sâmbătă, 28 septembrie 2013

EUTANASIEREA CAINILOR FARA STAPAN A DIVIZAT ROMANIA!

EUTANASIEREA CAINILOR FARA STAPAN A DIVIZAT ROMANIA!

editorial din ziarul Tricolorul,vineri, 27 septembrie 2013,
de Ruxandra Lungu
După ce am ascultat sute de dezbateri şi de păreri ale multor neaveniţi, pe zeci de posturi, după ce am citit zeci de articole scrise de toţi cei care nu aveau altceva mai bun de făcut, am procedat, şi noi, ca orice om normal la cap. Am pus mîna pe carte ca să pricepem, mai exact, ce este eutanasia. Iată ce am aflat, pentru cei dornici să înceapă măcelul cîinilor fără stăpîn: „EUTANASÍE (s.f.) 1. Moarte fără dureri. 2. Metodă de provocare a unei morţi nedureroase unui bolnav incurabil, pentru a-i curma o suferinţă îndelungată şi grea. Din fr. euthanasie“. Reţinem: „moarte nedureroasă“, „boală incurabilă“. Fără legătură cu legea, greşit botezată, ca fiind a „eutanasierii cîinilor comunitari“, avînd în vedere că, încă dinainte de promulgarea legii, aceste animale nevinovate au început să fie adunate de pe străzi şi omorîte prin metode brutale, de o cruzime inimaginabilă, care ne aduce aminte de Auschwitz. Şi, că tot veni vorba, nu putem uita imaginile şocante ale celor doi căluţi loviţi cu biciul, în mod crud şi repetat, de două (nu le putem spune „animale“, pentru a nu jigni regnul animal) bestii umane, cărora le-am fi aplicat, şi noi, cîteva lovituri de bici, ca în Evul Mediu întunecat. Ce amendă, ce Dosar Penal, ce puşcărie, eventual cu suspendare? Dacă pentru cazul, încă neelucidat, al lui Ionuţ Anghel s-a cerut „dinte pentru dinte“, haideţi să aplicăm metoda şi invers.

Acum, după ce legea s-a promulgat, depinde de primari cum o vor pune în aplicare. Unii dintre ei, speriaţi că îşi vor pierde mandatele, declară că vor pune osul la treabă şi vor construi adăposturi, vor aplica metoda sterilizării şi nu vor lăsa cîinii pe stradă. Unde, aşa cum spun ONG-urile, nimeni nu îi vrea hoinărind flămînzi, bolnavi şi hăituiţi, cu bîte, pietre şi răngi, de specimene de teapa celor care au pus doi căluţi la pămînt cu biciul pentru că nu puteau urni din loc o căruţă cu oiştea strîmbă. Cît despre iubitorii de animale, scandalizaţi de legea votată în Parlament, trecută de CCR şi promulgată de preşedintele României, le amintim că „vinovaţii“ sînt aleşii dumnealor, şi degeaba mai protestează acum, cînd faptul e consumat. Degeaba îşi exprimă dezaprobarea la anumite intervale de timp, dacă nu o fac, prin vot, atunci cînd trebuie. Cîţi dintre cei care se declară „iubitori de animale“ s-au prezentat la vot? Cîţi dintre aceştia au votat partide (printre care Partidul România Mare) care s-au declarat împotriva eutanasierii (adică a măcelăririi) cîinilor fără stăpîn? Cîţi şi-au convins neamurile şi prietenii să voteze cu partide (tot la PRM ne referim) care au prezentat soluţii viabile şi ieftine pentru gestionarea acestei probleme? S-a dovedit că protestul cîtorva ONG-uri nu a clintit decizia „aleşilor“. Mîine-poimîine, ne vom trezi că Parlamentul va cere „eutanasierea“ persoanelor cu dizabilităţi. Nu vă miraţi, s-a întîmplat în Europa, acum cîţiva zeci de ani. Dar ce s-ar putea întîmpla în acest caz? Probabil că vor ieşi în stradă doar rudele apropiate ale celor vizaţi şi o astfel de lege va trece prin cele două Camere ca prin brînză. Dar, ce vorbim noi aici? În România, mii de oameni sînt „eutanasiaţi“, zilnic, din cauza lipsei medicamentelor, din lipsa unor tratamente mai speciale, din lipsa organelor pentru transplant (doar dacă nu eşti „vedetă“), din lipsa unei alimentaţii sănătoase, din cauza apelor contaminate şi poluate cu diverşi agenţi patogeni. E adevărat, cu cianură nu s-a încercat, dar urmează… Roşia Montană.

