joi, 11 octombrie 2012

BACALAUREATUL A AJUNS SUBIECT DE DISPUTA POLITICA! CE RUSINE!



www.ziartricolorul.ro: Pagina principala » Categoria » Editorial


DE-ALE BACALAUREATULUI

2012-10-11 » Categorie » Editorial de Ruxandra Lungu

"Mulţi demnitari ai statului român au avut „inspiraţia“ ca, în decursul carierei lor, chiar vremelnice, să obţină o sumedenie de titluri universitare şi să se aciuiască în locşoare călduţe, care să la asigure, fără bătaie de cap, venituri substanţiale. Este vorba de numeroasele „fabrici de diplome“ care, de cel puţin 20 de ani, scot absolvenţi pe bandă rulantă. Absolvenţi care, mai apoi, nu îşi găsesc un loc de muncă, pentru că, deseori, acel petic de hîrtie nu este sinonim cu inteligenţa, competenţa, performanţa, disciplina, responsabilitatea. Mulţi vor spune că este treaba unora că au aruncat cu banii pe fereastră. Alţii că nu e nebun cel care cere, ci e nebun cel care dă. Însă, a transforma Legea Învăţămîntului într-un joc electoral este prea de tot. Nebunia a început, parcă, odată cu introducerea manualelor alternative, „mulţumită“ fostului ministru Andrei Marga, acţiune care a condus nu numai la falsificarea Istoriei Românilor, dar şi la crearea unei adevărate Mafii a manualelor şcolare. După care, altcineva a eliminat examenul la liceu şi a introdus repartizarea automată a absolvenţilor de gimnaziu în licee. A urmat degringolada testelor naţionale şi a tezelor cu subiect unic. Apoi, modul de desfăşurare a bacalaureatului s-a schimbat fără motiv, numai pentru că miniştrii Puterii trebuiau să-şi lase amprenta trecerii lor efemere prin această funcţie. O nebunie şi o mare ruşine, în acelaşi timp. Un sistem de învăţămînt făcut harcea-parcea din raţiuni politice. Care este aplicat unei generaţii şi aşa debusolate, şi aşa dezorientate, şi aşa lipsite de perspectivă. Nu facem referire acum la beizadelele cu studii în străinătate, care se vor întoarce curînd să preia locul părinţilor în fotoliile de demnitari ai Statului Român. Şi nu ne referim nici la sărmanii necăjiţi de prin satele României, care nu au acces la un învăţămînt de calitate şi al căror viitor este ratat din start. Revenind, subiectul zilei se referă la respingerea bacalaureatului profesional de către Traian Băsescu, ministrul Ecaterina Andronescu neexcluzînd adoptarea acestuia printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Un meci politic, fără o miză serioasă, cel puţin din punctul de vedere al interesului elevilor, credem noi. „Bacalaureatul profesional este aşteptat de foartă multă lume“, ne declara doamna ministru. Îi dăm întru totul dreptate. Chiar şi desfiinţarea totală a bacalaureatului ar fi aşteptată de foarte multă lume. Poate şi desfiinţarea totală a şcolii ar fi aşteptată de şi mai multă lume. Sau accesul la studii superioare gratuite, fără examen. Sau pensionarea la 40 de ani cu un venit garantat de 2.000 de euro, lunar, ar putea fi aşteptată de multă lume. Şi cu astfel de ipoteze, frizînd absurdul, am putea continua la nesfîrşit. Ce se va întîmpla în continuare? Pînă la Bac-ul din 2013 se pot întîmpla o sumedenie de evenimente care să schimbe din temelii societatea românească, printre care şi apropiatele alegeri parlamentare, şi ele aşteptate de foarte multă lume."






















5 comentarii:

Anonim spunea...

repet doamna Lungu am spus-o si mai de mult :nu sint deloc un adept al comunismului al "epocii de aur",dar va spun sincer ca scoala antidecembrista era bazata pe competenta si ca dovada cea mai clara sint miile de specialisti romani in medicina inginerie etc care au succes in germania si nu numai.

Anonim spunea...

Sa salvam un tanar detinut politic roman de la Tiraspol mediatizandu-i si internationalizandu-i cazul !

http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/7200-sa-salvam-un-tanar-detinut-politic-roman-de-la-tiraspol-mediatizandu-i-si-internationalizandu-i-cazul-.html

valentin vasilescu spunea...

Oricine ar cistiga alegerile, USL sau ARD +PPDD+UDMR va fi obligat sa faca asta :

http://romanian.ruvr.ru/2012_10_16/91438986/

Anonim spunea...

De ce siteul Ziarului Tricolorul www.ziartricolorul.ro nu este actualizat zilnic cu articolele din editia tiparita??????? Fiind printre putinele mijloace de comunicare si de prezentare a adevarului din politica romaneasca, ar trebui sa se acorde o mai mare atentie acestui site si actualizarii lui.
(In loc ca domnul Vadim sa se certe cu toate pitipoancele ,mai bine ar acorda o atentie mai mare publicatiilor pe care le conduce si siturilor lor.Se plange ca a disparut Rodipet, dar daca Ziarul Tricolorul ar avea un tiraj national, distributia lui s-ar putea face prin alte firme de pe piata-Zirkon,MtPress, sau retea magazinelor Inmedio).
Daca exista o adresa de email prin care se poate scrie direct domnului Vadim ,va rog sa o afisati.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Ziarul Tricolorul este postat in intregime pe Facebook.
Ziarul tricolorul NU este preluat de alte trusturi de pe piata pentru ca acestora le este FRICA!De cine si de ce, e treaba lor, au ei motive, cu siguranta.
Cum procedam unii dintre noi: ne imprietenim cu o vanzatoare care ni-l retine, pe sub mana, sub cuvant de onoare ca la 2-3 zile venim sa-l cumparam. Suna aiurea pentru secolul noastru dar in acest hal a ajuns aceasta tara.
Presedintele nu raspunde de buna functionare a site-urilor. Imi pare rau ca nu pot comenta mai mult. Articole puteti gasi si pe www.corneliuvadimtudor.blogspot.com.Vom incerca si acolo sa postam cat de multe se poate.
Adresa de mail nu o putem afisa, va dati seama din ce motive, mai ales in aceasta perioada preelectorala.