joi, 20 mai 2010

MITING DEGEABA !

Ieri am "prestat" la OTV in emisiunea Marianei Lia. Despre miting, bineinteles. A fost invitat si un lider sindical, un baiat inteligent si documentat, din Iasi. Nu dintre cei care ne sufoca la televizor si aserviti intereselor partidelor. L-am intrebat ce rost are mitingul din moment ce Elena Basescu a declarat in Parlamentul European ca masurile de austeritate S-AU APLICAT deja. Stiti ce mi-a raspuns? "E parerea ei personala" (???!!!) Nu, domnule, e parerea celor care au trimis-o acolo, PRIN VOT! Convinsi, cumparati sau amenintati, nu mai conteaza. Care nu mai au acum dreptul sa se vaicareasca. Nu ei !

10 comentarii:

vasile spunea...

Nu a fost degeaba , a fost primul.

nina spunea...

Nimic nu e degeaba. Vasile Militaru spunea in poezia sa asa:

Bună ţară, mulţi tâlhari

Mănoasă-i ţara ta, Române,
Mănoasă precuma nu e alta:
Îi gem ogoarele de grâne,
De crapi de aur geme balta;
Ştiuleţi potop de grei ca plumbul
Îţi dărue mereu porumbul
Se frâng de rod păduri de poame,
Podgoriile-ţi dau din plin
O-ntreagă Dunăre de vin;
Iar tu, Române…mori de foame !
Te-ai întrebat de ce, Române,
Săracă vatra ta rămâne,
Când ţara ta, atât belşug
Adună, toamna de sub plug?…
O, nu! Tu rabzi mereu şi taci,
Cu soarta-ţi vitregă te-mpaci
N-ai nici urechi, nici ochi, nici gură;
Năuc, te uiţi la cei ce fură
Şi-ncovoiat, ca toţi plugarii,
Munceşti din greu, să-ngraşi tâlharii !

Anonim spunea...

sa stiti ca nimic nu este degeaba,nici pomana nu e degeaba.interese si iar interese.pacat ca poporul trebuie sa plateasca pentru toate greselile mai putin una ,aceia ca nu au fost la vot si ca au fost pacaliti cu o acadea.

anca spunea...

te-am vazut,Ruxi! chiar voiam sa-ti trimit un mail si sa te intreb de ce nu te invita ddd si pe tine(cand participa Vadim)
si eu cred ca a fost inutil mitingul! atat de mare impact a avut incat bocul a si anuntat ca nu renunta la scrisoarea de intentie!

Anonim spunea...

Sus inima, Ruxandra!
N-a fost degeaba.
Am fost acolo, am văzut, am ascultat, am simţit.
Am făcut poze.
La un moment dat, întâlnindu-l pe generalul Chelaru, l-am salutat şi-am schimbat câteva cuvinte.
El venise ca să ia pulsul mulţimii, atât.
Mi-a spus ceea ce mai toată lumea intuia.
Că mitingul nu rezolvă problema, dar că problema se va rezolva curând.
Pozitiv.
Într-un fel, ceea ce voia să spună era că mitingul este începutul sfârşitului.
Ceea ce cred şi eu.
Şi, dacă pe părerile mele n-ai nici un motiv să pui bază, cred că de un fost comandant de Stat Major al armatei române n-ar trebui să te îndoieşti!
Curaj!
Crapă!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Tuturor,
M-au dezamagit "liderii sindicali". Una strigau oamenii in piata, alta vorbeau ei pe la tribune. Realitatea este ca guvernantii de azi si de ieri au furat aproape tot si nu se pot opri, mai ales ca acum sunt singuri la guvernare si trebuie sa profite cat mai mult. Daca nu au loc alegeri anticipate si nu se schimba radical structurile de putere suntem pierduti. Vor privatiza hidrocentralele, litoralul, muntii si ce a mai ramas (exista o lista in acest sens) apoi rechinii bancari( in cardasie cu cei imobiliari) vor prelua fondul locativ al romanilor, apropape toate casele ipotecate se vor pierde,iar ceilalti le vor vinde,de bunavoie, nefiind in stare sa plateasca utilitatile. Deja marile suprafete agricole si padurile apartin strainilor si SE VA ALEGE PRAFUL DE TOT. Mai rau ca dupa razboi, atunci exista o scuza. Acum nu! Ne-am facut-o singuri si perseveram.

Anonim spunea...

Da, atunci exista o explicaţie, acum, însă, există un vinovat!
Chiar o gaşcă!

Anonim spunea...

Am descoperit si eu azi blogul dvs, và felicit pt el si và felicit cà admiteti comentarii pt ca la d-l Vadim nu prea sunt.

Vreau sà và spun numai un lucru, nu sunteti obligatà sà-l publicati, as fi vrut sà-l spun d-l Vadim dar cum nu pot ....

Ïl citeam cu mare plàcere si l-am votat de mai multe ori dar am fost f f f dezamàgità când a blocat în Parlament punerea sub urmàrire penalà a lui Nastase si de atunci nu-l mai votez si nici nu-l mai citesc sistematic.

