Update: Intre timp s-au negociat cu FMI alte masuri si anume reducerea masiva, tot nediferentiata, a salariilor bugetarilor si a pensiilor.
Dar, sa ne intrebam, cu totii, oare cati dintre cei afectati azi si-au "vandut" votul pentru o pufoaica, 50 de ron sau presati de obligatii de tip clientelar. In 2004, 2007, 2008 si 2009? Destui, altfel nu ajungeam aici. Stiu, saracia naste si astfel de situatii, dar nu este o scuza. In cabina de vot esti SINGUR, cu propria constiinta.
Românii au ajuns sclavii marii finanţe mondiale
De RUXANDRA LUNGU
Din ziarul "Tricolorul"
"Un nebun aruncă o piatră în baltă şi zece deştepţi se chinuie să o scoată. Iată strategia de bază a guvernelor Boc! Pe lîngă ploaia de Ordonanţe de Urgenţă, profund anticonstituţionale, cu care ne-am obişnuit, prea lesne. Am acuzat guvernările anterioare fatidicului 2008, care ne-a pricopsit cu votul uninominal, de multă rea-credinţă în gestionarea resurselor naturale şi umane ale României, în valorificarea patrimoniului naţional, a bazei materiale şi financiar-bancare lăsate de "comunişti". Deşi consideram că mai rău nu se poate, că Jaful Naţional a atins cota maximă, inevitabilul s-a produs: reaua-credinţă s-a întîlnit şi cu o incompetenţă strigătoare la cer.
Indivizi care nu au creat în viaţa lor un loc de muncă, dar care, dimpotrivă, au distrus sectoare întregi ale economiei româneşti, se joacă acum cu soarta a milioane de cetăţeni contribuabili, aruncînd pe piaţă idei fără finalitate concretă, în încercarea disperată de a lua pulsul alegătorilor, din ce în ce mai dezgustaţi de clasa politică. Zilele acestea se poartă dezbateri înfierbîntate legate de menţinerea sau nu a cotei unice de impozitare şi de cuantumul acesteia. Repetăm, cota unică, născută din gîndirea păguboasă a Alianţei D.A., i-a favorizat pe cei cu venituri mari, accentuînd polarizarea socială, care devenise din ce în ce mai acută în România. Capitalismul de junglă şi cel de cumetrie, subminarea deliberată a capitalului autohton, prin lipsa politicilor protecţioniste absolut necesare tranziţiei, au produs averi ilicite, obţinute în marea lor majoritate din jefuirea avuţiei clădite prin muncă şi prin sacrificiul tuturor cetăţenilor acestei ţări. Din privatizări frauduloase, retrocedări abuzive de clădiri şi terenuri şi, mai apoi, din parteneriate public-private dubioase sau din licitaţii trucate care sifonează, şi acum, abundent, banii publici. Între timp, ni se dau explicaţii neruşinate legate de subfinanţarea sistemelor de sănătate şi de învăţămînt, sau de lipsa banilor pentru investiţii. Din acest motiv, nu poţi să pui în aceeaşi oală Logan-ul cu Ferrari, apartamentul de bloc cu ansamblul rezidenţial, IMM-ul autohton cu multinaţionala, comercianţii din colţul străzii cu regii asfaltului, sau micul funcţionar public cu bugetarul de lux. În lumina acestor realităţi, impozitarea progresivă a veniturilor salariale, a profiturilor societăţilor comerciale şi a proprietăţilor este o necesitate, cu unica precizare că trebuie gîndită şi aplicată corect. Radu Berceanu a aruncat, însă, ideea într-o manieră uşor golănească ("Să geamă cei cu Q7"), ignorînd, deliberat sau nu, că obsesia preşedintelui Traian Băsescu este taman menţinerea cotei unice. (UPDATE: Ceea ce s-a si realizat, intre timp).
