sâmbătă, 19 ianuarie 2013

DE CE AU VOTAT ROMANII USL?


ZIARUL TRICOLORUL Anul X, nr. 2656, VINERI 18 IANUARIE 2013
EDITORIAL


"DE CE AU VOTAT ROMÂNII USL?"

Ne-a luat ceva vreme să realizăm un „profil“ al alegătorului USL. Românii s-au prezentat la vot în proporţie de aproximativ 40%, USL a cîştigat cu 60%, aşadar, România „democrată“ este condusă în funcţie de opţiunile a cel mult 25% dintre cetăţenii cu drept de vot, ca să fie clar pentru toată lumea care consideră cifra de 60% vreo mare ispravă a actualei Puteri. Este limpede că nu doctrina USL i-a adus pe români la vot. Amestecul dintre social-democraţi şi liberali este imposibil, ca apa şi uleiul. Aşadar, ne-am tot întrebat: de unde această dorinţă nebună a celor prezenţi la scrutin de a vota USL într-o proporţie atît de mare? Am eliminat cîteva procente, considerînd că unele dintre voturi au fost furate. Am eliminat, iarăşi, cîteva procente, mai consistente, care îi reprezintă pe alegătorii iresponsabili ce şi-au vîndut votul, pentru bani sau pentru diverse produse.
Am eliminat alte procente care-i reprezintă pe activiştii de partid, clientela politică şi pe privilegiaţii care lucrează în structuri de stat unde salariile depăşesc media UE. Şi, totuşi, rămîn o sumedenie de cetăţeni care au avut motivele lor pentru care au votat USL.

Unii au crezut că aşa vor scăpa de Traian Băsescu şi de Elena Udrea.

Aş! Preşedintele, mai zîmbăreţ ca niciodată, se dă cu snowmobilul şi se bucură de vacanţă, lăsîndu-i pe actualii guvernanţi să-şi rupă gîtul în stil propriu, iar Elena Udrea, în urma procentului obţinut la Neamţ, pare mai relaxată ca oricînd în demersul său de a prelua şefia PDL.
Unii au crezut că se vor micşora impozitele, vor avea parte de relaxare fiscală şi, eliminînd evaziunea, se va crea în România o economie de piaţă, bazată pe concurenţă loială şi, mai ales, se vor limita abuzurile organelor statului asupra IMM-urilor şi ale cetăţenilor oneşti care îşi declară veniturile.

Taxa auto revine, rebotezată, impozitul forfetar revine, într-o formă încîlcită, care deja dă naştere la controverse, taxele locale cresc abuziv după placul primarilor şi, colac peste pupăză, un domn certat cu legea, fondator al unui uriaş trust de presă din bani controversaţi, vrea să asmută armata împotriva celor care nu îşi plătesc taxele şi impozitele. Acum, între noi fie vorba, credeţi că marii evazionişti din domeniul cerealelor, fructelor, legumelor şi florilor din import sau mafiile alcoolului, petrolului şi ţigărilor vor fi deranjaţi cu ceva? Ei deţin firme-fantomă, conturi-fantomă, beneficiază de complicitatea unor organe ale statului, aşa că „prinde orbul, scoate-i ochii!“. Sau că marile companii de stat cu uriaşe datorii la buget vor avea de suferit? Exemplul cel mai mediatizat este al Oltchim-ului, unde nici pînă azi nu s-a dat socoteală asupra modului în care s-a ajuns la datorii de pînă la 700 de milioane de euro. De asemenea, credeţi că multinaţionalele care îşi externalizează profiturile vor avea de suferit? Nu mai explicăm de ce nu se atinge nimeni de ele, avem cititori isteţi. Şi atunci, cui îi va bate soldatul în uşă, eventual cu arma la brîu? Tot acelor români cinstiţi, care îşi declară veniturile şi proprietăţile, pe care au de unde să-i ia, cum s-ar spune, şi care, din cauza fiscalităţii excesive, întîrzie, uneori, cu plata impozitelor? Faptul în sine este deja rezolvat, pentru că celor consideraţi „rău-platnici“ li se blochează conturile, abuziv, zicem noi, în complicitate cu băncile străine care fac legea în ţara noastră. Românul de rînd va avea de suferit, ca să nu mai pomenim de faptul că nu de o dictatură militară de acest gen avem nevoie acum. Poate am exagerat puţin, dar semnele înrăutăţirii vieţii noastre de zi cu zi au început să apară şi 2013 se anunţă mai greu de suportat ca 2012.

Alţii au votat masiv cu USL, astfel încît, avînd majoritate absolută, să nu mai folosească pretexte pentru a se înhăita cu UDMR. Sau au sperat, în naivitatea lor, că UDMR nu va mai intra în Parlament.

Aş! Protocolul secret semnat, înaintea alegerilor, vorbeşte de la sine. Iar membrii marcanţi ai UDMR au rămas în funcţii, intrînd, neoficial, la guvernare. Păi, cum venea asta: Gyorgy Frunda şomer? Lăsat pe dinafară? Mafia nu are etnie şi îşi recuperează, mereu, clientela rămasă fără funcţii.

