miercuri, 14 aprilie 2010

AI CEVA TUPEU, GORBY !

Cheliosul insemnat in frunte are tupeul sa vina in Romania. Dupa ce a transformat Estul in piata de desfacere pentru deseuri frumos ambalate si promovate, produse in exces in tarile dezvoltate, dupa ce a aruncat in aer cateva economii nationale, dupa ce a transformat zeci de milioane de cetateni in neo-sclavi, iata-l, la Bucuresti, multumit ca si-a adus la indeplinire"misiunea". Nu ca ar fi putut face asta de unul singur, fara tradatorii mai mult sau mai putin lacomi din tarile vizate. Fara o pregatire structurala si de mentalitate prealabila, tarile foste comuniste au devenit colonii, prada unui soi de capitalism declarativ, fara legatura cu legile economiei de piata, ale liberei initiative sau ale concurentei. La ce isprava a facut baiatul asta, cu aere de mos sfatos, are o soarta mult prea buna. Sau poate mult prea rea, la ce stapani a servit.

8 comentarii:

anca spunea...

sa vezi cati o sa-l pupe sub noada!!!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anca,
Va fi inghesuiala mare!

Anonim spunea...

poate vine sa-si ia < parandaratul > , vorba lui Badea :)

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
L-a luat demult. In avans.

anca spunea...

acum douazeci de ani!!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anca,
Posibil si mai demult.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Gorby a avut o misiune pe care a indeplinit-o cu succes. Acum umbla neimbalsamat si mai face ceva lovele de pe la patroni bolnavi de mandrie care ii platesc prezenta sa arate cine sunt ei!

Anonim spunea...

Mii de ipoteze sunt despre caderea comunismului. Eu subscriu doar la una: ca acum (ma refer la Criza Financiara) se petrece ceea ce trebuia sa se petreaca in 1987-1988.
Pentru ca in octombrie 1987 a avut loc aceasta colosala prabusire la burse, putin cunoscuta in massmedia si de care am aflat datorita Internetului:
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Tuesday_(1987)
Pietele au scaldat-o un an apoi s-a agravat iar, apoi Bush a dat ordin lui Gorbi sa "lichideze pravalia URSS" ca s-o preia Occidentul ca sa salveze capitalismul (care era el de fapt "de cazinou" din 1945). Deci in 1990 Capitalismul intr-adevar in stare de putrefactie avansata s-a vazut dotat de Mondialisti cu citeva noi piete, virgine si colosale care au avut rol de interferon si oxigen: fostul URSS si Europa de Est, si corporatiile revigorate de "vaccin" au continuat sa practice "capitalismul" (creind citeva sute de multi-milionari in fostul spatiu URSS, majoritatea fosti tortionari si securisti, imbogatiti "de razboi" cu activele publice ale tarile "scapate" de comunism). Azi insa e inceputul sfirsitului Capitalismului de Cazinou.

Calin din Iasi