luni, 27 iunie 2011

BASESCU, REGELE MIHAI SI IOAN VODA CEL CUMPLIT !

Cata vreme evenimentele din 1989 si, mai apoi, din "Piata Universitatii", "Mineriade"si alte "grozavii" au fost traite de mine, pe viu, nu am nici cea mai mica retinere in a afirma,cu amaraciune, dar si cu CIUDA, ca ISTORIA, in general, este falsificata de afirmatii destinate prostilor, concepute de creierele menestrelilor si propagandistilor ordinari ai curtilor regal-comunist-capitaliste, mancatoare de bani publici! Din acest motiv, foarte serios, nu cred nici o iota din povestile legate de 23 August si , mai apoi, legate de abdicarea lui Mihai cu Pistolul La Tampla! Nu stiu ce s-a intamplat atunci, pentru ca, in primul rand, nu am fost de fata! Regret! (Iata, "ghinion de nesansa":))) Stiu doar ca Istoria Omenirii si Istoria Romaniei numara multi lideri care s-au sacrificat pentru o cauza nationala, convingeri religioase, o lupta pe care o considerau dreapta, fara sa o ia la goana cu o suita de vagoane pline de valori si proprietati ale statelor din care dadeau bir cu fugitii! Sa tot fii copilas de rege hohenzzolern (nu garantez ca ortografia e corecta:)), laudat de ameicani si decorat de rusi. Ca sa nu fim "rai", nu ne mira ca omul si-a asigurat viitorul pe 2-3 generatii , doar nu era sa se sinucida precum Hitler, sa fie "sinucis" precum Milosevic sau sa se lase prins ca un sobolan in vreo hruba obscura precum Saddam? Stalin a avut ghinion, tradat de cei mai apropiati, asa cum se cade:)! Nu mai stiu ce s-a intamplat cu Horthy?! Poate ma lumineaza careva?:))
Cat despre "Istorici", brrr.... Am momente in care ma gandesc la Ioan Voda cel Cumplit. Va mai amintiti de EL? La cum a sfarsit?
Pentru neavenitii calatori pe acest blog accentuez faptul ca nu il compar pe fostul rege Mihai cu alti lideri ai ultimului secol atat de incercat in razboaie si crize economice. A facut fata ISTORIEI ASA CAT A PUTUT. ASA CAT S-A PRICEPUT!
Oricum, nimeni nu poate fi comparat cu IOAN VODA CEL CUMPLIT, Ar fi o blasfemie.
Nu prima, nu ultima.

20 de comentarii:

Donkeypapuas spunea...

Există în Istorie fapte atât de grăitoare că nu pot fi contestate de nimeni. Ele mai sunt numite şi blesteme. Ce s-a întâmplat cu cei ce şi-au bătut joc de soarta a sute de milioane de oameni, de ţări întregi împărţite după voia marilor dictatori, cei ce au asupriat mai ales România (că asta ne priveşte pe noi în special)? Vorbesc de Hitler, Stalin, Mussollini. O soartă de câini turbaţi deşi, la un moment dat, au avut lumea la degetul mic...
Dar aţi auzit care era blestemul pus de ctitorii bisericii Enei? "Cel ce i-o face vreun râu să moară în zi de Crăciun".

Ion de la Chiuiesti spunea...

Discutand despre 23 August, nu inteleg de ce se minimalizeaza rolul rusilor in acest act? Am uitat oare de Emil Bodnaras alias inginerul Ceausu si de Lucretiu Patrascanu, care i-au preluat pe Ion si pe Ica Antonescu predandu-i ulterior trupelor sovietice?

Acum cica s-a descoperit ca 23 August a fost infaptuit la ordin american. Hai sa fim seriosi!

Cat priveste abdicarea ca act de tradare, acolo e idiotenia afirmatiei lui Basescu. Ca s-a facut benevol sau cu arma la tampla, oricum asta era sfarsitul monarhiei. Personal cred ca regelui i s-a propus un targ pe care l-a acceptat. Iar Romania avea soarta pecetluita, indiferent de deciziile lui Hohenzollern.

Anonim spunea...

