marți, 12 ianuarie 2010

DE LA BALC LA BALS

Vaccin contra demenţei
De RUXANDRA LUNGU
"Confuzia dintre ideologia de stînga şi cea de dreapta face ravagii, în sensul că electoratul este minţit la modul cel mai grosolan cu putinţă. Zilele acestea, doar cîteva firave voci au îndrăznit să comenteze măsurile economice "de stînga" pe care vrea să le propună autoproclamatul guvern de "dreapta". Moment în care cei 10 milioane de votanţi ai turului II ar trebui să se considere traşi pe sfoară, în mod egal, fără "discriminare". Impozitarea marilor averi este o idee preluată cu nonşalanţă din programul PRM, cu mici modificări, noi propunînd confiscarea celor fraudulos obţinute. Nu ne-am supăra dacă Guvernul Boc IV ar fi în stare să o pună în practică, lucru care nu se va întîmpla, într-o Românie în care clasa politică este dependentă de finanţatorii din umbră ai campaniilor electorale, campanii care au ajuns la dimensiuni de-a dreptul deşănţate.
Iar nevoia de bani pentru cumpărarea de voturi creşte continuu, "indexîndu-se", probabil, la rata inflaţiei. Bau-Bau-ul suprataxării averilor dă bine în talk-show-uri, poate oferi satisfacţie de moment populaţiei care a votat "dreapta" şi bagă spaima în sponsorii nărăvaşi sau indecişi ai unor partide. Intuind că acest gen de măsuri nu se vor aplica niciodată, pentru simplul motiv că actuala structură a Parlamentului, formată, în majoritate, din îmbogăţiţi peste noapte, nu va pemite aşa ceva, mass-media a preferat să ne îndoape, zilnic, cu subiecte mai pe înţelesul tuturor. Monstruozitatea petrecută la Balc, în care peste 200 de mistreţi, aproape domesticiţi, au fost înghesuiţi într-un ţarc şi măcelăriţi cu arme cu lunetă, într-o baie de sînge care a devenit tradiţie anuală, a constituit un subiect suculent, transformat în ştire "mondenă". Necesitatea promovării vînătorii ca sport, azi, în timpuri moderne, nu poate fi expediată de noi, aici, în cîteva rînduri. Oricum, monştrii participanţi la această manifestare nu se pot compara cu omul primitiv, care vîna pentru hrană şi îmbrăcăminte, şi nici cu badea Ion, care pleacă în pădure s-o pedepsească pe coana vulpe, după ce cumătra a dat iama în coteţul de găini. Mediatizarea evenimentului, care ar fi trebuit să stîrnească fiori pe spinarea oricărui român, a reuşit, totuşi, să scoată în evidenţă, dacă mai era nevoie, prăpastia dintre România îmbuibaţilor plictisiţi de viaţa roză pe care o duc şi România în care salariulul minim este de 600 de lei, în care pensiile mici vor fi impozitate laolaltă cu cele nesimţite, numărul şomerilor va depăşi 1 milion, iar peste 130.000 de microîntreprinderi, majoritatea afaceri de familie, au fost desfiinţate, cu locurile de muncă aferente. În paralel, isteria gripei porcine a revenit, spre beneficiul importatorilor şi fabricanţilor de vaccinuri. Supermediatizata moarte a domnului Tecuceanu a creat, în rîndul unora, o panică de nedescris şi de neînţeles. În contextul general, nici un jurnalist nu pare să se întrebe cum de nimeni, dar absolut nimeni din familia actorului sau din echipa Cîrcotaşilor nu a contractat molipsitorul virus ucigaş, deşi toţi au stat "nas în nas", zile în şir, cu persoana bolnavă, înainte de spitalizare şi de apariţia complicaţiilor la plămîni. În afară de cîteva comentarii pe bloguri, presa tace mîlc, probabil pînă se epuizează stocul de vaccinuri şi autorităţile îşi fac suma. Opţiunea vaccinării rămîne individuală şi nu ne permitem să-i îndemnăm pe români să aleagă într-un fel sau în altul. Observăm, însă, cu amărăciune, cum funcţionează manipularea prin presă şi avem toate motivele să ne gîndim la scenarii similare, în viitor, mult mai bine regizate, cu altă miză şi cu alt efect. Oare, domnul Ţiriac s-a vaccinat?"
TRICOLORUL