7 comentarii:

Bătăgan Marius spunea...

Nu iţi citesc articolul, eşti prea inteligenta şi nu accept să ne coborâm la aşa ceva.
Mai bine schimb articolul, schimb gândirea.
Nu ştiu nici eu ce mai este de făcut.
Ţara asta este plină de şarlatani.
Te rog mult, lasă câinii, nu te lua după Vadim. Tu scrii plăcut, frumos, le ai cu aşa ceva.
Scrie ceva …. “de dragoste” să vezi ce plăcut este, ce liniştitor.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Pai intr-un comentariu anterior taman ca-l citisesi!:)))))
Despre "dragoste" nu pot sa scriu intr-o tara cotropita de ura,tradare, dezonoare. Mai bine pun niste sondaje pe blog.

Anonim spunea...

Crin Antonescu anunţă prigoana şi ameninţă cu puşcăria organizaţiile naţionaliste din România
http://www.napocanews.ro/2013/10/crin-antonescu-anunta-prigoana-si-ameninta-cu-puscaria-organizatiile-nationaliste-din-romania.html


Noua spaimă a lui Crin Antonescu: Legionarismul
http://www.napocanews.ro/2013/10/noua-spaima-a-lui-crin-antonescu-legionarismul.html

Anonim spunea...

"Tismaneanul lui Crin Antonescu. PNL-istul sef vrea sa ajunga presedinte de-o mana cu fiul unui comisar ideologic bolsevic si de alta cu un fost corespondent la Moscova"

http://www.ziaristionline.ro/2013/10/11/tismaneanul-lui-crin-antonescu-pnl-istul-sef-vrea-sa-ajunga-presedinte-de-o-mana-cu-fiul-unui-comisar-ideologic-bolsevic-si-de-alta-cu-un-fost-corespondent-la-moscova/

"Alexandru Florian, directorul “Elie Wiesel”, a mintit Primaria Targu Ocna: Valeriu Gafencu a fost disculpat de Tribunalul Militar pentru acuze de “activitate subversiva”. DOCUMENTE"

http://www.ziaristionline.ro/2013/10/11/alexandru-florian-directorul-elie-wiesel-a-mintit-primaria-targu-ocna-valeriu-gafencu-a-fost-disculpat-de-tribunalul-militar-pentru-acuze-de-activitate-subversiva-documente/

Anonim spunea...

Exista si oameni nu numai caini ca am inceput sa-i invidiez si pe aia.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Spre deosebire de caini, oamenii VOTEAZA sau ignora dreptul la vot si sunt singurii responsabili pentru soarta lor, in cazul in care este nemultumitoare sau chiar oribila. Animalele nu voteaza, ele se supun unor decizii al oamenilor. Atat.Asa ca, atentie la ce bagam in urna, ma refer la taierile din bugetul de sanatate al "multiubitului " USL, votat cu 70 %. Din 50 % prezenti la vot, ce-i drept.Adica de o treime din populatie care imi decide mie acum viitorul. Bine ca nu am copii!

Anonim spunea...

Si care e problema daca eutanasiaza toti cainii din Romania? luni de zile s-a vorbit la tv despre caini cu burtosi de la protectia animalelor de parca ar fi venit al treilea razboi mondial . Oricum, nu mai au pe cine musca pentru ca orice om inteligent pleaca din colonia de exterminare fascista Romania.