This is a good blog. Keep up all the work. I too love blogging and expressing my opinions. Thanks

Bogdan spunea...

Buna ziua,
Este interesant site-ul dumneavoastra si as vrea sa va intreb daca doriti sa il mutati pe un domeniu de sine statator (adica sa scapati de .blogspot.com din coada link-ului site-ului) eu ma ocup cu crearea de site-uri in Wordpress. Daca sunteti interesat, contactati-ma pe site-ul meu http://www.bogdanroman.com/ si discutam mai multe.
Multumesc,
Bogdan

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Bogdan,
Daca iti foloseste la ceva iti public comentariul. Da, ma intereseaza ideea ta numai ca ar trebui sa discutam dupa vacanta. OK?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Ion,
Soarta lui era pecetluita, iar targul o oferta de nerefuzat...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Donkeypapuas,
N-am auzit despre blestem si se pare ca nici cei care au distrus-o. Cred ca exista mereu un echilibru natural, divin, care chiar daca pare afectat la un moment dat, lucrurile isi reiau fagasul normal, mai devreme sau mai tarziu.

Nicolae Nicu spunea...

Mda. Chestia cu blestemul e o făcătură a ignoranţilor. Aşa s-a mai spus şi despre alte biserici. Îhî. Fireşte, dacă Dumnezeu s-ar uita în gura proştilor, atunci El însuşi s-ar pocăi în împărăţia lor! Şi-apoi, păcat nu e să mori în zi de Crăciun, păcat e să ucizi în ziua aia, cu atît mai păcat! Cel ucis atunci e trimis direct în nemurire, iar de cel ce ucide, praful şi pulberea se va alege şi de tot neamul lui.

Dacă referitor la Biserica Enei e vorba cumva de Nicolae Ceauşescu - oricum, nu el personal a dat dispoziţie să fie demolată biserica aceea, distrusă de cutremur, precum, cu un secol înainte, Biserica Sărindar demolată de Carol I în 1896 - atunci Dumnezeu ştie, în ciuda voinţei proştilor, că, pe timpul celor 24 de ani de domnie ai Ceauşescului, au fost sfinţite în medie 50 de biserici ortodoxe pe an (cercetaţi statisticile). Mai mult de-atît, 90% din bisericile catolice din Moldova au fost reconstruite în aceiaşi ani ai lui Ceauşescu.

Prin urmare, dacă el sau regimul lui era un demolator de biserici şi credinţă, aşa cum e învinuit, puţine lăcaşuri ar mai fi rămas în picioare prin ţara asta. Ar mai fi avut nevoie să le "transleze" pe unele? Nu i-ar fi fost mai lesne şi... mai ieftin să le demoleze?

Apropo. Pe demolatorii "bisericilor" industriei româneşti, pe demolatorii cultului muncii şi ai credinţei în dezvoltarea şi progresul Patriei, cine îi inculpă, cine îi pune la stîlpul infamiei?

@Ruxandra Lungu
Ca şi în alte ocazii, constat că opiniile pe care le exprimaţi dvs. în acest articol sînt cele mai corecte dintre cele pe care le-am văzut în aceste zile, pe chestiunea în discuţie. E o reală satisfacţie să văd că mai există oameni de bună credinţă, că există oameni cu care mă potrivesc în puncte de vedere, că sînt locuri în care pot afla ori pot regăsi adevărul, că sînt locuri în care mă pot regăsi pe mine însumi.

Fără astfel de oameni şi locuri, eu unul nu ştiu ce m-aş fi făcut în ultimele două decenii. Chiar am un anume regret că, din varii motive şi... nuanţe, nu am găsit hotărîrea de a le fi fost mai mult decît un ocazional susţinător de cauză şi un colaborator sporadic.

Anonim spunea...

Demonizarea unui personaj e cel mai simplu procedeu. In cazul lui Mihai era usor si reactiile sunt la fel de false si exagerate pentru un om sters care n-a facut nimic la viata lui. Dar despre demonizarea PRM, sistematic promovata in ultimul deceniu de toate scursurile societatii ? Si aunde am ajuns ? Mihai Ungheanu, George Pruteanu nu erau buni, a ajuns sa fie bun la invatamint repetentul limbii romane Funieru. Sau ospatarul de Igas la Interne.