UPDATE: intre timp s-au mai trezit si cateva publicatii si televiziuni. Urmeaza, insa, partea a doua: panica in randul celor care s-au vaccinat deja fara sa cunoasca efectele secundare.

16 comentarii:

anca spunea...

Ruxi,ai vazut asta?
http://stiriprahova.ro/Articole/Alert%20news!%20O%20femeie%20din%20Plea%C5%9Fa%20%C3%AEn%20com%C4%83%20dup%C4%83%20ce%20%C5%9Fi-a%20f%C4%83cut%20vaccinul%20contra%20gripei%20porcine!/1231.aspx

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anca,
Am vazut. Culmea, cunosc o sumedenie de oameni educati si informati care vor sa se vaccineze. Personal, stiu cazul unei tinere care a bolit 2 zile dupa vaccin. Probabil ca nu orice organism suporta vaccinul, daca are si alte probleme de sanatate, dupa cum nu orice organism poate suporta gripa, din acelasi motiv, probleme de sanatate mai vechi.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anca,
Oricum, ce se intampla acum este un experiment despre cum functioneaza manipularea prin presa la romani. Functioneaza bine.

Cristian Lisandru spunea...

"Supermediatizata moarte a domnului Tecuceanu a creat, în rîndul unora, o panică de nedescris şi de neînţeles. În contextul general, nici un jurnalist nu pare să se întrebe cum de nimeni, dar absolut nimeni din familia actorului sau din echipa Cîrcotaşilor nu a contractat molipsitorul virus ucigaş, deşi toţi au stat "nas în nas", zile în şir, cu persoana bolnavă, înainte de spitalizare şi de apariţia complicaţiilor la plămîni" - nu se vede pădurea din cauza copacilor, Ruxandra. Trăim cu ochelari de cal, numai unii dintre noi reuşim să dăm cu ei de pământ. În rest, jale mare...

Anonim spunea...

chiar credeti ca o sa fie impozitate marile averi?o sa fie recoltate taxele si impozitele la zi,dar si din urma ale marilor miliardari(in euro)?cu tristete am aflat ca otv-ul nu va mai difuza conf. prm;nu ati putea inregistra conferintele si sa le difuzati pe blogul dvs ? sau,chiar,sa lansati o televiziune pe net dedicata prm-ului?ar fi interesant sa cunoastem cat mai multi lideri si membrii ai acestui partid.prezint scuze pt. comentariul cam lung.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Cristian Lisandru,
Azi si-au mai revenit. Unii. De la un post tv. am aflat ca Tecuceanu jucase rolul lui pe Mos Craciun la o gradinita, intrand in contact cu o multime de copii. Care, se pare ca nu s-au imbolnavit nici ei, Slava Domnului.Deci cum e cu treaba cu "pandemia"?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Bine ati venit pe acest blog. Nu va cereti scuze, imi plac comentariile lungi si mai ales intrebarile vizitatorilor.
Nu, nu cred ca vor fi impozitate marile averi. Asa se declara, dar nu se va aplica o astfel de masura, in contextul politic actual si chiar in sistemul"democratic" pe care l-am implementat. Am spus-o si in articol.In legatura cu difuzarea conferintelor PRM nu cred ca OTV va lua o astfel de decizie pe termen lung. Oricum, vinerea trecuta, conferinta nu a avut loc, deci nu aveau ce difuza.Textul conferintei de presa apare intotdeauna a doua zi, sambata, in ziarul "Tricolorul". Cine are acces la net stie unde sa ne gaseasca. Cat despre importanta comunicarii prin internet, sunt exemplul viu ca ii acord atentia cuvenita. Dar sunt printre putinii...

