luni, 23 iulie 2012

CE-AR FI SA NU MA DUC LA REFERENDUM?

Am fost plecata cateva zile. Am mai scris un editorial, am mai discutat cu filialele PRM, telefonic, am avut ceva timp si pentru cateva emisiuni de televiziune. Partizane, dar am avut rabdare sa ascult toate opiniile vehiculate pe ecran. M-a deranjat profund procentul la care este cotat PRM, stiu de ce se intampla asta, dar necesita un spatiu mai larg pentru explicatii. Am cautat in ziarul partidului opinii despre ce ar trebui sa faca electoratul nostru la referendum. Pana ieri nu gasisem ceva concret. Nu ca n-as judeca singura, dar cand faci parte dintr-un partid e nevoie sa imbini disciplina cu gandirea proprie. Asa ca , saptamana trecuta mi-a dat prin cap si urmatoarea idee: o exprim in limbajul pe care unii mi-l reproseaza si pe mine ma doare fix in cot: mai fir-ati ai dracului cu sondajele voastre, ce ar fi sa nu ne prezentam la vot? Eu, familia, prietenii si colegii din PRM? La 1% procent, nici nu contam:))))
Imi pare rau ca nu am reusit sa postez acest text ieri, macar.
Pentru ca in "TRICOLORUL" de azi exact asta se sugereaza:)))))
N-as merge atat de departe sa spun ca voi vota cu basescu, dar mai stii ce-mi va trece prin cap duminica, in ciuda tuturor recomandarilor ORICARE SI DE ORIUNDE ar proveni ele?
Oricum, USL face aceeasi greseala ca in trecut. Nu se adreseaza electoratului (nu vorbim de lideri) PRM si, culmea, nici PP-DD. Se imbata cu acel 60% mincinos, iar in plan economic masurile sunt destul de anemice. Pana una alta nu pot tine in frau Euro, pardon, adica pe Mugur Isarescu!
P.S. Pe langa postacii portocalii si uselisti s-au aciuiat pe langa blogul meu (i-am trimis oricum in SPAM) si cativa nemultumiti din PRM care se dau mari si tari, sub protectia anonimatului. Oameni buni, cel putin din acest punct de vedere traim inca intr-o tara libera. Nimeni nu este tinut cu forta in vreun partid, zau asa!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Am văzut că ai fost plecată o perioadă şi te am asteptat. Bine ai venit, sper ca pe acolo pe unde ai fost, a fost placut nu ?

Să-ţi dea domnul toate cele dorite şi numai de bine.

Articolul tău “CE-AR FI SA NU MA DUC LA REFERENDUM? “ nu e scris pentru noi activul de partid ci pentru altii ... poate de pe alta planetă

1 Pentru procentul de 1% nu este alt cineva de vină decât noi împreună cu conducerea centrală a partidului, care la ultima campanie electorală nu i-a interesat partidul cu nimic, dar absolut cu nimic. ( transmitea în teritoriu documente orientative de alegeri, iar la intruniri în judete, de peste 300 de membrii, preşedintele întârzia şi peste doua ore si jumatate.)

2 Hotărârea ce să facem la referendum, trebuie luată intr-un cadru organizat, la care trebuie să prezinte un RAPORT, cei ce şi-au batut joc de PARTIDUL ROMÂNIA MARE, de ce au facut asta, apoi să se ruşineze si să parasească conducerea partidului, că nu o merită ( aici intră inclusiv Preşedintele Cornelui Vadim tudor)

3. Paragraful P.S. este jignitor, să plece din partid acei profitori, acei ce şi-au batut joc de partid, de acest partid justiţiar şi nationalist de care poporul român are nevoie.

Fi corectă, de fiecare dată ţi-am cerut, poate ca uneori te-am mai înteles dar acum nu se mai poate continua aşa, te rog trezestete la realitate

Pacat de acest partid că prea ş-au bătut joc unii de el.