O măsură care părea a fi de bun augur este mărirea salariului minim pe economie. O precizare este necesară pentru români: mărirea salariului minim conduce, inevitabil, la mărirea taxelor pe locul de muncă - şi aşa cele mai mari nu numai din Europa ci, credem, că din cea mai mare parte a lumii. Nu s-a văzut politică mai abjectă şi mai lipsită de viziune ca în România, unde munca este „pedepsită“ prin fiscalizare şi nicidecum încurajată.
Din nou, ne întrebăm cine are de suferit şi cine nu are, oricum, nimic de pierdut. La nivelul Parlamentului, Guvernului, ministerelor, agenţiilor inutile împînzite cu rubedenii şi amante există români plătiţi cu salariul minim? Băgăm mîna în foc că nu!
În companiile de stat se află români plătiţi cu salariul minim pe economie? Nu! Unele sînt vestite pentru „salariile nesimţite“, deşi compania, în acte, figurează pe pierdere. În armată, poliţie, sănătate, învăţămînt sînt români plătiţi cu salariul minim pe economie? Poate, cîţiva stagiari sau începători în domeniu.
În multinaţionale sau în mass-media găsim angajaţi platiţi astfel? Poate, iarăşi, cîţiva responsabili cu dusul gunoiului.
Despre cei care lucrează „la negru“ nu mai discutăm. Nivelul salariului minim nu contează deloc.

 Cine rămîne şi...“umilit“, şi cu banii daţi?

Zecile de mii de IMM-uri autohtone, zecile de mii de persoane fizice autorizate, care muncesc de dimineaţa pînă seara sau zecile de mii de afaceri de familie cu venituri declarate la Fisc. Deh, capitalul românesc trebuie făcut praf şi românii trebuie să devină, cu toţii, sclavi moderni.

Şi, ca să nu fim prost înţeleşi, noi, în programul economic al PRM am introdus, printre alte măsuri, şi creşterea salariului minim la 1.000 de lei, dar, obligatoriu, concomitent cu scăderea masivă a taxelor pentru angajaţi şi angajatori, tocmai pentru a stimula apariţia a noi locuri de muncă. Dar, cu cine să discuţi chestiuni de acest gen? Cu bugetarii de lux, penalii şi miliardarii de carton din Parlament? Ce ştiu ei despre economia reală şi despre nevoile românilor de rînd, care i-au votat şi acum vor suporta consecinţele?

RUXANDRA LUNGU
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare8 comentarii:

Anonim spunea...

Sarut mana Doamna Ruxandra Lungu.
Ma numesc Silviu Rusu sunt de profesie inginer,insa de curand sunt avocat in Timisoara si sunt presedintele Organizatiei de Tineret P.N.T.C.D..Am studiat cu atentie articolele dumneavoastra si sper sa putem discuta mai multe.Va multumesc si astept cu respect un raspuns din partea dvs.
Va trimit emailul meu : silviurusu86@yahoo.com
Cu stima,
Av.Ing.Silviu Rusu

Anonim spunea...

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/marius-tuca-de-ziua-tatalui-meu-632082.html

cred ca chiar cu scuzele de rigoare acesta este tipul de roman care a votat USL si PDL..poate fi cumparat cu putin si restul..Asa vd eu alegatorul USL si PDL....

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Oameni buni,
La comentarii anonime injurioase nu raspund pentru ca nu stiu cine se afla in spatele lor. Cunosc faptul ca cei care au candidat pentru PRM si au pierdut acea garantie sunt unii furiosi, altii doar suparati, altii extrem de dezamagiti. Din informatiile pe care le am (eu nu ma ocup de departamentul organizatoric)stiu ca anumite judete depusesera liste complete si in ultima clipa candidatii s-au retras din cursa. De ce? Cine i-a influentat? Cine i-a cumparat?
Cine i-a manipulat? Greu de spus, greu de dovedit. Cert este ca a existat o actiune clara impotriva PRM ca lumea sa fie descurajata sa mai candideze pentru noi. Nu stiu ce va fi. In 4 ani se pot intampla multe.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Domnule M. Popovici,
O parte din raspuns il gasiti in comentariul meu anterior.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Domnule Rusu,
Va trimit un e-mail chiar in seara aceasta.

Popovici Mircea spunea...

LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI. La 26 ianuarie, Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit 95 de ani. El era mai tînăr decît Mircea Ionescu-Quintus (născut în 1917) şi Neagu Djuvara (născut în 1916). Păcat că a murit ca un cîine, asasinat de nişte bestii nu pentru greşelile, ci pentru meritele sale. Dumnezeu să-l ierte.

ALCIBIADE

Popovici Mircea spunea...

Stimata Doamna Ruxandra Lungu, nu sunt anonim şi nu am adresat cuvinte injurioase, ci pertinente, realiste. Nu am diiscutat de departamentul organizatoric, ci de conducerea centrala, de Biroul Permanent al PRM – care nu mai exista.
Daca se continua sa fim falşi, indolenţi si trădători faţă de popor, mai bine ar fi cazul şi bunul simţ să ne vedem de treaba.
In curând va apărea un nou partid nationalist / justitiar, care deja a preluat 60% din foştii şi actualii activişti ai PRM-ului.
Poporul simte şi va reactiona.

Popovici Mircea spunea...

MULTUMESC.
O DOAMNĂ, O LUPTĂTOARE PENTRU CAUZA NAŢIONALĂ
Sunt convins - Jos pălăria