sâmbătă, 28 iulie 2012

CU CE SE IMBATA LIDERII USL

www.ziartricolorul.ro: Pagina principala
CU CE SE IMBATĂ LIDERII USL ?
2012-07-28 » Categorie » Editorial de RUXANDRA LUNGU


"În 2007 şi 2009, lideri marcanţi ai PSD îndemnau populaţia să nu se prezinte la referendumurile iniţiate de Traian Băsescu, sub diferite argumente. Astăzi, cînd PDL plăteşte cu aceeaşi monedă, conducerea USL sare ca arsă, împrăştiind în stînga şi în dreapta tot soiul de acuzaţii. De asemenea, ambele părţi implicate în acest proces se acuză reciproc de tentative evidente de fraudare a votului.
Vă daţi seama că noi, cei de la PRM, nu putem decît să zîmbim maliţios şi să aşteptăm să vedem care „maşinărie” de furat alegerile va funcţiona mai bine de astă dată. Ceea ce ne deranjează, însă, sînt suficienţa şi aroganţa liderilor USL, care se împăunează cu sondajele mincinoase ale trustului care îi susţine. PRM este cotat cu 1% şi alte partide care, nici nu mai sînt nominalizate, ar strînge, şi ele, vreo 5% din preferinţele electoratului. Deşi respingem cu fermitate un astfel de sondaj, printr-un exerciţiu de imaginaţie i-am putea întreba pe Victor Ponta şi Crin Antonescu dacă 6% dintre alegători reprezintă chiar o cantitate neglijabilă, mai ales în condiţiile în care fiecare vot contează pentru validarea referendumului. Pentru că lupta s-a mutat deja în alt plan: vor putea fi convinşi românii să iasă la vot? Un liberal afirma că neprezentarea la vot nu înseamnă că alegătorii sînt de acord cu menţinerea în funcţie a lui Traian Băsescu. Dar nici nu înseamnă că acţiunile USL au convins populaţia. În opinia noastră, neprezentarea la referendum ar fi motivată de faptul că populaţia s-a săturat de actuala clasă politică şi ar vrea să-i vadă plecaţi, de fapt, pe toţi. Propaganda mincinoasă, cum că toţi politicienii sînt la fel (atacînd direct partidele care nu au fost la Putere în ultimii 22 de ani), iată că se întoarce împotriva celor care au iniţiat-o, otrăvind, constant, sufletele românilor.
Dar să vedem cu ce altceva se îmbată USL, deja sigur de victorie. Cu rezultatul de la alegerile locale, şi ele fraudate la greu, în detrimentul partidelor extraparlamentare. Nici un studiu nu pare să ia în seamă că există un specific care diferenţiază mentalitatea alegătorilor atunci cînd îşi aleg primarul, faţă de momentul în care decid ce partide vor intra în Parlament. Nu există nici o garanţie că scorul de la locale se va repeta la alegerile generale. Traian Băsescu joacă tare, mizînd pe devalorizarea leului în faţa monedei euro, iar guvernatorul Băncii Naţionale îl sprijină, oarecum, din umbră. Pînă acum a ţinut euro în frîu şi, în ultima lună, brusc, nu mai poate. Bineînţeles că pentru prostime se pot găsi şi explicaţii, de genul că instabilitatea politică a dus la această situaţie şi, după 29 iulie, lucrurile se vor îmbunătăţi, dacă Traian Băsescu va fi suspendat. Creadă cine-o vrea! Deocamdată, milioane de români cu rate la bănci înjură pe la colţuri deprecierea leului şi dau vina pe cine oare? Reducerea TVA, măririle de pensii şi salarii vor fi egale cu zero, sau mai rău, în contextul creşterii necontrolate a preţurilor cauzate şi de raportul leu-euro. O altă şmecherie menită să-i prostească pe mulţi creduli din rîndul USL este trîmbiţarea nivelului ratingurilor realizate la un post de televiziune declarat anti-Băsescu. Felicitări realizatorilor care reuşesc aceste performanţe, vînate de agenţiile de publicitate. Numai că telespectatorii acelor emisiuni sînt de ordinul sutelor de mii, oricum insuficienţi pentru a fi transformaţi în votanţi siguri pentru validarea referendumului sau demiterea preşedintelui.
Se ştie că PRM a privit mereu lucrurile cu obiectivitate, fără să ţină partea nimănui, decît atunci cînd considera că aşa este corect. Probabil de aceea şi-a atras antipatia actualei Mafii transpartinice. Pe undeva, şi USL a avut dreptate. Pentru alegerea preşedintelui sînt luaţi în calcul alegătorii prezenţi la urne, în schimb pentru demitere trebuie să se prezinte la scrutin peste jumătate dintre cei înscrişi pe listele de vot. Aici este ceva în neregulă şi problema trebuie rezolvată în spiritul Statului de Drept, indiferent dacă în fruntea lui se află un preşedinte-jucător, băutor sau hăhăitor. Orice se va întîmpla duminică, de un lucru sîntem siguri: vom cădea din lac în puţ, fapt ce s-a transformat într-un adevărat sport naţional, la care noi, românii, sîntem campioni absoluţi... "

