vineri, 15 octombrie 2010

SUSPENDAREA PRESEDINTELUI NU REZOLVA LEGEA ELECTORALA ANTICONSTITUTIONALA ! ALO, "OPOZITIA" !

Traseismul politic trebuie eliminat
DIN ZIARUL "TRICOLORUL"
DE RUXANDRA LUNGU
De ceva vreme folosim expresia "falsa Opoziţie". Nu, nu este o vorbă în vînt sau vreo ironie lipsită de substanţă. Opoziţia parlamentară nu are nici voinţa şi nici forţa să-şi îndeplinească rolul, aşa cum ar trebui într-o democraţie autentică. "Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea", spune înţelepciunea populară.
Obsedaţi de eliminarea PRM din Parlament, singurul partid care demască jocurile murdare ale celor care au condus România spre dezastru, PNL şi PDL, sprijinite de PSD şi şantajate moral de Traian Băsescu, au clocit sistemul de vot uninominal, manipulîndu-i cu neruşinare pe românii dornici de o schimbare reală a clasei politice.Numai că acest atac veritabil la democraţie a produs deja multe efecte negative, cel mai teribil fiind traseismul de la nivel parlamentar. Care, în loc să fie descurajat şi aspru sancţionat, iată, este validat cu acte în regulă. Consecinţa cea mai gravă a acestei situaţii este că, migrînd de la un partid la altul, din motive prea josnice ca să le mai analizăm aici, se deturnează permanent votul românilor, astfel încît nu ne putem abţine să nu ne întrebăm: ce sens mai au alegerile libere şi votul universal? Ce sens a mai avut aşa-zisa revoluţie? Doar înlocuirea unei găşti cu alta, mai rapace, mai lacomă şi lipsită total de respect faţa de lege? Gaşca nouă s-a împărţit rapid în partide, mimînd alternanţa la putere pe principiul "Patru ani furăm noi, patru ani furaţi voi" şi "O mînă spală pe alta", ele acţionînd de fapt ca un tot unitar, care a avut ca scop distrugerea economică a României şi transformarea ei în rezervor de resurse naturale şi umane pentru alte state, sufocate de supraproducţie într-un spaţiu de desfacere limitat.
Singurul partid care s-a opus acestui program de subminare a economiei naţionale a fost PRM. Răsplata: a fost eliminat fraudulos din Parlament! Dar, deja, românii se trezesc şi adevărurile rostite de noi ies, unul cîte unul, la iveală. Revenind la subiect, deturnarea votului electoratului, prin faptul că, actualmente, majoritatea parlamentară nu reflecta nicidecum opţiunile de vot ale românilor, anulînd principiul reprezentativităţii, nu deranjează pe nici unul dintre politicienii aflaţi la Putere sau în falsa Opoziţie. Deşi ar merita efortul, nu insistăm pe modul defectuos în care au fost selectionaţi candidaţii care au ajuns în actualul Parlament. Nu ar trebui decît să le fie învăţătura de minte, în viitor. Dar, ce vină are naţiunea întreagă, să fie obligată să accepte deciziile aberante ale unei guvernări care reprezintă 5% din populaţia ţării? Şi care, mai nou, îşi asumă răspunderea pentru legi vitale care ne privesc pe toţi, fără să le treacă prin Parlament? Pe de altă parte, dacă numărătoarea se face după reţeta "Roberta Anastase", tot acolo ajungem. Iar, dacă sistemul era ceva obişnuit, un fel de cutumă, cu atît mai grav.
Cu toate acestea, nici un parlamentar al Puterii sau al falsei Opoziţii nu recunoaşte că votul uninominal este o greşeală fatală pentru democraţie. Nici unul nu propune revenirea la votul pe liste şi sancţionarea traseismului prin pierderea locului în Parlament şi înlocuirea cu următorul de pe listă. Nici unul nu propune eliminarea pragului electoral, astfel încît toţi românii să fie reprezentaţi corect. Le este mult mai de folos să împartă instituţia cea mai importantă în stat în 2-3 grupuri de interese. De ce tac actualii parlamentari ai Opoziţiei, vădit afectaţi, cel puţin formal şi declarativ, de acest sistem de vot? Oare, pentru că se gîndesc serios că s-ar putea folosi, la rîndul lor, de legea electorala permisivă, strîmbă şi, în final, anticonstituţională?"

2 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ar fi prea frumos sa dispara "fripturistii", cum ii numea Argetoianu(el insusi fripturist de marca). Asa cum isi vand partidul, asa isi vand fratii romani pentru interese meschine proprii!

Anonim spunea...

"A uitat de Basarabia – Pământ Românesc! T. Băsescu vrea semnarea Acordului de frontieră cu Republica Moldova"

http://www.napocanews.ro/2010/10/a-uitat-de-basarabia-pamant-romanesc-t-basescu-vrea-semnarea-acordului-de-frontiera-cu-republica-moldova.html

"Zbor CIA în România, efectuat cu avionul vicepreşedintelui noului proprietar al FC Liverpool"

http://www.napocanews.ro/2010/10/zbor-cia-in-romania-efectuat-cu-avionul-vicepresedintelui-noului-proprietar-al-fc-liverpool.html