joi, 22 martie 2012

IAR AM AVUT DREPTATE !

IAR AM AVUT DREPTATE!
2012-03-17 » Categorie » Editorial de Ruxandra Lungu

"Să avem, mereu, dreptate, este obositor. Mai ales cînd, de ani de zile, atragem atenţia românilor că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, după ce a plătit un imens tribut forţelor străine care ne-au integrat, de voie, de nevoie, în UE şi NATO, numai pentru faptul că poziţia noastră geopolitică şi resursele naturale şi umane de care dispunem servesc intereselor străine. Marile puteri au găsit, aici, multe oi mioritice, bune de muls.
Sau, pardon, mulţi indivizi dispuşi să-şi vîndă ţara pentru un pumn de arginţi. Într-un editorial apărut în sept. 2010 în „Tricolorul” defineam strategia PDL pe termen lung. Probabil sînt destui care nu s-au ostenit să ne ia în serios, aşa că merită un citat lămuritor: „Pentru cei neîncrezători, vom arăta şi modalităţile prin care ei cred că vor păcăli, pentru a nu ştim cîta oară, Poporul Român. Strategia este simplă. Politica intervalului 2008-2012 este gîndită în aceeaşi cheie, de actuala Putere.
Bazîndu-se pe faptul că «românii au o slabă memorie a răului», ca să cităm un celebru aforism al preşedintelui PRM, din cartea «Îngerul rănit», actualii guvernanţi cred că furturile şi abuzurile din primii 3 ani vor fi date uitării dacă, în anul electoral 2012, salariile vor reveni la normal, pomenile electorale vor atinge cote fără precedent, PDL îşi va reveni miraculos în sondajele mincinoase şi totul va fi ca şi cînd n-ar fi fost... Propaganda mincinoasă crede că românii vor uita cu uşurinţă, cel puţin în 2012, datoria colosală care va pune sub semnul întrebării nivelul de trai al copiilor şi nepoţilor lor, jaful banului public şi deturnarea de fonduri din sistemul pensiilor, din sănătate şi învăţămînt. Din păcate, nu iau în considerare că alegătorul român, executat silit de bănci, alungat din propria casă, pus în imposibilitatea de a-şi procura cele necesare traiului de zi cu zi, nu se va mai lăsa cumpărat de o găleată de plastic şi un kil de ulei expirat. Nu vrem să credem că românii se vor mulţumi să facă un salt păgubos, în timp, înapoi în 2008, să accepte să piardă 4 ani din viaţă, de posibilităţi de dezvoltare şi prosperitate pentru familiile lor, pentru întreaga societate în general” (încheiem citatul, cu amărăciune, căci s-a dovedit a fi extrem de
actual). Sperăm că nimeni nu va înţelege, de aici, că PRM se opune creşterii salariilor şi a pensiilor. Dimpotrivă! Dar acest proces nu trebuie să se deruleze haotic, fără discernămînt, în aceeaşi manieră în care au fost tăiate aceleaşi pensii şi salarii. Adică bugetarul sau pensionarul care cîştigă 700-1.000 de lei lunar să fie pus pe picior de egalitate cu acelaşi „bugetar” sau „pensionar” care, doar pentru că este client politic sau sponsor de campanie electorală, este „pus” pe un stat de plată de 10.000-150.000 de lei. Tot lunar! Buba sistemului rezultă din programul Alianţei DA (PDL-PNL), care a făcut ca buticarul din colţul străzii, croitorul, gogoşarul şi micile afaceri de familie să plătească impozit pe profit în acelaşi cuantum cu golanii din top 300-500-1.000, care, în marea lor majoritate, şi-au clădit averile pe baza contractelor frauduloase cu Statul Român. Vorbim despre petrol, energie electrică, cereale, gaze naturale, gunoi şi multe altele. Cît despre traficul de armament, droguri şi carne vie, ne este şi silă să amintim, pentru că ne prefacem că instituţiile Statului nostru le „ţin sub control”. Revenind, vorbim despre cota unică de impozitare, păguboasă, dăunătoare economiei de piaţă, despre care toţi tac mîlc. PDL şi PNL, care au adus-o în cîrca românilor, sînt de înţeles. UNPR şi UDMR au interese comune, avînd şi ei granguri suficient de ancoraţi la conducta de bani publici, ca să mai îndrăznească să protesteze cumva. Despre PSD, ce să mai spunem? Alianţa cu PNL le-a închis guriţa, mai ales că Antenele îl ridică în slăvi pe Crin Antonescu mai ceva ca TVR-ul antedecembrist pe Ceauşescu. Aşadar, soluţia pentru a echilibra veniturile din societatea românească este impozitul progresiv. Aplicat la salarii, proprietăţi şi veniturile firmelor. Trebuie doar găsite acele creiere luminate, care să aibă voinţa politică necesară să aplice o astfel de măsură. Ştim că România are şi resurse naturale şi umane care să o facă rîvnită de multe naţiuni. Depinde doar de noi să le identificăm şi să le facem să lucreze în slujba Interesului Naţional, şi nu al altora. PRM poate să facă asta, fără îndoială! A, să nu uităm „ştirea zilei”: juniorul senatoarei Plăcintă s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare. Ne aşteptam şi am scris şi despre această posibilitate. Să nu fie motiv de supărare, căci o satisfacţie tot mai există: Justiţia noastră „reformată” nu se compară cu cea Divină. Care chiar funcţionează! "

Niciun comentariu: