joi, 19 aprilie 2012

UDMR CONDUCE ROMANIA

AŞA-ZISA OPOZIŢIE CURTEAZĂ, DIN NOU, UDMR-UL
2012-04-19 » Categorie » Editorial de Ruxandra Lungu


"Curtea asiduă pe care o face USL, prin trompetele mass-media, UDMR-ului ne duce cu gîndul la faptul că nici liderii Opoziţiei parlamentare nu mai cred în propriile sondaje, pe care noi le considerăm pur şi simplu mincinoase, menite să manipuleze electoratul, indiferent de etnie. Zilele acestea, „persecutatul” de serviciu, în sprijinul căruia sar anumite trusturi de presă, este Laszlo Borbely.

Că dosarul acestuia, care seamănă izbitor de neplăcut cu termopanele lui Adrian Năstase sau cu caltaboşii lui Decebal Traian Remeş, pare o bătaie de joc, în ţara unde s-au evaporat sute de miliarde de euro în cîţiva ani, este o altă poveste. Ne întrebăm ce interese are USL în atragerea UDMR-ului în grădina proprie?

Formarea unei noi majorităţi parlamentare? În ce scop? Preşedintele Băsescu a spus răspicat că nu va numi decît pe acel premier pe care îl vor dori muşchii dumnealui, indiferent de majoritatea din forul legislativ şi în ciuda Constituţiei. Culmea, chiar şi în urma alegerilor din acest an are această nefericită posibilitate, iar noul Parlament, dacă va fi configurat din aceleaşi partide fără coloană vertebrală, ca acela de astăzi, va fi de acord cu orice fel de guvern, de teama dizolvării. Pe acest considerent, pînă în 2014, Traian Băsescu poate să procedeze după cum îi trăzneşte, efectiv. Un alt motiv pentru care USL ar dori să creeze o majoritate confortabilă în Parlament ar fi suspendarea preşedintelui. Dacă reuşeşte, să te ţii, atunci, circ. Lacrimi de crocodil gîrlă pe la televiziuni, ţara împînzită de afişe cu proaspătul suspendat acoperindu-şi cu mîinile gura, ochii, nasul, părul, urechile etc. şi sute de mii de activişti PDL – unii, bugetari de lux – şi alte sute de mii de lucrători ai Serviciilor Secrete (vreo 7, parcă, la număr), în maximă alertă. În viziunea optimistă a unora, preşedintele poate fi suspendat. Şi după aceea? Lăsăm la o parte că Poporul Român tinde să ia partea „victimei”, iar Traian Băsescu este specialist în autovictimizare, dar putem avea surprize neaşteptate. Pe de altă parte, modificarea Legii Referendumului poate constitui o altă piedică în suspendarea efectivă, prin votul cetăţenilor, care, oricum, nu se înghesuie la urne, îndoctrinaţi de ideea otrăvită că „toţi politicienii sînt la fel”. Un alt scenariu, halucinant pentru alte ţări democratice, dar nu şi pentru România, ar fi ca, în urma „suspendării”, Traian Băsescu să candideze a treia oară, pe motiv că nu are două mandate complete. Dacă nu am fi locuitori ai României, probabil că ne-am prăpădi de rîs. Pentru că, în ultima săptămînă de campanie electorală, contracandidatul dumnealui poate comite orice gafă, posibilă sau imposibilă, sub influenţa aroganţei (cazul lui Adrian Năstase, care a ignorat electoratul PRM) sau a flăcării violet, care l-a trimis pe Geoană, glonţ, la Vântu, pentru „relaxare”. În politica dîmboviţeană, nimic nu e de mirare. Aici funcţionează, de minune, principiul „Niciodată să nu spui niciodată”.
USL se crede pe cai mari. Deja sînt televiziuni care ne prezintă candidaţii Alianţei şi ai PDL din diferite localităţi, în tot felul de aşa-zise promo-uri, în formulă mascată, chipurile, sau, de-a dreptul, în interviuri regizate cu multă atenţie. Alo? A început campania electorală şi noi nu ştim? Cert este că românilor le reproşăm că nu învaţă mare lucru din greşelile trecutului. Şi cum partidele politice sînt formate tot din români, acţionează ca atare. Ignorarea electoratului naţionalist, care creşte spectaculos în toate ţările din Uniunea Europeană, şi nu numai, constituie o gravă eroare în aceste vremuri de profundă criză social-economică.
Nu-i nimic, o să alegeţi pînă o să culegeţi!"

5 comentarii:

Anonim spunea...

USL şi UDMR fac font comun pentru ca un ungur să ajungă primar al Hunedoarei

http://www.napocanews.ro/2012/04/usl-si-udmr-fac-font-comun-pentru-ca-un-ungur-sa-ajunga-primar-al-hunedoarei.html

Cristina spunea...

vedem cu toti cum USL aduna de la PDL, deci pana la urma sunt doar "unii" toti.
sa nu ne abureasca nimeni ca cel mai mare dusman al unul candidat este propriul coleg ( pt ca au acelasi program axat de doctrina partidului)si de fapt se concureaza reciproc pe acelasi electorat

daca votezi USL , nu cumva indirect votezi Frunzaverde , unde a fost personajul cand au fost asumate n legi pe care si copii mici le faceau mai nedistructive.