Anonim spunea...

Se pare ca desi multa lume nu stie Mihai I nu ma este accepat nici macar de rudele sale din superbul ora dunarean Sigmaringen.Asta nu se spune. Cum nu se spune ca de fapt exista un alt personaj extrem de discret(si ptr asta intr-o lume a guralivilor cum o stim deja are un plus) care se numeste Carol Lambrino care de fapt ar putea avea anumite pretentii dar omul (fie ca vrea Mihai sau nu este fiul lui Carol II) sta in banca lui.Desigur ca obiective capitale ca rentabilizarea economiei nationale romanesti 8cat mai exista) crearea unui sistem bancar sanatos si starpirea coruptiei , dotarea spitalelor, crerea cu REPEZICIUNE a unor autostrazi moderne(Germania a reusit in 10 ani sa faca 6000 de kilometrii de autostrada si asta din 55-65)sint probleme de fond. Da nu pe noi ne intereseaza forma. Titu Maiorescu spunea candva ca problema Romanieie e a formelor fara fond. Sa se fi inselat??

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Domnule Nicolae Nicu,
E adevarat, e frustrant sa nu gasesti semeni care sa gandeasca, macar in parte, la fel ca tine si sa fii nevoit sa te prefaci ca inghiti manipularile din mass-media.Este unul dintre motivele pentru care am ales sa ma inscriu in PRM. Si sa raman aici, orice ar fi!

Anonim spunea...

Tismăneanu, laude pentru Băsescu: Nu are o strategie politică antimonarhistă

http://www.realitatea.net/tismaneanu-laude-pentru-basescu-nu-are-o-strategie-politica-antimonarhista_848691.html

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim 1,
Romanii deja dau dreptate PRM,viitorul va confirma tot ce am spus noi!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim 2,
Suntem tara formelor fara fond de cand lumea!Maiorescu a fost doar printre primii care s-au prins!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ma bucur ca Nicu a lamurit mitul aruncat de piata de Europa Libera cu daramarea bisericilor, dar si cu asa-zisa sistematizare a satelor. Totul a fost o dezinformare dupa manual.

Zglobiu Adrian spunea...

Istoria e scrisa de invingatori .

valentin vasilescu spunea...