Dupà ce a scris ANI DE ZILE ce afaceri murdare face Nastase, ca a câstigat 1 miliard la negru, etc, etc, sà voteze pt protejarea unui asemenea infractor mi s-a pàrut de neiertat. Apoi ar fi urmat si altii, inclusiv cei care sunt azi la putere.

Atât am vrut sà và spun.

Nu mai merg la vot, PSD, PDL, PNL, Vadim m-au dezamagit. Din pàcate multi români gândesc asa.

Pàrintele Arsenie Boca ne vede iar ocupati de rusi :

http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro/index.php/articole/43-articole/179-printele-arsenie-boca-proorociri-despre-romania.html

Asta e, fiecare popor are soarta pe care si-o construieste.

Numai bine,

Anonim spunea...

BASESCU SPAGA DE UN MILION DE LIRE STERLINE !
SENZATIONAL ! ORIBIL ! RUSINOS !
Anchetatorii americani anticorupţie au transportat la Washington, fără ştiinţa guvernului de la Bucuresti, un martor roman în cazul contractelor de armament încheiate între compania BAE Systems şi ROMANIAă, scrie presa britanica. Acesta a dezvaluit faptul ca presedintele Traian Basescu a
primit un milion de lire sterline.
FBI PE URMELE MAFIEI BASESCU.
( Mafia armamentului in atentia serviciului american )
Potrivit cotidianului The Guardian, investigatiile Agentiei pentru fraude majore au dus la descoperirea platii unui comision in valoare totala de opt milioane de lire sterline in afacerea vinzarii a doua fregate britanice in Romania.
Investigatiile autoritatilor britanice au dus la o firma din Romania a Georgianei George, Axis Trade&Consulting SRL, ale carei venituri au crescut fabulos, cu aproximativ un milion de lire sterline. BAE Systems, se afla in centrul unui mare scandal dupa ce agentul sau din Romania, Barry George, 61 de ani, si sotia acestuia de origine romana, Georgiana George, 41 de ani, au fost arestati. 
Ziarul The Idependent anunta in aceste zile interesul investigatorilor americani in acest caz. Anchetatorii americani anticorupţie au transportat la Washington, fără ştiinţa guvernului de la Bucuresti, un martor roman în cazul contractelor de armament încheiate între compania BAE Systems şi ROMANIAă, scrie presa britanica.El a desvaluit comisionul de un milion de lire sterline pentru actualul Presedinte Traian Basescu. “Fraud investigators in America have widened their inquiry into BAE Systems in a move that will further damage the defence giant’s reputation and overshadow the company’s attempts to win contracts in its most important market. The US Department of Justice (DoJ), already investigating BAE’s £43bn al-Yamamah contract with Saudi Arabia, is also looking into its arms sales in Romania. Britain’s Serious Fraud Office (SFO) said on Thursday it was seeking a criminal prosecution of BAE over allegations that it paid millions of pounds in bribes to win contracts in Tanzania, South Africa, the Czech Republic, and Romania. Now the DoJ wants to know if the deals breached its own corruption rules. It is understood there has been an informal exchange of information between the SFO and the DoJ, but a source said an official request for details is expected soon. John Benstead, a former SFO prosecutor who worked on joint investigations with the DoJ, believes the US authorities will be “all over” the contracts with Tanzania, South Africa and Romania. The DoJ makes “lots of informal and formal requests for information,”

Guvernul britanic încearcă să obstrucţioneze orice investigaţie referitoare la plăţile BAE . Potrivit unor surse americane, omul de afaceri britanic Peter Gardiner, care se pare că deţine documente cu plăţile făcute de BAE ,a fost escortat de agenţi FBI la Washington, pentru a depune mărturie. Agenţii FBI au aranjat să călătorească prin Paris, pentru a nu atrage atenţia Marii Britanii. Pe de altă parte, BAE a înfiinţat o întreagă reţea de plăţi secrete, cu sediul la Geneva, iar autorităţile de la Washington şi-au exprimat încrederea că Elveţia le va înmâna toate documentele de care au nevoie pentru a elucida cazul. Un fost oficial al Ministerului de Justitie american declara nu demult in fata unei Comisii a Camerei Reprezentantilor ‘In transactions involving military equipment and weaponry, the commission method – fees paid to Basescu Government officials or President Basescu personal– was a current practice.” La numai cateva zile distanta doi directori al FBI sau deplasat la Bucuresti . Se pare ca Basescu chiar daca va rezista crizei economice nu va putea rezista acestui scandal
international.

Robert Horvath – Corespondenta speciala pentru NIPPON PRESS


!

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com

Anonim spunea...

Propunere:ANL sa preia blocurile nefinalizate de dezvoltatori privati din lipsa banilor

Deputatul PDL Mircia Giurgiu propune un proiect de lege prin care ANL va prelua blocurile incepute si nefinalizate de dezvoltatorii imobiliari privati din lipsa banilor, scrie Daily Business.

Preluarea imobilelor care se degradeaza de catre ANL ar fi o solutie, “o garantie de continuare si finalizare a lucrarilor” si o modalitate de ajutare a cetatenilor care au achitat banii partial sau total pentru apartamente in blocuri a caror constructie a fost sistata.

Proiectul urmeaza sa fie depus la Parlament.

Sursa: Daily Business

baieti buni, nu alta...