marți, 4 mai 2010

FMI FACE LEGEA IN ROMANIA NEO-SCLAVAGISMULUI !

CRESTE COTA UNICA! CRESTE TVA!
Ai castigat, continua! Ai pierdut, continua! Votati aceleasi lepre, de 20 de ani si nu va mai invatati minte ! Dormiti "somnul cel de moarte", fratilor ! O meritati, din plin !

4 comentarii:

Anonim spunea...

SENZATIONAL ! SENZATIONAL ! SENZATIONAL !

PROCURATURA FRANCEZA REDESCHIDE DOSARUL CRIMEI BASESCU
DE LA ROUEN ANUNTA ZIARUL FRANCEZ PARIS SOIR.

Traian Basescu s-a integrat in UE inaintea Romaniei .Cum? A scufundat flota franceza (1981) inaintea celei romanesti. Aceasta mica poveste a fost ingropata cum trebuie de fosta Securitate (Serviciul secret Ceausescu ) inainte de 1989, iar apoi dupa 2004 necercetata. Povestea celor 37 de vase scufundate datorita unui ordin eronat a tanarului comandant de vase Basescu poate parea putin veridica. Problema este ca Basescu a recunoscut acest fapt într-un interviu la Prima TV, ca incendiul din portul Rouen a pornit de la vasul sau. Mai mult, Basescu a admis ca a falsificat probele pentru a scapa de sanctiuni.
Asadar daca dovezile cu si despre disparitia flotei romanesti dupa 1989 au disparut intr-un mod cat se poate de surprinzator, autoritatile franceze au pastrat dosarul marinarului Basescu (care a si stat o luna la dispozitia organelor de judecata franceze). .
In iarna 1981\1982 in portul Rouen (Sena maritima) a avut loc un incendiu devastator ce a produs pagube materiale uriase dar din fericire nu s-a soldat cu victime. .
Era prima cursa lunga a viitorului Presedinte. Imediat dupa incendiu, Basescu a facut tot ce i-a stat in putinta sa blocheze accesul autoritatilor franceze suficient timp cat sa scape de probele incriminatorii. Paguba produsa de Basescu se situaza undeva la peste 10 miloane de dolari. … Probabil acest eveniment nu era cunoscut de noi astazi daca Basescu nu recunostea in cadrul unui interviu propria greseala ["Starea de veghe - in spatele usilor inchise" a postului Prima TV (23/24 iunie 1998, incepand cu ora 23,30)] incercand sa explice de fapt relatia sa cu Securitatea: “Noi eram sub controlul organelor de Securitate toti, de la ospatar pana la comandant, prin aceea ca anual primeam un aviz de navigatie … Spre exemplu, sunt cateva episoade foarte interesante, as spune … care au facut obiectul de interes al organelor de Securitate din Romania in mod cert. Spre exemplu, cand eram comandant pe “Arges”, la 3 luni de cand imi obtinusem brevetul de comandant. Am luat foc in portul Rouen, nu numai eu, 38 de nave au fost in incendiul din Rouen in Franta. Nava suspectata ca a generat poluarea, care a facut ca tot bazinul portului Rouen si Sena sa fie tot o flacara pe o intindere de trei km, a fost nava mea, pentru ca era nava cea mai mare din zona si descarcam nafta in dana rafinariei “Sholfrancaise”. (n.r. – aici este posibil ca in textul tiparit sa se fi strecurat o eroare de transcriere a benzii, iar numele corect al rafinariei sa fi fost “Shellfrancaise”, ceea ce, in fond, nu schimba esential datele problemei). Am stat acolo 28 de zile in ancheta. Legislatia franceza functiona corect. Adica nu trebuia sa dovedesc eu ca nu s-a produs poluarea de la mine, ci autoritatile franceze trebuiau sa dovedeasca ca s-a produs poluarea de la mine. In cele 28 de zile m-am prezentat si la tribunal, am fost si in ancheta organelor de Justitie franceze si, dupa 28 de zile, instanta s-a pronuntat ca nu poate fi probata vina navei “Arges”. Am plecat, dar au ramas un litigiu, o acuzatie la adresa navei de circa 12 milioane de dolari, o cerere de daune … A fost un litigiu, am explicat organelor de Securitate ce s-a intamplat cu noi acolo si acum pot sa o spun public, nu mai e nici un secret, am schimbat ceva in instalatie inainte sa permitem accesul autoritatilor franceze la bord, ceea ce a facut imposibila demonstratia, demonstrarea vinei noastre … Acasa nu puteam sa nu-i spun care a fost realitatea macar armatorului, armatorul nu puteam sa mi-l mint, iar in echipaj erau destui care stiu ce s-a intamplat”, a relatat ex-comandantul Basescu.” In cursul zilei de ieri procuratura anunta redeschiderea dosarului crimei de la Rouen
Despre acesta investigatie in prezent se ocupa si dl. Robert Horvath, un distins ziarist american care locueste la New York
[http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/crima-si-pedeapsa-presedintele-basescu.html].

ii spunea...

