Am mai spus-o: "dusmanii" "dusmanilor" mei nu-mi devin automat prieteni. Ar fi multe de comentat despre greva de la finante, dar postarile prea lungi, chiar argumentate, pot fi plictisitoare. Asa ca ma rezum la 2 scenarii, unul imaginar, altul petrecut in realitate:
1. Daca un functionar controleaza "macar" 1 firma pe zi si ia spaga "macar" un milion de lei vechi, eeeeeiii, sa va vad cu aritmetica...
2. Un amic, marochiner, a avut ghinionul sa aiba firma la vedere, adica la strada. Mandru de activitatea lui, la inceput, fara sa stie cat o sa patimeasca. Numai el stie cum a supravietuit anului 2008, dupa mari perioade de restrictii si privatiuni pentru familia sa. Era o afacere de familie, nu e nevoie sa-l bagam in categoria "patronilor" mult huliti azi. Intr-o zi, in care chiar avea multa treaba, intra pe usa 2 gealati de la Garda. Pentru necunoscatori, precizez ca nimeni nu scapa de amenda (minimum 20-30 de milioane de lei vechi) nici mort, iar daca au venit o data, gata, devii client, fac partie la tine pe veci.
Revenind, omul, exasperat pana peste poate intreaba: "Cat ma costa daca nu am NICI UN act ?" Raspunsul a fost prompt: 10 milioane oficial (amenda), 10 milioane neoficial (spaga).
Nici macar nu au clipit...
Unii se incapataneaza sa creada ca salariile mici ii "OBLIGA" pe unii sa ia spaga. Nu-i adevarat. E in natura omului traitor in societatea de consum, lacom si nesatul! Chiar daca are, vrea mai mult si mai mult, pana pierde notiunea banului si a bunului-simt!
Beleaua e ca la firmele clientelei politice nu se duc in control. Beleaua e ca zeci de mii de firme au disparut. Beleaua e ca la multinationale nu poti sari calul cu abuzurile, au alte parghii 'mnealor.
Si, colac peste pupaza, firmele supravietuitoare Holocaustului impozitului minim s-au "obraznicit": ii actioneaza in justitie, nu se mai lasa intimidate, cu una cu doua, pentru orice virgula lipsa dintr-un act!
Acum Boc le-a dat teapa si ei (Doamne, ce multi sunt !)striga "hotii". Nu e amuzant? E nasol sa fii talharit la adapostul legilor strambe si sa nu poti face mai nimic, nu-i asa?
Iar, acum, televiziunile jubileaza. Numai pentru ca actiunea e indreptata impotriva guvernului si poate, poate, e scanteia care sa aprinda focul. Una, cel putin, se vaicarea ca este victima ANAF-ului. Sau, poate nu?!
Dar am promis o postare scurta si uite ca ma lungesc.
joi, 14 octombrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
E socant sa te trezesti cu patru milioane la salariu, dar s-au complacut in complicitate cu sefii.
Ruxi, nu toti functionarii de la Finante au atributiuni de control. Si acolo sunt "palmasi" ca peste tot. Ponderea spagarilor e destul de mica raportat la numarul de angajati.
Ion,
Stiu, dar multi au ajuns acolo pe criterii care mai de care, iar aparatul este supradimensionat, slujba e calduta, fara mari batai de cap. In schimb, suntem pe ultimele locuri in UE, si nu numai, la numarul de profesori, medici, chiar politisti, pe cap de locuitor.
De acord ca taierea, in bloc, nediferentiat, cu 25 % este anticonstitutionala si imorala. De aceea, estre nevioie de impozit progresiv.
M-am mirat ca unii aratau fluturasul cu 300-400 de roni.Probabil era avansul sau lichidarea, pentru studii superioare salariul trebuia sa fie altul. Si s-a precizat de multe ori ca marea majoritate au studii superioare. Cum le-au facut, deja e o alta poveste...
@Anonim,
Pana la viitoarele alegeri le trece socul si tot aiurea vor vota:)
Trimiteți un comentariu