vineri, 1 iunie 2012

CINE SE TEME DE PRM?

CINE SE TEME DE P.R.M.?



2012-05-31 » Categorie » Editorial din ZIARUL TRICOLORUL
DE RUXANDRA LUNGU

"Alegerile locale, care se apropie, ne conduc la manifestări fără precedent într-o democraţie autentică, în care pluripartidismul ar trebui să fie piatră de temelie. Situaţie pe care partidele care se cred „mari”, în România, se pare că nu o agreează, pentru că unii îşi doresc să se rotească la Putere doar 2 formaţiuni politice, din 4 în 4 ani, pentru ca toţi politicienii să fure, garantat, la fiecare ciclu electoral, iar acoliţii lor să fie mulţumiţi. Deşi există legi foarte clare, referitoare la propaganda electorală, pentru oricine ştie să citească, se pare că unii au „orbul găinilor”. Le sfidează, le ignoră sau pur şi simplu le încalcă deliberat. De exemplu, panourile destinate afişajului electoral există, într-adevăr, conform Legii, la un colţ minuscul de stradă, pe un bulevard pe care nimeni nu le mai vede din goana autoturismului sau rătăcite în vreun cotlon în care circulaţia pietonilor este egală cu zero.
Toate, situate în funcţie de interesele primarilor aflaţi la Putere. În aceste condiţii, partidele care s-au succedat la guvernarea ţării în ultimii 22 de ani au găsit soluţia perfectă pentru propaganda electorală garantată. Au renunţat, parţial, la afişele minuscule şi ignorate de mulţi cetăţeni grăbiţi spre locul de muncă sau spre casă şi s-au reorientat.
Ca tot românul inventiv. Bannere, afişe supradimensionate agăţate de fiecare stîlp sau cearceafuri cît blocul de mari au luat locul panourilor destinate, oficial, afişajului electoral. Este inutil să-i mai întrebăm pe cetăţeni de unde consideră dumnealor că respectivii candidaţi îşi permit asemenea cheltuieli. Fiecare îşi va da explicaţia pe care şi-o merită. Dar, întrebarea noastră cea mare este: de ce afişele candidaţilor PRM sînt smulse la cîteva ore sau chiar minute din momentul în care au fost puse, fără să deranjăm pe alţi candidaţi, de pe panourile prevăzute de lege? Se pare că, totuşi, cineva se teme de PRM. De ce vă este frică, domnilor? Candidaţii noştri sînt mai competenţi, mai pricepuţi în administrarea banului contribuabililor şi mai responsabili în gestionarea resurselor naturale din localităţi? Vă e teamă că, aleşi în consilii locale, municipale şi judeţene vom pune capăt fraudelor şi scurgerii banilor publici către clienţii voştri politici, abonaţi la afacerile dubioase cu primăriile? Pentru că, altfel, ce explicaţii aveţi? Sondajele mincinoase şi televiziunile aservite politic ne creează deservicii, manipulează opinia publică şi ne aduc prejudicii pentu care vor plăti, vă asigurăm. Pe de altă parte, veritabile echipe de „desant” electoral, de mercenari remuneraţi să încalce legea la adăpostul întunericului nu au altă misiune decît să rupă afişele candidaţilor PRM de pe panourile legal amplasate. Ziua, în amiaza mare, de pe un panou situat exact în faţa sediului PRM din Sectorul 3, afişele candidaţilor îşi iau zborul, zilnic, cu „ajutorul” unor tinerei aflaţi pe patine cu rotile. Prinde orbul, scoate-i ochii! Alo, Poliţia? Oricum, o spunem ca să ne aflăm în treabă. Ştim că asemenea fapte se petrec, zi de zi, pe întreg teritoriul României. Aşa e lupta electorală. Dură, vor spune unii, cu aroganţă şi aplomb. Problema este cu totul alta. PRM nu a fost la guvernare. PRM nu este responsabil de dezastrul economic, social şi moral în care ne aflăm acum. Candidaţii noştri sînt profesionişti, oneşti, patrioţi, justiţiari. Campaniile noastre electorale sînt finanţate de noi, din veniturile familiilor noastre, care s-au dovedit dispuse la mari sacrificii pentru un ideal. Pentru o Românie prosperă, neîngenuncheată de o Nouă Ordine Mondială, care să terfelească ideea de Naţiune. Şi nici de cozile de topor care ne vînd ţara de 22 de ani. Noi nu facem campanie electorală din bani de furat, ca voi toţi! Aşa că, domnilor tăietori de bannere şi sfîşietori de afişe electorale ale PRM, aveţi grijă, căci nu ştiţi ce faceţi şi cu cine v-aţi pus! Nici voi, nici stăpînii voştri care vă plătesc din 4 în 4 ani ca să îngropaţi democraţia din România!

Rupeţi, în continuare, însemnele electorale ale PRM, şi aşa să vă ajute Dumnezeu!





Niciun comentariu: