luni, 2 februarie 2009

PESTELE DE LA CAP SE-MPUTE DAR DE LA COADA SE CURATA !

Despre taxe si impoxite scriu mai tot timpul. Sunt constienta ca, fara ele, statul nu poate functiona. Ceea ce ma deranjeaza, efectiv, este numarul si cuantumul lor si, mai ales, modul de gestionare a banului public. Intr-o tara in care un director CFR fuge, lejer, cu 700 de milioane de euro, bani din buget, scuze, ca eu, contribuabil, nu sunt deloc incantat sa platesc bani la stat.
Azi am scris si in "TRICOLORUL" despre decizia profund imbecila si contrara logicii a guvernului de a mari CAS-ul. Adica a deconta efectele crizei pe spinarea celor care muncesc si a companiilor care incearca sa mentina actualele locuri de munca. Dimpotriva, aceasta masura, complet idioata, va duce la somaj si la proliferarea muncii la negru.
In paralel, se fac apeluri gretoase la solidaritate sociala. Un concept nobil, terfelit de ipocrizia guvernantilor.
Dar ce-ar fi sa dea exemplu de solidaritate mai intai bogatanii din Top 300 si politicienii aferenti?!! Sa inceapa sa doneze la bugetul statului din averile ilicite! De bunavoie!

2 comentarii:

Anonim spunea...

N-ai sa vezi!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Parintele Arsenie Boca spunea inainte de trecerea sa la Domnul, in 1989:
"Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta.Veti cadea din cauza fricii. Frica-i de la diavol......Vor cadea si cei alesi.Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne.Vor pune impozite, taxe si alte ingradiri. Va vor lua totul!"
Si a avut dreptate, ca intotdeauna.