luni, 10 ianuarie 2011

SA NU ZICETI CA NU V-AM ZIS !

Ma intreaba, unii si altii ce parere am despre Alianta PNL-PC. Le reamintesc ca am scris despre aceasta posibilitate cam acum jumatate de an. Parerea e simpla: PNL si-a "tras" televiziuni si institute de sondare a opiniei publice aproape pe gratis. PC va intra in viitorul Parlament desi are 2%. Ramas pe dinafara, PSD declara ca o viitoare alianta cu PNL-PC este posibila.
Parerea, strict personala, este ca s-au grabit sa dea munitie lui Traian Basescu si PDL, care stau micutii, din nou, ca in 2009, singuri impotriva tuturor, a comunistilor, felicsilor si porumbacilor.
Pe de alta parte, este posibil ca totul sa fie un act din planul clocit de peste Ocean ca in Romania sa ramana doar 2 partide, formatiuni, cum vrem sa le zicem. Cumulat cu cresterea pragului electoral la 10% si cu votul uninominal intr-un tur, spre asta ne indreptam cu pasi repezi.
De ce doua partide si nu unul singur? Ca sa mimam democratia si alternanta la putere? Sigur ca da, dar asa este peste tot. O mascarada.

6 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

O alianta ca.. tusea si junghiul.

Anonim spunea...

"PD-L-ul" si noua alianta ???
Dar, daca PRM ar obtine 15-20 %, nu le-ar strica jocurile. si sa fie si vot obligatoriu, petri minime pentru Basescu si anticipate pana la Paste, cum ar fi ?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Ion,
Nu mai scapam de liberali de pe "Antene"!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Jocurile sunt cam facute...Numai populatia le mai poate rasturna. Vot obligatoriu, pe liste si filmarea, in direct, a numararii voturilor din fiecare sectie. Eliminarea sectiilor suplimentare, dosar penal pentru votul multiplu.

Anonim spunea...

Dar ai uitat sondajele.... Marea specialitate a motanului !

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Nu le-am uitat, in postare am specificat clar asta:))