duminică, 16 mai 2010

N-A FOST NEVOIE DECAT DE UNUL !


Acum 2-3 ani am am vizitat niste neamuri, intr-un satuc uitat de lume. Printre altele, le-am dus cadou un steag tricolor, mititel, pe care sa-l arboreze la streasina casei. Peste cateva zile, un vecin a facut la fel. Apoi un altul. Zilele trecute i-am revizitat. Surpriza: aproape toate casele din zona aveau tricolorul arborat!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Steagurile...in Europa se arboreaza in privat da in casa de vacanta aici in Germania sarbul stagul lui romanul al lui rusul al lui. Pe institutiile publice insa a arbora alt steag ar insemna sa stii ca te pune pe avion si te trimite inapoi in stepa sau desertul tau de unde vii...(scuzati termenul dur.).In Romania exista colturi de tara unde acest lucru este permis, sau acceptat!Dincolo de discutzia sentimentala de genul "vor sa ne ia Ardealul" acest fapt arborarea unui alt drapel decat cel tricolor pe o institutie publica e un fapt anticonstitutional.Acasa treaba lui tot peretele sa fie cu ce vrea el.

Anonim spunea...

Ştii de ce mă tem?
Că, dacă nu scăpăm mai repede de criminalii care ne conduc, vom ajunge să vedem tricolorul ars în piaţă, nu fluturat ca un semn al solidarităţii şi al victoriei.
La Revoluţie i-am smuls infecţia din centru, acum...
Drapelul trebuie purtat în suflet.
Dacă nu-l ai acolo, mai mult ca sigur că eşti tentat să-l ignori, dacă nu mai rău.
Doamne fereşte să-l vedem pe dictachior agitându-l, că tot se adresează el "românilor", nici nu vreau să mă gândesc ce-ar urma!
Ajunge un nebun care să-l identifice pe chiomb cu ţara şi, la starea de inflamare care există, incendiul poate izbucni într-o secundă!
Asta ar mai lipsi!
Să sperăm că încă nu s-a ajuns până acolo cu distrugerea identităţii şi a demnităţii naţionale!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Despre case private era vorba...:))) de oameni carora nu le este rusine cu steagul lor.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Excelent!

Anonim spunea...

super