marți, 11 mai 2010

DACA NU VA PRICEPETI, STATI DRACULUI ACASA ,"ANALISTILOR" !

Circula pe la televiziuni tot felul de "specialisti" care vad ca unica salvare a economiei "stimularea consumului" si "reluarea creditarii". Nebuni de legat! Stimularea consumului ar putea fi printre solutii, poate pe locul 20-25. Toti se prefac a uita ca ROMANIA nu mai produce nimic. Ma rog, aproape nimic, iar consumul, dirijat catre produse straine, nu face decat sa relanseze companiile si economiile straine. Care-si repatriaza profiturile cu valiza! La fel fac si bancile. Si ele, tot straine. Asa ca "reluarea creditarii" nu este o solutie. In nici un caz pentru romani, care ar trebui sa se concentreze acum asupra ratelor existente, nicidecum sa se indatoreze din nou. Valabil si pentru companiile romanesti. Cele care au rezistat tavalugului din anul trecut. Pe buna dreptate, ar fi nimerit sa ma intrebati care ar fi masurile anti-criza pe care le-as vedea eu.
Primele 3:
1. Impozitarea progresiva a salariilor, proprietatilor, veniturilor si profiturilor companiilor, cu instituirea unui plafon la care impozitul sa fie chiar 0.
2. Aplicarea unui TVA diferentiat pentru produsele alimentare de baza, medicamente, uniforme si rechizite scolare, in raport cu produsele de lux.
3. Suspendarea obligatiilor fiscale pentru intreprinderile care angajeaza someri sau infiinteaza noi locuri de munca. Si aici, in functie de anumite criterii, nu de-a valma.

Astept si de la voi, alte idei.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ar fi binevenita desfiintarea posturilor nesimtite din agentiile guvernamentale si trecerea asa ziselor regii autonome sub controlul statului, cu salarii normale.

Anonim spunea...

veste buna!
Astăzi (marţi), începînd cu orele 20, preşedintele PRM va fi invitatul lui Dan Diaconescu, la postul OTV. Să nu atingeţi telecomanda! No! Nein! Niet! Zît!

Toni spunea...

Dacă zici că accepţi şi alte idei, uite-le pe-ale mele.
Nu producţia stimulează consumul. este exact vice-versa.
Adică producţia este stimulată de cerere, respectiv de consum.
În comunism produceam în draci şi muream de foame, cu marfa mucegăind prin stocuri.
Tot secretul să-ţi găseşti pieţe (de desfacere, ca să zic aşa), aici e bătaia peştelui!
Economia trăieşte sănătos atunci când sângele îi curge prin artere şi prin vene, nu când stagnează în pungile varicoase. Sângele, adică banul.
Când oamenii se agită, aleargă şi banul. Când stagnează circulaţia, apare cangrena.
Ca asta, provocată de jegurile din palatele puterii.
Iar ca oamenii să se agite, trebuie să ştie pentru ce o fac. Adică ce au de câştigat.
Ei, fiecare în parte, nu ţara, nu poporul, nu statul. Nu! Pe om nu-l interesează decât persoana lui. Eventual, a familiei. Atât!
Ceea ce se întâmplă acum este nu atât o frânare a activităţilor economice, care frânare există, şi este considerabilă, dar, mai ales, o îngropare a acestora în canalele din subsolul economiei, adică o stimulare a economiei subterane fără precedent, cu efecte catastrofale.
Cam ca-n comunism, când valuta circula numai prin mâinile bişniţarilor, alimentele pe sub tejghele, benzina la fel, materialele de construcţii se furau direct din şantierele patriei... Oho, multe de-astea, nu le trec aici în revistă.
Şi cei care profitau erau doar cei care încălcau legea, o lege criminală, de altfel.
Cât priveşte iertarea de păcate, ce e mai bine: să aşteptăm Paştele Cailor, atunci când bandiţii vor fi judecaţi şi condamnaţi, măcar la confiscarea averilor, dacă nu la puşcărie, sau să li se creeze condiţii să-şi investească miliardele în ţară, mânaţi de dorinţa de-a le înmulţi?!
Sigur că n-ar strica şi consolidarea puterii judecătoreşti, prin curtea cu juri, judecătorul de instrucţie ş.a., doar-doar o ajunge şi ea ceea ce pretinde, aiurea-n tramvai, că este: A treia putere în Stat!
Astea ar fi. Nu toate, dar cele legate de topic.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Toni,
Normal ca toate ideile sunt binevenite. Eu spuneam ca relansarea consumului nostru va redresa productia LOR.

Anonim spunea...

O mica observatie din Germania.Am vazut in viatza mea deja si alte colturi de lume.Cele mai mari contraste le-am vazut la Manila.O zona rezidentiala si langa la nici 500 de metrii departita de un gard zona slumurilor.Cuvantul saracie lucie e acolo la locul potrivit.
in Romania nu e chiar asa .Dar grav e ca devenim tara contrastelor.Bogatii devin mai bogati saracii mai saraci.Si daca mai apare si coruptia ,spaga atunci saracii nu vor avea bani de dat la doctori mor cu zile.Daca numai asta ar fi poate n-ar fi asa grav.Am senzatia ca societatea isi pierde moralitatea coruptia domina ne indreptam spre modele sudamericane sau siciliene.

Anonim spunea...

Orice avere de peste 500.000 de euro de persoana, taxata cu 90%. Confiscare propriu zisa nu se poate face, ar curge procesele la CC, CEDO etc. Impozitarea e perfect legala.