marți, 25 septembrie 2012

SCRISORICA PENTRU GABRIELA VRANCEANU FIREA

DRAGA GABRIELA VRANCEANU FIREA,
Inteleg ca esti o femeie implinita, ai o casnicie fericita, o cariera de invidiat pentru care ai muncit mult, o situatie materiala exceptionala si esti o proaspata mamica, asa cum ti-ai dorit. Ce cauti, draga, in politica? Explicatia cum ca vrei sa faci "bine", sa contribui la "binele" tarisoarei, sa accepti provocarea unei noi cariere tine poate la cei mai slabuti la creier. Din PSD nu vei face mare lucru. Vei intra in Parlament, tot ce se poate, dupa care te vei supune "disciplinei" de partid, sefilor corupti sau incompetenti. Deja unii isi rod unghiile la gandul ca le "furi" un loc eligibil. Deja unii dintre colegii tai sunt nervosi la culme.
Bineinteles ca rauvoitorii ma pot intreba aceleasi lucruri si pe mine. Eu am, insa, alte raspunsuri, mai plauzibile. Fugi, Gabi, bucura-te de viata pe care o ai, daca "microbul" politicii nu te-a infectat si e doar o fita sau un mod sa-ti umpli timpul poate prea liber!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Gresiti cu respect cred doamna Lungu. Cred sincer spre binele acestei tari careia ii sint acum departe (in Germania) ca politica romaneasca se va reinnoi si schimba atunci cand se vor produce asemenea fenomene ca acesta. Atunci cand tineri de succes(nu copii de bani gata ) vor impinzi partidele si vor elimina personajele de care dvs vorbiti cu dreptate in editorialele dvs.Poate schimbarea se va face din interior de ce sa nu speram la asa ceva???

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Cred in faptul ca femeile trebuie sa se implice mai mult in politica, dar nu ca fata lu'tata sau iubita cuiva. Gabriela este o femeie desteapta, nu am nici o indoiala. Dar, daca nu era casatorita cu tov. Pandele oare ce fel de cariera ar fi urmat? Sper doar sa nu invete de la sotul ei ca traseismul este calea de supravietuire politica. Atat, astept sa vad si eu ce rezultate va avea...