5 comentarii:

Anonim spunea...

Oricum toate alegerile le cistiga ambasada americana in care totul apartine firmelor americane si evreiesti .

Batagan Marius spunea...

Am trăit să văd multe. De la un preşedinte de partid care declară sus şi tare: “că el este de dreapta şi conduce un partid de stânga”, că el nu este nici cu estul nici cu vestul, nu este nici cu ruşii nici cu americanii, nici cu capitaliştii nici cu socialiştii, este cu evreii dar este şi împotriva lor, este de partea lui Basescu, apoi împotriva lui şi iar îl pupa pe Basescu, este împotriva ungurilor apoi “Vadim Tudor alături de maghiari şi de Viktor Orban”, etc., doamne ce să mai creadă oamenii de rând, dar activul de partid ?
Stimată Ruxandra Lungu, păstrează-ţi calmul şi un te grăbi precum Corneliu Vadim Tudor. În prezent USL-ul este pe val şi asta va dura o peritadă. Când ei câştiga cu 88%, cum poţi să spui ca ei se sinucid politic, te sinucizi tu daca mai traieşti cumva sau poate ai murit de mult politic.
Partidul România Mare, dacă nu se iau măsuri urgente cu conducerea centrală in frunte cu Corneliu Vadim Tudor, care sunt răspunzători pentru situaţia actuală a partidului riscăm să ne autodizolvăm.
Fac apel la Filialele Judeţene TREZIŢIVĂ LA REALITATE.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Si eu am trait si am vazut multe...
Stiti ce fraude imense s-au facut la referendum? De catre USL? Avem informatii de necontestat de la oameni care nu au nici un interes personal ca sa mi le semnaleze.
Nu ma sinucid politic, nu am murit, pentru ca NU EXIST!:))))
In sondajele USL "avem" 1%! Ha, HA!
Sunt calma, sa se spele pe cap USL si PDL intre ei!Nu le voi furniza eu samponul. Eu doar ma distrez copios pentru ca am avut dreptate:)))))))))))))))))
Cat despre oamenii , daca vor sa se lamuraesca sa puna mana sa mai citeasca si "Tricolorul" si sa si inteleaga ce se scrie acolo.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

erata la comentariul anterior
:"cat despre oamenii de rand si activul de partid" daca vor sa se lamureasca...

Batagan Marius spunea...

Am citit Tricolorul, de m-am saturat eu si toţi cei care îl mai citeau. S-a scris de Băsescu articole ...penibile, de circ, de imi este ruşine să la mai citesc. Acum ne mânjim iara cu ..Băsescu.
Unde este demnitatea noastră de partid justitiar, cum respectăm noi programul şi STATUTUL Partidului România Mare, cum sprijinim de la centru Filialele Judeţene, ce fac parlamentarii Europeni, când dau raportul activitatii lor că doar noi i-am trimis acolo, mai exista Birou Permanent şi care este analiza activităţii lor in urma alegerilor locale ?

Sa auzim numai de bine