marți, 25 noiembrie 2008

VIETI, IN PERICOL!


Sectorul, in care candidez, este "portocaliu", iar Liviu Negoita este primar, la al doilea mandat.
Nu am de gand sa comentez prestatia dumnealui, mai ales ca a castigat, inca din primul tur, ceea ce lasa de inteles ca locuitorii sectorului sunt multumiti.
Ca prezenta la vot a fost cea mai slaba din Bucuresti, la locale, ma face sa cred ca nu a facut nici gafe majore care sa-i determine pe locuitori, sa iasa din casa, ca sa-l schimbe. NU?!
Colegiul 10, in care si locuiesc, cuprinde o mare parte din zona centrala, bulevarde noi, incepute inainte de '89, sa fim intelesi, dar si zone lasate in paragina de catre autoritati.
Zilele trecute, pe ploaie si vant, impreuna cu o parte a echipei mele am strabatut urmatoarele artere: Calea Calarasilor, Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Unirii, Bulevardul Decebal, Bulevardul Octavian Goga, Nerva Traian, Mircea-Voda, Calea Dudesti!
Mi s-au parut izbitoare diferentele dintre Bulevardul Unirii si Calea Dudesti, situata in imediata apropiere a unor zone "vanate" din Bucuresti.
Multe case parasite, terenuri virane, lasate de izbeliste, revendicate sau nu!
Ce le impiedica pe autoritati sa cumpere, la pretul pietei (asta e), cateva astfel de imobile si sa ridice aici locuinte sociale, blocuri pentru tinerele familii, pentru chiriasii evacuati din casele nationalizate, pentru cei care trebuie mutati din blocurile cu grad seismic ridicat pe perioada consolidarii si, nu in ultimul rand, pentru camine studentesti?
Sunt convinsa ca efortul nu ar fi atat de mare, daca s-ar renunta la multe achizitii publice inutile!
Printre problemele pe care mi le-au semnalat alegatorii, cele mai stringente mi s-au parut cele ale locuitorilor care stau in blocuri cu grad seismic ridicat, blocuri"cu bulina".
Pe langa faptul ca autoritatile au tergiversat consolidarea acestora, mi-au fost semnalate multe cazuri in care, asociatiilor de proprietari, li s-au impus firmele care sa se ocupe de proiectare si, apoi, de consolidare, la niste preturi aberante, cu care poti construi imobilul respectiv de la ZERO. Ca sa nu mai adaug ca, familii intregi ar trebui mutate, nu se stie unde, in ce conditii si pe ce perioada, in timpul lucrarilor.
Majoritatea celor care locuiesc in aceste blocuri, din zona Pietei Rosetti, Stelea Spatarul, Calea Mosilor (partea veche) sunt pensionari si nu mai au puterea, nici fizica, nici financiara, sa se apere de abuzurile de orice fel! Viata lor este in pericol, la propriu!
Poate sunt cinica, dar parca cineva asteapta ca aceste blocuri sa se prabuseasca, numai ca sa valorifice terenul, foarte pretios de sub ele.
In tara in care, conducatorii instraineaza, cu sange rece, resursele naturale, pericliteaza siguranta energetica si siguranta nationala, distrug capacitati de productie, provoaca exodul populatiei active, creand dezastre pe piata muncii si in sectoarele vitale pentru economie (industria si agricultura), chiar credeti ca blocurile cu risc seismic reprezinta, pentru EI, o prioritate?
S-a vazut, in ultimii 18 ani!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu esti cinică deloc! Adu-ţi aminte de incendiile, de exploziile, samd de-a lungul anilor, provocate de catre diversi nelegiuiţi, doar pt. a intra în posesia unor terenuri.
Câte or mai fi fost de care nu am auzit...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Of, Alandra!

Anonim spunea...

http://ciprianblidaru.wordpress.com/2008/11/25/caricaturi-electorale/