Anonim spunea...

Cineva din familia lui Tecuceanu a solicitat sa vada dosarul medical al celui defunct, care desigur contine date ce ar aduce clarificari in acest caz controversat? Daca da, i s-a raspuns, ca si mie, ca dosarul este secret chiar si pentru familie?

Prof. Dr. Dan Tudor Vuza

Anonim spunea...

Eu sustin vaccinurile!!! da as incepe cu asta::: vaccinul contra prostiei,nesimtzirii si indolentei parlamentarilor si guvernatilor sa iceapa cu Base si ia pe rand.Din germania:-)lol

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Domnule Profesor Dr. Dan Tudor Vuza,
Probabil ca a primit un raspuns similar. Oricum, au gasit o "portita", cum ca nu era necesar ca in certificatul de deces sa fie scris explicit ca a murit de gripa porcina.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim din Germania,
Vaccinul acela este la indemana noastra:votul. Din pacate, unii il "vand" pe nimic:)))

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da Ruxandra, votul e arma, dar a fost irosita! Acum Basescu si Boc au liniste, asa cum si-au dorit!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Ion,
Linistea dinaintea furtunii:)))

Anonim spunea...

Perfect de acord cu tot ce ai scris Ruxandra. Legat de vaccin am fost ingrozit de masura conform careia cadrele medicale care nu se vaccineaza ar putea fi sanctionate mergandu-se pana la desfacerea contractului de munca dar si mai ingrozit de escrocheria pregatita pentru elevi care vor fi vaccinati daca parintii nu isi anifesta explicit dezacordul in timp ce vaccinarea va fi anuntata doar prin aviziere la unitatile de invatamant. Deci parintele trebuie sa se duca personal si sa dea in scris ca nu este de acord. Mi se pare o mega escrocherie. De ce nu invers daca intr-adevar nu exista un interes ocult sau/si financiar in campania asta? de ce nu se pune problema ca parintii sa vina perosnal si sa ceara vaccinarea nu sa fie copilul vaccinat automat daca parintele nu vine? Sa luam exemplul unui copil care nu-si anunta -din diverse motive cum ar fi niscai absente sau note proaste- parintii ca trebuie sa vina daca doresc sa nu fie vaccinat. Apoi nu toti parintii din Romania sunt bine informati. Iti dai seama cati oameni simpli sunt prostiti in felul asta? Daca aveam indoieli legate de campania asta de vaccinare in sensul ca nu stiam daca sau nu exista un interes ocult, acum imi este cat se poate de clar ca se urmareste ceva. Nu ma vaccinez!

PS. Fii linistita, nu se va impozita bogatia iar daca se va face va fi vorba despre o taxa simbolica, mai putin decat da Udrea pe o geanta din colectia Hermes...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@bloggareala,
Stai, ca asta nu e tot. Se pare ca se cloceste o alta lege de acelasi fel! Daca nu iti exprimi EXPLICIT, in scris, dezacordul ca organele tale sa fie prelevate si donate dupa moarte, acest lucru se va intampla automat, fara alte explicatii si fara a cere alte aprobari, familiei, etc. Ce ne facem cu cei care mor subit, in accidente sau alte situatii si nu apuca sa faca declaratiile necesare? Fara a face o discutie (necesara si interesanta) asupra subiectului, mi se pare ca traficul de organe dobandeste o dubioasa legitimitate.

Anonim spunea...

Nu stiam dar nu ma mmira nimic atata vreme cat tara este condusa de cele mai mari japitze, cei mai fara scupule infractori. Libidinosul ala de Boc poate nu este infractor dar este atat de slugarnic si de prost incat practic nu conteaza.