joi, 1 martie 2012

ŢARA ARDE ŞI BABA SE "LUSTREAZĂ"!

DIN ZIARUL "TRICOLORUL"
EDITORIAL
RUXANDRA LUNGU

ŢARA ARDE ŞI BABA SE "LUSTREAZĂ"

"Nu ne-am propus să studiem legea "lustraţiei“ din scoarţă-n scoarţă. Însăşi denumirea ei arată, explicit, că este anticonstituţională şi antidemocratică. Pe deasupra, conţine o mulţime de contradicţii, excepţii şi discriminări flagrante. Adică e realizată în batjocură, la mişto, cum ar zice unii - şi vine mult prea tîrziu pentru a fi luată în serios. De aceea, merită să o tratam ca atare. Legea face diferenţa între funcţiile "alese“ şi cele "numite“. Adică, e treaba alegătorilor dacă vor să fie reprezentaţi de vreun criminal de război, de vreun agent străin, de vreun vînzător de ţară (la propriu) sau de vreun iniţiator al marelui Jaf Naţional, asa cum se întîmplă de 22 de ani încoace. Dar, aşa-zişii "numiţi“ în funcţii de cine sînt paraşutaţi acolo? Nu tot de "aleşi“, de Putere, oricare ar fi ea, ai cărei reprezentanţi sînt nelustrabili? O tîmpenie mai mare nici că am văzut.
Mai ales ca aşa-zişii "lustrabili“, care, de facto, au condus spre dezastru România postdecembristă, s-au împuiat, la propriu şi la figurat. Au progenituri şi acoliţi care nu au apucat să exercite vreo profesie pe vremea comunismului, au studiat prin ţări străine şi au moştenit, cu siguranţă, "talentele“ părinţilor sau mentorilor într-ale furtişagului din bani publici şi într-ale trădării intereselor ţării. Cu aceştia, ce facem? Nu putem să-i băgăm pe toţi în aceeaşi oală, dar nici să trecem cu vederea tupeul plozilor de kominternişti deveniţi peste noapte anticomunişti, liberali, democraţi sau cum li s-a năzărit să se autodenumească. De ce nu ne-am apuca să lustrăm familii întregi, după modelul stalinist, ca sa ştim o socoteală? De ce nu i-am lustra pe reprezentanţii Mafiei transpartinice, care nu numai că jefuiesc şi umilesc poporul român, dar nici nu au minima decenţă să nu o facă la vedere, sfidînd orice fel de consecinţe care par să-i ocolească, graţie justiţiei noastre "reformate“? Pardon, aici greşim. Aceştia din urmă trebuie să ia drumul puşcăriei pe viaţă, în lipsa pedepsei cu moartea. Dar, aţi văzut corb la corb să-şi scoată ochii? Şi totuşi, ce se întîmplă? Este limpede că legea este contradictorie, în primul rînd prin discriminarea care se face între "aleşii“ şi "numiţii“ în funcţii. Şi totuşi, noi, ca simpli cetăţeni, credem că există ceva ce se ascunde în spatele aşa-zisei legi a lustraţiei. Se doreşte o "noua“ Românie. Condusă de "neprihăniţi“, de "necontaminaţi de comunism“. De copii, nepoţi, gineri şi fini proveniţi din familii cu nume sonore: Băsescu, Roman, Năstase, Geoană, Stolojan, Hrebenciuc, Meleşcanu, Voiculescu, Ciorbea, Anastase, Tismeniţki, Marko, Verestoy. Ori de beizadelele lui Prigoană, Căşuneanu, Cocoş sau Plăcinta şi lista ar putea continua pe zeci de pagini. Aşadar, la legi noi, tot noi! Adică ei! Unora li se va părea un scenariu de coşmar. Din păcate, asta li se pregăteşte românilor, prea dispuşi să se lase păcăliţi de aceleaşi Mariţe cu alte fustiţe. Şi, dacă se va întîmpla astfel, nu ne imaginăm ca soluţie decît invocarea Oltului din îndrăgita poezie a lui Octavian Goga: "Să verşi păgîn potop de apă, / Pe şesul holdelor de aur; / Să piară glia care poartă, / Înstrăinatul nost tezaur; / Ţărîna trupurilor noastre, / S-o scurmi de unde ne-ngropară, / Şi să-ţi aduni apele toate - / Să ne mutăm în altă ţară!“.
Sînt versuri emoţionante, dar mai avem o opţiune, acum, în an electoral: să-i facem să plece ei!"

3 comentarii:

Anonim spunea...

Constituirea Consiliului Uniri
http://www.ziarulnatiunea.ro/2012/03/03/constituirea-consiliului-uniri/

P.S. Dl. Ilascu mai este membru PRM ?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Din cate se stie, da!

Anonim spunea...

"Wikileaks: Cum vinde Germania inca odata Basarabia Rusiei"

http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/analize-interviuri/4929-wikileaks-cum-vinde-germania-inca-odata-basarabia-rusiei.html

"UDMR a obţinut ce a vrut: Secţie în limba maghiară la Universitatea de Medicină din Târgu-Mureş"

http://www.cotidianul.ro/sectie-in-limba-maghiara-la-universitatea-de-medicina-din-targu-mures-175223/

"Deputaţii Puterii si-au luat liber de Ziua naţională a Ungariei"

http://www.pesurse.ro/#/2012/3/6/deputaii-puterii-si-au-luat-liber-de-ziua-naional-/

"Scoatem religia din şcoli şi o înlocuim cu propaganda homosexuală?"

http://www.george-damian.ro/scoatem-religia-din-scoli-si-o-inlocuim-cu-propaganda-homosexuala-2741.html

"Cazul Lucian Boia. Demitizarea demitizatorului"

http://www.george-damian.ro/cazul-lucian-boia-demitizarea-demitizatorului-2727.html