„Agenţii secreţi”, încărcaţi cu plîngeri de dezertare
Categorie: Social Autor: Razvan Robu Data: 25.02.2010 Ora: 12:45 Citiri: 756

Foto: Liviu Scripcaru

Fotografii (0) Video (0)
Voteaza articolul:
1
2
3
4
5

Nota 5/5 (46 voturi)

SRI Cluj, acuzat că vrea să tărăgăneze aplicarea unei sentinţe în cazul unui fost angajat

Serviciul Român de Informaţii ţine morţis să nu respecte deciziile judecătoreşti ale clujenilor. Ioan Handrea, un colonel care a lucrat în SRI, a cîştigat mai multe procese cu această instituţie, însă pînă acum serviciul a refuzat să pună în aplicare deciziile judecătoreşti. În plus, SRI a pus lacăt pe cazul lui Handrea, refuzînd să-şi facă publică poziţia faţă de acest subiect.

Foaia transilvană a prezentat în numerele anterioare cazul excepţional al clujeanului Ioan Handrea care, în urma unui decret prezidenţial de epurare politică, a fost destituit din conducerea SRI Cluj. Handrea a deschis mai multe procese pentru a dovedi injusteţea modului în care a fost dat afară şi le-a cîştigat. Judecătorii au emis mai multe decizii reparatorii conform cărora fostul colonel ar fi trebuit reangajat în cadrul SRI. Cu toate acestea, instituţia a refuzat să le pună în practică. Mai mult, anul trecut, lui Handrea i s-a făcut o plîngere penală pentru dezertare şi i s-a blocat pensia pe care ar fi trebuit să o primească.

În urma unei alte serii de procese finalizate în toamna anului trecut, colonelul clujean a fost achitat de acuzaţia de dezertare, dar la începutul acestui an, colonelul Gheorghe Oltean, şeful SRI Cluj, i-a mai făcut o plîngere penală, tot pentru dezertare. Pentru ca totul să fie cît mai kafkian, „dezertorul” are livretul militar vizat.

„La Tribunalul Teritorial Militar Bucureşti mi-au dat cîştig de cauza şi judecătorii spun foarte clar că, dacă n-am dezertatat şi sentinţa nu s-a executat asta înseamnă că sentinţa trebuie executată. Asta s-a întîmplat pe 24 septembrie 2009. În ianuarie, primesc o citaţie la parchetul militar, că mi-au făcut din nou plîngere penală de dezertare. Să te judeci a doua oară pentru dezertare e o aberaţie. Plîngerea e aproape identică”, spune colonelul Handrea.

SRI „no coment”

Pe de altă parte, SRI intră în „silentio stampa” şi nu doreşte să comenteze situaţia prezentată motivînd că nu doreşte să intervină în actul de justiţie. „Avînd în vedere faptul ca în prezent Serviciul Român de Informaţii este angrenat într-un proces cu petentul la care faceţi referire, nu ne este permis să facem nici un fel de comentariu care ar putea fi interpretat drept imixtiune în actul de justiţie”, arată instituţia într-un răspuns la solicitările reporterilor Foii Transilvane.

Aceeaşi instituţie nu doreşte însă să îi răspundă nici lui Handrea, care a trimis mai multe petiţii în care cerea clarificarea situaţiei în care se află. „Cînd am văzut că nu se întîmplă nimic, am înaint un memoriu Comisiei de Control SRI, în noiembrie 2009, iar în ianuarie directorului SRI şi Preşedintelui României, dar nu am primit nici un răspuns. Ei (SRI - n.r.) vor să judece încă un an de zile această plîngere de dezertare, după aceea vor face o altă plîngere de dezertare, pînă cînd ies din termenul de a pune în executare sentinţa, care are un termen de trei ani şi a fost emisă în 3 decembrie 2008”, crede Handrea.

Juriştii consumă „forţa” SRI

Experţii în materie de drept penal spun că dacă o persoană care a fost achitată este acuzată de exact aceeaşi faptă, se poate ajunge la anularea acuzaţiilor. „Dacă se întîmplă aşa ceva în cadrul unei instituţii este destul de grav, pentru că asta arată că juriştii angajaţi nu îşi cunosc meseria. O persoană achitată de o presupusă faptă nu mai poate fi acuzată de acelaşi lucru, pentru că această cauză va fi respinsă din start. Se pierd bani şi energie cu acest gen de demersuri”, spune un avocat clujean.

Anonim spunea...

Unde sunt economiştii?!
de Ilie Serbanescu

http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/unde-sunt-economistii-542682.html

Anonim spunea...

foarte bine, face legea ca i se permite .Insusi cu FMI-ul se poate colabora cu orice tara nu e vorba dar sa fie respectat si aparat interesul national.Asa cum fac tiganii plini de bani, UDMR-ul in Harghita, mafiile din jurul administratiei prezidentiale si baronii locali si atatia altii.
Din Frankfurt ,scarbit de politicienii dambovineti(poate ca daca ideea domnului Vadim de a muta capitala la Brasov ar trebui pusa in practica ,puteti citi RM asta e ideea lui cea mai buna!!)
Eu sint un inter-nationalist,asta e adevarul(am prietena asiatica)nu crec ca sint popoare perfecte , am facut si prezentari de lauda a Romaniei aici dar ceea ce recunosc PRM-ului si il respect este ca e singurul partid care vrea sa lupte contra coruptiei generalizate!!