UDMR nu mai are valoarea de odinioara, 1.sunt in prezent 3 partide daca votul romanilor se imprastie intre mai multe partide si ei aveau de castigat acum au toate sansele sa piarda 2. sunt aceleasi figuri, pot sa se saboteze intre ei-or avea ceva tineri in partid.

despre presedintele actor de Oscar si despre campania electorala "mascata" dar nesesizata de CNA ce sa mai vorbim- traim in romania- orice este posibil, chiar si imposibilul.

moisescu n spunea...

Ruxandra, multumesc pentru ca te-am cunoscut. Multumesc pentru tot. De astazi, daca mai vrei, putem sa vorbim ca doua vechi cunostinte pe care, candva, le-a legat PRM.
Ti-am ascultat sfatul de a nu pleca din partid si am ajuns ca Vadim sa ne balacareasca. Pentru ce? Pentru cei care s-au dus cu sacosa de..... . Acesti indivizi se lauda ca au promis o suma la care nu vreau sa ma gandesc, dar pe care inca nu au dat-o. Imi pare rau ca nu i-am intors spatele lui Vadim inainte. Este sub demnitatea mae sa mai pronunt numele unui partid pa care spune tribunul ca l-am folosit ca pe o feuda. Daca se refera la intretinerea sediului, plata utilitatilor ....DA a fost ca o feuda pentru care am rupt de la gura familiei. Aceasta e Felicitarea de Sf.Gheorghe din parte lui Vadim!
De azi suntem LIBERIIIIIIIIIIIIIIII.
Iti urez succes!

Anonim spunea...

Doar ei?

http://www.ziare.com/social/rromi/tigan-vs-rrom-dex-schimba-definitiile-1163713

Anonim spunea...

In martie 2012 Romanian Global News publica sub titlul “Academia Romana: SOS Romanii din Judetele Harghita si Covasna! Ce face statul roman?” un raport al Centrului European pentru Studii Etnice al Academiei Romane, intitulat “Slabirea Comunitatii Romanesti din Harghita- Covasna”, raport coordonat de directorul CESEAR, prof.univ.dr. Radu Baltasiu. Intre timp, pentru ca Raportul a ajuns la toate institutiile importante ale statului roman dar si la Parlamentul European, lobby-ul extremist maghiar din Romania, dar si de la Budapesta, s-a sesizat de importanta raportului asmutindu-si “activistii” din Romania.

Culmea este insa ca pana si lobby-ul maghiar, care pana acum era o forta si scotea la bataie armasari de marca, de data aceasta nu a reusit sa iasa decat cu trei martoage amarate din punct de vedere al analizei sociologice si care nu fac nici cat trei cepe degerate.

Cine sunt cele trei martoage in ale cercetarii sociologice? Ei bine, Mircea Toma si Adrian Szelmenczi, doi activisti pro-maghiari ce il sprijina pe extremistul Lazlo Tokes si care, culmea tupeului, se apuca sa ceara socoteala Presedintelui Academiei Romane pentru raportul lansat de un Institut al Academiei.

Cel de-al treilea, Cristian Ghinea, avocat al celor doi intr-o mizerie de articol, se prezinta ca director al unui asa zis Centru Roman de Politici Europene, un fel de struto-camila care mananca fonduri de la Fundatia Soros si de la nemtii de la Fundația Friedrich Eber.

Evident, pe niste asa zise studii si rapoarte in care ba incearca sa spuna ca romanii nu sunt majoritari in Basarabia, ba ca statul roman aloca burse deageaba studentilor basarabeni, ba ca Romania “recruteaza” cetateni dincolo de Prut si tot felul de astfel de soparle cu tenta antiromaneasca, strecurate cu grija in continutul maculaturii pe care incearca sa o prezinte drept “studii” si “rapoarte”, ce servesc evident, interesele finantatorilor.

Internationalismul extremist, agresiv, fardat in culori europene, practicat de cei trei activisti nu face decat sa evidentieze neputintele lor intelectuale in a-si argumenta pozitiile.

Sa compari “productia” si argumentele celor trei personaje caricaturale cu argumentele si competentele Centrului European pentru Studii Etnice al Academiei Romane ar insemna sa jignesti institutia perena a Academiei.
De aceea Romanian Global News reia prezentarea raportulului “Slabirea Comunitatii Romanesti din Harghita- Covasna”, raport care va fi lansat in perioada urmatoare la Parlamentul Romaniei.

Cititi aici Raportul Harghita-Covasna 2011, starea comunitatii.
http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/analize-interviuri/5484-lobby-ul-maghiar-a-ramas-fara-armasari-si-a-scos-maroagele-la-inaintare.html


Ofensiva împotriva profesorului Baltasiu
http://www.george-damian.ro/ofensiva-impotriva-profesorului-baltasiu-3084.html