De la tine am citit :

MIHAI EMINESCU
"Greşalele în politică sunt crime;
căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se-mpiedică dezvoltarea unei ţari întregi şi se-mpiedică pentru zeci de ani înainte, viitorul ei!"
13 februarie 1882

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim mai putin anonim, pentru ca am recunoscut stilul:)
1.In legatura cu prezenta mea la referendum, mai intai trebuie sa ma gandesc serios pe cine detest mai mult si cine a produs mai mult rau familiei, partidului, natiunii mele.
2.Procentul nu este de 1%. Nu vreau sa cred asa ceva.
Ceea ce stiu sigur este faptul ca USL vrea sa induca cetatenilor convingerea ca are un scor cu care vor guverna singuri, majoritate absoluta si nu va avea nevoie de absolut nimeni ca aliat in Parlament. Ne intoarcem la poporul-PSD din 2000-2004. In schimb, Victor Ponta le garanteaza udemeristilor o "reprezentare" corecta in viitorul Parlament si pe noi sondajele lor de casa ne arunca sub pragul electoral???!!!Si eu trebuie sa ma duc la referendum sa-l eternizez la putere absoluta pe gogomanul care nici sa copieze nu stie???? Care l-a avut ca "mentor" pe Adrian Nastase? Caruia i-a trecut glontul prin "spatele" gatului dupa cum zice raportul medico-legal? Nu ne spune si la ce distanta i-a trecut glontul:) La un metru, doi metri etc.? Oaaaauuu! Am dreptul sa ma gandesc de 100 de ori la ce voi face duminica. Pentru ca idiotii din USL sunt asa de siguri de victorie incat nu se obosesc sa se adreseze electoratului nationalist. Orice s-ar intampla, pana la alegeri mai e o cale lunga si scumpirile se vor tine lant, iar cota lor va scadea sub 40%. Ce vor face? UNPR-ul este inghitit cu fulgi cu tot! Se vor alia cu UDMR pentru salvarea "interesului national"?
3. In legatura cu referirile la conducerea PRM nu are sens sa fac afirmatii cata vreme eu raspund de OFRM si fac tot ce imi sta in putinta in conditiile date. Cred, insa, ca la alegerile locale trebuie sa se implice, in principal, filialele, caci de aceea exista organizatii pe plan local.Doar n-or sa vina cei de la centru sa-i tarasca pe romani din case la vot? Daca lumea nu intelege ca PRM NU a facut rau acestei tari, daca romanii NU inteleg ca nivelul lor de trai este strans legat de faptul ca-si vand votul sau voteaza cu capul in traista,daca pun botul la propaganda mincinoasa cum ca toti politicienii sunt la fel, noi nu avem ce sa le facem. Spui ca poporul are nevoie de acest partid nationalist si justitiar. Atunci s-o dovedeasca la urne! Acum, sa se spele pe cap cu 3 partide: USL, PDL, UDMR. Inseamna ca oamenii "traiesc bine" de 22 de ani si noi, PRM-ul, probabil nu intelegem acest lucru elementar si evident.

Batagan Marius spunea...

Multumesc pentru atentie si pentru curajul de a publica pe blog parerile mele.

Anonim spunea...

Doamna Lungu
Inteleg ca si in PRM sint divergente de opinie,rivalitati si certuri interne ca in fiecare partid.Noi, simpatizantii dumneavoastra nu prea stimm lucrurile astea. Dar stim ca fata de poporul roman PRM nu a gresit cu nimic si procentul din sondaje este servit doar de cei care vor ca miscarea nationalista sa dispara din aceasta tara si o discrediteaza cu fiecare ocazie.
Basescu e invitat la OTV joi seara. Hai sa vedem ce are de zis Ciocoiul!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Domnule Marius Batagan,
Acel P.S. nu va era adresat dumneavoastra.

Anonim spunea...

doamna Lungu, am avut sansa sa vizitez acum 3 saptamini curatul( asta e adevarul) oras Sfantu Gheorghe. Ungurii sint ( ca si romanii) scarbiti de UDMR de Ponta si de Basescu laolalta. Firmele care interdediaza in Sfantu la munca in strainatate(Austria si Italia) nu mai pot face fata solicitarilor.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Am spus-o de multe ori. Nu am nimic impotriva omului de rand de etnie maghiara. Este la fel de sarac, terfelit, umilit si fara perspective reale ca si marea majoritate a romanilor. Iar liderii UDMR sunt la fel de ticalosi ca si liderii formatiunilor care s-au rotit la Putere in ultimii 22 de ani:PSD,PC,PNL,PD,PNTCD.