joi, 26 aprilie 2012

RUSINE TRASEISTILOR!

RUŞINE TRASEIŞTILOR ŞI CELOR CARE II PRIMESC CU BRAŢELE DESCHISE!



DIN ZIARUL "TRICOLORUL"
2012-04-26 » Categorie » Editorial de Ruxandra Lungu

"Ca şi cum activitatea dezastruoasă a Parlamentului Ruşinii nu era deajuns, iar politicienii care îl populează nu erau destul de lipsiţi de credibilitate, iată că zilele acestea şi, presupunem că şi în cele care vor urma, asistăm la un val de traseism politic fără precedent în istoria noastră recentă. Din Parlamentul Ruşinii, din care au fost izgonite Forţele Naţionale pentru a nu mai exista nici o piedică în desăvîrşirea jefuirii României, această instituţie se transformă într-un Parlament al fraudării voinţei electoratului.Puţini sînt aceia care, aleşi de cetăţeni în urma faptului că au fost sprijiniţi de un anumit partid politic, au rămas fideli aşa-ziselor principii şi idealuri care ar trebui să le definească apartenenţa la o anumită culoare politică.
Am criticat aspru făcătura numită UNPR, care guvernează, deşi nu a participat la alegeri. Pe membrii acestuia i-am denumit fripturişti, carierişti, oportunişti. Ei şi-au creat, în propria închipuire, o formaţiune politică nouă, ce se vrea, în aparenţă, independentă de partidul portocaliu, de guvernămînt.

Bineînţeles că acest fenomen nu s-ar fi întîmplat dacă PSD si PNL şi-ar fi ales cu mai multă grijă „candidaţii“ din colegiile uninominale - şi de aceea îi considerăm direct răspunzători pentru modul în care cea mai importanta instituţie a democraţiei, Parlamentul, a decăzut în ochii românilor, făcînd jocul acelor interese care vor să îl aducă în starea de massă amorfă, care să răspundă comenzilor Puterii executive. Unii îl acuză pe preşedinte că ar dori transformarea Parlamentului într-un soi de „Mare Adunare Naţională“, similar celui din regimul trecut. Ce eroare! În primul rînd, nici 2% dintre actualii parlamentari nu se ridică la nivelul celor care compuneau Marea Adunare Naţională, pe care însuşi „dictatorul“ Ceauşescu o invocase, din banca mascaradei numită proces, ca fiind unicul for în faţa căruia ar putea da socoteală. Actuala adunatură de agramaţi, posesori de diplome cumpărate pe bani grei, afacerişti dubioşi, trădători de ţară, care ne mint în faţă precum respiră, nu se compară nici măcar cu cei care au fost aleşi în ultimii 20 de ani în Parlamentul României, cînd traseismul politic nu se inventase şi ar fi fost de neconceput. Cum i-ar fi stat unui Radu Câmpeanu, Corneliu Coposu, Ion Raţiu şi alţii asemenea lor să „fugă“ la PSD? Sau cum ar fi fost ca Ion Iliescu să se fi înscris în PD sau PNŢCD în momentul în care a fost debarcat de la preşedinţia partidului, iar formaţiunile respective să-l şi primească?
Oricum, în afară de PRM, a cărui doctrină este clară pentru toată lumea şi care şi-a continuat cu demnitate activitatea şi în afara Parlamentului, constituind adevărata Opoziţie de pe scena politică românească - în ciuda persecuţiilor la care a fost expus, toate celelalte partide s-au dovedit a fi doar niste găşti chitite pe îmbogăţire rapidă pe spinarea românilor, scoţînd la mezat toate bogăţiile ţării. Aşa se explică de ce parlamentarii nu mai ţin cont de doctrine, de programe politice, de Interesul Naţional şi migrează cu o uşurinţă uluitoare de la un partid la altul fără să se ostenească, măcar, să ofere celor care i-au ales niste explicaţii consistente şi credibile. Nici nu ne miră hemoragia din PDL care, de altfel, a recurs la metode similare pentru a se menţine la Putere.
La fel de condamnabilă este atitudinea USL, care devine un fel de aspirator de gunoaie politice şi, ca orice aspirator care se respectă, chiar dacă este construit după ultima tehnologie, din cînd în cînd se mai şi înfundă. Ce anume îi face pe actualii lideri ai USL să creadă că românii vor înghiţi această găluşcă atît de puturoasă, PSD-PNL-PC? Dezertorii de la PDL şi cei de la UNPR reprezintă, pe de altă parte, un caz fără precedent în istoria noastră postdecembristă. Dar, fiecare pasăre pe limba ei piere şi noi ne dorim să se compromită definitiv în ochii românilor, care credeau că votul uninominal va „primeni“ clasa politică, ameţiţi de propaganda mincinoasă din mass-media.

Colac peste pupăză, în această perioadă în care actualii „aleşi“ îşi demonstrează oportunismul, dar şi incompetenţa, liderul PSD, Victor Ponta, optează pentru votul uninominal pur, dintr-un singur tur de scrutin. Mai băiatule, ţi-s toţi boii acasă? Te-au ţicnit sondajele măsluite? Visezi la Partidul Unic şi te vezi în fruntea lui? Nu este evident ce efect a avut votul uninominal pentru destinul românilor? Pluripartidismul este esenţa democraţiei, iar liderul unui partid ce-şi spune şi „social“ şi „democrat“ crede că îşi va elimina adversarii pe fondul nemulţumirii generale a populaţiei şi al votului negativ cu care ne-am obişnuit, pe principiul „să alegem răul cel mai mic“. Că s-ar putea ca sacoşa electorala a PDL-ului să fie mai bogată decît a USL-ului, s-a gîndit careva? După ce au trecut prin atîtea experienţe dureroase, românii nu mai au încredere în aşa-zişii oameni politici care migrează de la stînga la dreapta în cîteva minute. Noi sîntem convinşi că, de data aceasta, traseismul politic va fi taxat aspru de electorat, iar actualele partide parlamentare vor avea numai de pierdut. Cît despre tinerii politicieni „aleşi“ uninominal, se dovedeşte că sînt cel puţin la fel de ticăloşi precum mentorii lor."
















Un comentariu:

Anonim spunea...

Bravo!