Venind de la un reprezentant al unui autodeclarat partid de dreapta, afirmaţia ministrului Transporturilor a produs degringoladă şi în rîndul Opoziţiei, şi în presa ostilă actualei administraţii. Jurnalişti, care mai de care fanatici declaraţi ai partidelor autoproclamate de stînga, dar lipsiţi de orice brumă de cunoştinţe economice, se opun dintr-o dată impozitării progresive care, între noi fie vorba, i-ar afecta zdravăn pe mulţi colegi şi colaboratori ai domnului Berceanu. Lumea uită că şi alianţa PSD+PC a promovat impozitul progresiv, care este o autentică măsură de stînga, rămasă în umbra dezbaterii publice, din cauza ezitărilor lui Mircea Geoană, din campania prezidenţială, el fiind tributar sprijinului primit de la PNL, partid de dreapta. S-a intrat într-un cerc vicios şi derutant pentru alegatorii care mai cred în jongleriile doctrinare ale partidelor, fără să realizeze că numai naţionalismul luminat şi pragmatic mai poate salva ţara de la dezastru. Mai nou, pe scena politică apare o veritabilă ciudăţenie, un alt partid, ce se vrea de stînga (UNPR), dar cuibărit sub pulpana călduţă, de "dreapta", a PDL. Pe cine reprezintă ei într-o ţară în care clasa muncitoare a fost distrusă? Un militar făcut peste noapte general, un carierist de la Externe şi un fost sindicalist fripturist care a ales politica? Oare ce legătură au dumnealor cu populaţia strivită de biruri? Cu tinerii care îşi ruinează sănătatea în multinaţionale? Cu salariaţii IMM-urilor în prag de faliment? Oricum, datul din gură nu costă şi nici nu le pasă, au reprezentant la ciolan, adică în Guvern. Vestea rea pentru votanţii PDL este că "anticomunista" guvernare Băsescu-Boc propune măsuri de stînga, furînd cu neruşinare idei din programele altor partide, mai ales ale PRM. Vestea şi mai rea este că totul va rămîne la nivel declarativ, fără intenţia reală de a transpune cîte ceva în practică. Impozitul progresiv şi TVA-ul diferenţiat ar fi măsuri concrete anti-criză. Cine să le aplice, însă? Corb la corb nu-şi scoate ochii. Dovada? La nici 24 de ore de la declaraţiile populiste ale guvernanţilor, FMI ne impune, de-a valma, creşterea cotei de impozitare, care rămîne, în mod nedrept, unică şi a TVA, care va arunca în aer preţurile şi nivelul de trai. Toate în detrimentul populaţiei sărăcite şi reduse la tăcere şi în sprijinul Puterii susţinute de o camarilă bugetivoră. Ne aflăm în plină "epocă" a sclaviei moderne şi a polarizării sociale. Totul se pliază perfect pe chipul şi asemănarea preşedintelui, care a făcut declaraţii demagogice prin Ardeal, după care a adus UDMR la guvernare, făcîndu-i concesii inadmisibile, în schimbul votului pentru modificarea Constituţiei. În scopul reformării statului, desigur, în drumul glorios spre o autentică dictatură de tip african."
UPDATE : IMPOZITUL PROGRESIV RAMANE O ILUZIE. TOTI VOM SUPORTA COSECINTELE DEZMATULUI GUVERNAMENTAL.
8 comentarii:
niste criminali......daca nici ACUM nu iese lumea in strada pentru a schimba raul de la guvernare, vom muri cu totii, incet-incet...
1. Eu ramin la ideea ca votarea in RO de 20 de ani se trucheaza indiferent de modul pertinent si judicios in care se voteaza. "Nu conteaza cum si cine voteaza ci cine si cum numara voturile" zicea cineva. Un Stat care a ucis 1900 de oameni in dec. 1989 si ascunde faptasii doar nu va organiza alegeri corecte nu? Nota - Si Vadim zice asa.
2. De fapt romanii au vrut capitalism, ce sa ne atita... Si prin indolenta lor ei sunt complici la ascensiunea mafiilor.
Calin din Iasi
@Calin,
Daca li se explica ce inseamna, n-ar mai fi vrut...
Ba nu.
In 1990 lucram la o tesatorie ca ing stagiar. Exportam atlas in RFG si IT. Sefa, o inginera de treaba, blanda, care-i invoia pe toti, fara treaba cu PCR. Muncitorii au navalit cu rangile sa o alunge, ea ii implora "Mai baieti avem de onorat comenzi PENTRU OCCIDENT CE NAIBA!!! LUCRAM PE VALUTA!!!". Iar mocartanii deveniti anticomunisti in 48 de ore zbierau la ea "Afara ceausista dracului!". M-am speriat si mi-am dat seama ca ORICE le ai fi zis de interesul tarii, ei nu vedeau decat "ceausisti" peste tot. Este deci firesc ca RO sa fie asa in clipa de fata.
Calin din Iasi
Din pacate, au fost alaturi de Basescu si de camarila lui tot felul de indivizi si intelectuali cu posturi caldute, care cica s-au pronuntat impotriva comunismului. Indivizii astia scriu acum articole si critica pe Basescu. Jigodiile nu pier, indiferent de oranduire!
tinerii ca mine in momentul de fata nu prea au un viitor aici. panta "evolutiei" romanesti se duce in jos si ajunge la valori cu minus. eu si multi prieteni de-ai mei ne-am gandit serios sa plecam dupa facultate. stam si ne intrebam, oare facem bine?
Timisoara
@Anonim din Timisoara,
Nu plecati. Speranta este in voi.
"Valorile" cu minus au atins deja zonele in care vreti sa va duceti.
@Calin,
A fost nebunia din 1990, cand toti se credeau anticomunisti fara sa inteleaga de ce!
Trimiteți un comentariu