Nu intereseaza pe nimeni carea au fost divergentele Romaniei cu Rusia in trecut. Rusia este o superputere azi, Romania e un gainatz in ploaie.La 27 iulie 1989, pe postul RADIO EUROPA LIBERA, jurnalistul Douglas Clarke difuza un material intitulat “ROMANIA O AMENINTARE MILITARA PENTRU UNGARIA”. Printre multe neadevaruri, el afirma si ca armata romana avea in inzestrare 20 de lansatoare inzestrate cu rachete balistice Scud-B, care puteau fi dotate si cu focoase chimice. Concluzia lui era ca raza de actiune a acestor rachete fiind mai mare de 300 km, devenea iminenta lovirea oricarei locatii din Ungaria de catre armata romana. Ca sa dea o doza de credibilitate dezinformarii, insusi generalul-dezertor I.M. Pacepa, a fost pus sa relateze ca vazuse cu ochii lui aceste rachete Scud in arsenalul armatei romane. Incredibil, dar Clarke trecea sub tacere faptul ca pe teritoriul Ungariei au stationat pina in 1992, trupele de ocupatie ale armatei rosii, formate din divizii de aviatie inzestrate cu rachete de croaziera cu focoase nucleare si divizii ale trupelor de uscat dotate cu rachete balistice nucleare cu raza medie de actiune ( bataie 1.000 - 3.000 km ). Adevarul este ca Romania n-a avut niciodata in inzestrare rachete Scud (functionind cu combustibil lichid si cu o raza de actiune de 300-550 km) precum cele utilizate de Irak, pentru ca tara noastra era considerata de sovietici ca facind parte din esalonul 2 al Tratatului de la Varsovia si nu ni le-au oferit niciodata la export. Argumentul servit de sovietici fiind acela ca un cerc cu raza de 300-550 km plecat din oricare punct al granitelor Romani nu intilnea decit teritoriul vecinilor, adica tot state comuniste. Ungaria si Polonia le-au avut insa in dotare si dupa 1989. Aceast material propagandistic periculos, nu a fost decit o diversiune, lansata de CIA pentru demonizarea Romaniei si care s-a dovedit a fi o etapa premergatoare unei actiuni violente, deja planificate pentru decembrie 1989, derulate cu scopul inlaturarii de la putere a presedintelui Nicolae Ceausescu. Sa ne reamintim doar ca printre manifestantiii care protestau in decembrie 1989 la Timisoara sau Bucuresti, au aparut din neant grupuri compacte de profesionisti, pregatiti de serviciile speciale pentru a provoca, ataca si dezorganiza sistematic si eficient fortele de ordine si armata. In 1999-2000, CIA a creat, finantat si instruit gruparea Otpor, specializata in actiuni de nesupunere civila si de rezistenta stradala, pentru inlaturarea lui Slobodan Milosevici de la putere. Ar fi o naivitate sa credem ca rusii nu au astfel de specialisti si strategii, gata pregatite pentru a le aplica oricarui stat aflat in sfera lor de interes. Perioada actiunilor de protest anemice, ale sindicatelor la adresa guvernarii din ultimii 2 ani, este mai mult ca sigur ca a luat sfirsit. Indiferenta cu care protestele sunt tratate de actuala Putere, prin concedierea de 10.000 de lucratori din ministerul de Interne, dovedeste absenta celui mai elementar instinct de conservare din partea lui Traian Basescu. Federatia Rusa a catalogat drept "bravada nerusinata" recenta declaratie a presedintelui Traian Basescu, intrucit a fost interesata sa o anunte ca o etapa premergatoare a unei posibile actiuni violente de debarcare a acestuia de la putere, mascata sub forma unor ample miscari de strada. Cu care Franta, Anglia, Germania, Olanda, China ( apropo de Dalai Lama ) si poate si SUA sunt de acord.

Anonim spunea...

"Acum 62 de ani, 35.000 de basarabeni au fost deportati în Siberia. Romani nu uitati!

Operaţiunea „IUG"/Sud a început la 6 iulie, ora 02.00, şi s-a încheiat la 7 iulie, ora 20.00. Au fost ridicate de catre trupele comuniste sovietice si de catre NKVD circa 11.293 de familii sau 35.796 de persoane - 9864 bărbaţi, 14.033 femei şi 11.889 copii. Peste jumătate dintre ele au fost considerate drept „chiaburi", celelalte fiind acuzate de „colaborare cu fasciştii", „apartenenţă la partidele burgheze româneşti sau la secte religioase ilegale", scrie Timpul.md, preluat de Romanian Global News.

Ca şi la 13 iunie 1941, deportaţilor li s-au confiscat averile şi li s-a interzis să-şi ia cu ei bunuri materiale. Apoi, înghesuiţi în 1573 de vagoane pentru vite, au fost duşi în Siberia, de unde o bună parte nu s-au mai întors... Astăzi 6 iulie, la ora 9.00, în Scuarul Gării din Chişinău (foto), a avut loc un miting de comemorare a deportaţilor şi un parastas de pomenire a acestora."

http://www.rgnpress.ro/categorii/politic/2480-acum-62-de-ani-in-siberia-au-fost-deportai-peste-35000-de-basarabeni-romani-nu-uitati.html

flo spunea...

De ce are nevoie PRM de o organizatie de femei?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Draga Flo,
As putea sa-ti raspund pe larg,sa-ti redau numai cateva dintre activitatile noastre sociale, umanitare etc, dar pentru ca banuiesc unde "bati" iti reamintesc ca si PSD, PDL si alte partide au organizatii de femei. Asa cum au si organizatii de tineret.La fel si PRM. Atat!:)Iar daca iese legea ca in structurile legislative si executive sa fie 40%femei, multi au incurcat-o...