scrisoare-deschisa-poporului-roman-mesajul-tablitelor-de-la-tartaria-65831.html