marți, 25 septembrie 2012

SCRISORICA PENTRU MIRCEA DIACONU

DRAGA MIRCEA DIACONU,
Te stiu de cand lumea, de cand debutai la TVR, teatru si film!
Simt ca am crescut impreuna, cumva. Filmele in care jucai beneficiau de un succes garantat! Adevarul este ca "regimul Ceausescu", ala comunist si hulit de toata lumea facuse pentru casele de film un fel de  "plan", ca la fabrica. Trebuia sa produceti X filme pe an, bune, proaste. Dintre ele tot putem alege cateva capodopere care se difuzeaza cu imens succes si rating si in zilele noastre. Taman am revazut, cu placere "BULETIN DE BUCURESTI". Din proprie experienta stiu si cu ce sume erati retribuiti. Un rol principal consistent echivala cu o DACIE. Si multi dintre voi aveau multe roluri din astea, pe an! Basca onorariile din televiziune si teatru! Nici acum nu inteleg de ce erati platiti atat de bine in raport cu restul populatiei. Ce cauti, domnule, in Parlament? Si, de ce nu renunti la functia de director de teatru? De ce te faci de ras si lasi iluzia ca te legi de doua scaune, banoase, ce-i drept, cu orice pret? Alege, intre cele doua tentatii. Nu stiu, in 4 ani de mandat de parlamentar, cate legi ai lasat in urma, cate iti poarta numele. Te vad la televizor dandu-ti cu parerea si pe subiecte pe care nu le stapanesti deloc. Stiu, insa, ce succese are teatrul pe care il conduci. Alege, domnule, faci rau PNL-ului, nu ca as muri de grija lui. Dimpotriva!

5 comentarii:

Marius spunea...

Îmi cer scuze daca te deranjez dar fraza de mai jos preluată de la tine:

Adevarul este ca "regimul Ceausescu", ala comunist si hulit de toata lumea facuse pentru casele de film un fel de "plan", ca la fabrica.

Total gresită această frază, cel putin pe mine ma deranjază profound o asemenea afirmaţie. Cand peste 54% din populaţia ţarii regrată “regimul Ceausescu”, cum poţi stimată Ruxandra Lungu să faci o asemenea afirmaţie. Parinţii noştrii, noi toţi care am trăit şi muncit în perioada aceea suntem mandrii de ce am construit: combinate, fabrici, uzine, sisteme de irigatii, milioane de locuinte, electrificare, hidro si termocentrale etc.
Am avut a sasea flotă de pescuit si transport din lume, am fost pe locul cinci in lume comert cu echipament militar, am reusit cu toate greutatile care se impuneau sa platim toate datoriile care ne împovarau şi chiar să lasam celor de după 1989 un excedent valutar de peste 5-6 miliarde de dolari. Este bine acum, când ROMÂNIA, a devenit datorita acestei perioade de dupa 1989, “de trista amintire”, o adevărata colonie.
Ce vor zice generaţiile viitoare despre noi, ce le lăsăm noi lor: o ţară distrusă, cu o datorie externă de peste 100 miliarde euro, comparativ cu ceea ce au lăsat ei pentru noi.
Atenţie, pentru mine acei care folosesc acel paragraf, în vorbire sau în literatură, nu sunt decât profitorii de dupa 1989, hoţii, tradatorii care au distrus ROMANIA, cozile de topor, fariseii, care intr-o zi mai devreme sau mai tâtziu trebuie să plătească pentru faptele lor.
Acesta este punctual meu de vedere şi îl susţin.
Marius Bătăgan

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Marius Batagan,
Tocmai mie imi scrii asa ceva? Am zis de acel regim ca este hulit de toata lumea, nu de mine. N-ai sa gasesti nici o fraza scrisa de mine in acel sens care te deranjeaza. Scuze, poate nu m-am facut inteleasa. Am vrut sa spun ca pana si la filme erau "planuri" tocmai ca toti actorii sa aiba de lucru, sa nu moara de foame etc.
Ce ma tot iei cu punctul de vedere pe care il sustii. Nu se vede ca e acelasi cu al meu? Nu am scris de atatea ori in acest sens. Zau asa!

Anonim spunea...

PETITIE PENTRU AVIOANE NOI SI OFFSET!

http://www.rumaniamilitary.ro/petitie-pentru-avioane-noi-si-offset

Marius spunea...

Daca e asa e foarte bine, poate de suparare am inteles eu gresit. Am puterea sa-mi cer scuze de la tine .
Marius

Anonim spunea...

Cu toate ca nu are legatura va rog sa ma ascultati. Antenele incep duminica un reportaj de batjocura impotriva fostilor graniceri din anii 50 si ar trebui sa stiti ca orice dosar de autopsie pe fugari omoriti de securitatea yugoslava era o proba incazul anexarii Banatului de catre Yugoslavia. E usor sa arunce cu noroi daca se cenzureaza la absurd iredentismul sirbesc si multe altele mai greu de crezut. Teritoriile nu se pastreaza cu discursuri liberale.