miercuri, 17 decembrie 2008

EI CRED CA AU SCAPAT ! DAR ISTORIA SE REPETA, MAI ALES LA ROMANI !


Se implinesc 19 ani de cand a zbucnit scanteia revolutiei, la Timisoara!

Intrucat romanul se pricepe la toate, mai ales la politica si fotbal, constat ca epidemia datului cu parerea despre ceea ce s-a intamplat in '89 se extinde vertiginos, cu precadere in randul celor tineri care, in anul respectiv, nu stiau nici de ce sex sunt.

Nici noi, cei care am trait acele evenimente, din plin, nu suntem foarte lamuriti in privinta multor aspecte, iar secretomania care a inconjurat acea perioada n-a ajutat deloc!

Cert este ca, cei care au iesit in strada atunci doreau o viata mai buna, un nivel de trai mai ridicat, libertate de exprimare, intrunire si libertatea de a calatori.

Unii cred altceva.

Nu sunt convinsa, nici acum, ca "JOS CEAUSESCU" era echivalent, in mintea lor, cu "JOS COMUNISMUL", cum au incercat sa ne induca artizanii planetei care pusesera ochii pe ditamai piata de desfacere (22 de milioane de guri bune de inghitit Cola) pentru deseurile, E-urile, dioxinele, marfurile expirate si vomismentele lor propagandistice.

Nu cred ca tinerii care au murit pe baricade si coloanele de muncitori care i-au sustinut (si care au fost ulterior batjocoriti, nevoiti sa ramana fara locurile lor de munca si in final izgoniti din tara) au dorit pentru Romania "baroni locali", "beizadele obraznice", "regi ai asfaltului", "jaful ridicat la rang de politica de stat", "gazete mincinoase", "televiziuni facute din bani cu mult miros", "functionari corupti, abonati pe viata la bugetul statului", "servicii secrete mai multe si mai puternice ca oricand"?

Credeti ca si-ar fi riscat viata, fie si pentru o clipa, daca li s-ar fi spus ca, in schimbul libertatii de a urla impotriva "stapanirii" (fara efect!) si a privilegiului de a urmari, la televizor, fie emisiuni unde troneaza kitsch-ul si non-valoarea, fie talk-show-uri partizane, trebuie, in schimb, sa puna pe tava, gratis, economia tarii (buna, rea, aveam o baza materiala), comunicatiile, apararea, finantele, resursele naturale, TOT?

Nu cred ca EI au murit pentru Romania asa cum a devenit azi!
Nu cred ca ar fi murit pentru infratirea dintre Geoana si Boc. Sau pentru Mitrea. Sau pentru Blaga. Sau pentru...completati, voi, lista!

Caci puterea care s-a succedat, indiferent de "culoare politica" i-a pacalit, a terfelit cu bocancii murdari ai vanzarii de tara idealurile EROILOR ROMANI din toate timpurile.

In fiecare an, in decembrie, mai marii zilei depun coroane de flori, tin cuvantari, evocand cu mutre smerite si ipocrite sacrificiul celor care au murit pe baricade. Iar presa aservita le tine isonul, caci, nefinantata de ei, ar pieri a doua zi!

Lasati-o balta, baronilor!

Pe ei i-ati pacalit! Chiar daca au platit cu viata!

Dar nu si pe noi! Si inca suntem multi!


P.S. In acest timp, televiziunile care incep sa semene una cu alta (la Partid Unic s-ar cere o Televiziune Unica, logic!) dezbat de zor rezultatele Marii Imparteli!

Spectacol grotesc la care asista neputinciosi cei care au scapat cu viata in decembrie'89.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ruxandra,

Intr-adevar comentariul tau este mult mai patimas. Dar ideea care se desprinde este cam aceeasi.

Anonim spunea...

Deontologii de la cele doua posturi slugi sint in degringolada.
Ha! Ha! Ha! raman fara obiectul muncii cu gurita.

Anonim spunea...

Se rasucesc in mormant eroii martiri. Rusine!

Anonim spunea...

Nu am stiut la care topic sa-ti las link-ul urmator. Este un filmulet, care sper sa te impresioneze pe tine la fel de mult cum m-a impresionat pe mine. Dar chiar si asa, pacat ca nu putem schimba lumea, noi doua...

http://www.youtube.com/watch?v=TQmz6Rbpnu0&feature=related


Enjoy si astept raspunsul tau!