vineri, 4 februarie 2011

EGIPT, MON AMOUR !



Foto 1: In vizita la Piramide, cu intreaga echipa. Prima din dreapta,de nerecunoscut, sunt eu, cu 18 ani in urma si cu 18 kg. in minus:)))
Foto 2: Alaturi de gazdele noastre
In 1993, un cuplu de oameni de afaceri din Egipt m-a invitat sa lansez o colectie vestimentara la Cairo. A fost si primul meu succes de proportii. Dar nu despre asta vreau sa vorbesc pentru ca imi trezeste amintiri din perioada in care inca imi imaginam, cu naivitate si in mod absurd, ca in Romania se doreste o economie de piata, iar micii intreprinzatori, care creeaza locuri de munca si isi platesc obligatiile catre stat, vor fi lasati sa se dezvolte, sa-si foloseasca imaginatia, creativitatea si aptitudinile manageriale, inspre binele tuturor, al intregii tari. Iar Statul,(devenit intre timp HOT SI MAFIOT) ar fi putut sa le ridice si o mica "statuie" pentru ca nu trebuia sa le asigure locuri de munca nici lor, nici angajatilor lor. Vax, lucrul acesta nu s-a intamplat si punct.
Despre altceva vreau sa vorbim. Nu stiu cum mai arata Egiptul azi. Stiu ca atunci, in hotelurile de lux si in zonele vizitate de turisti, intalneai o lume rupta direct din mirajul occidental. La cateva strazi diferenta, unde ni s-a sugerat sa nu ne avantam, te intalneai cu EVUL Mediu, pe viu.
Concluzia: polarizarea sociala, dusa la extrem, nu va duce niciodata la ceva bun. Iar mai-marii acestei lumi, care se cred smecheri si intangibili, pe alocuri chiar nemuritori, ar fi trebuit sa invete cate ceva din istorie si din forta de actiune a maselor cand sunt infometate si umilite.
In plus, m-am saturat de sefi de stat, ministri si alte specii de politicieni care vor sa-i gaseasca moartea (naturala, desigur) in functii.



4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu daca "sunteti de nerecunoscut", dar zambetul a ramas acelasi!

Anonim spunea...

Doamna, sinteti deosebit de modesta si nu este cazul !
Eu va gasesc mult mai tinara decit multe dintre domnisoarele care se rasfata, azi, cu virsta dvs. de la piramide....
Si, de aceea, nutresc speranta ca P.R.M. nu va apune, asa cum vor dusmanii sai de moarte, prin vointa nestramutata a tuturor membrilor lui, cu sau fara carnet.
Omagiile mele Doamna !
Anonimus.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Anonimus,
Multumesc!

Nicolae Nicu spunea...

Cu 18 mai tînără? Cu 18 mai slabă? Fireşte. Dar, dvs. sînteţi cu atît mai frumoasă astăzi! Să compare oricine imaginile. Vă doresc numai bine.