vineri, 25 martie 2011

ADRIAN SEVERIN SI FALIMENTUL ACTUALULUI SISTEM !

CORUPTIA LA NIVEL INALT
DIN ZIARUL "TRICOLORUL"
DE RUXANDRA LUNGU
25 MARTIE 2011

„Exista doua natiuni deosebite in aceasta tara: una stoarsa si saracita(...) alta imbuibata. Mita e-n stare sa patrunda orisiunde in tara aceasta, pentru mita capetele cele mai de sus ale administratiei vand sangele si averea unei generatii. Oameni care au comis crime grave raman somitati, se plimba pe strada, ocupa functii inalte, in loc de a-si petrece viata in puscarie.(...)Poporul a pierdut de mult increderea ca lucrurile se pot schimba in bine si duce nepasator greul unei vieti fara bucurie si fara tihna.(...)(Votul, n.n) in tara si in Parlament nu mai este decat manipulul unor ambitii personale, al unor apetituri pe cat de nesatioase, pe atat de vrednice de condamnat. Gresalele in politica sunt crime, caci in urma lor sufera milioane de oameni nevinovati, se-mpiedica dezvoltarea unei tari intregi si se-mpiedica, pentru zeci de ani inainte, viitorul ei.”(Mihai Eminescu)
.Constatarea ca nimic nu s-a schimbat in politica romaneasca macinata de coruptie si tupeu este dublata de mahnirea ca romanii privesc pe cei ce vremelnic le conduc destinele tot cu resemnare si indiferenta chiar in era in care informatia se raspandeste cu repeziciune, iar viteza de reactie ar trebui sa fie pe masura.
Cazul lui Adrian Severin este doar un palid exemplu de politician postdecembrist care nu ar recunoaste nici in ruptul capului o greseala, chiar daca este de domeniul evidentei. Pe principiul „ce vedeti cu ochii vostri nu e adevarat”, „e o inscenare”, sau „e un trucaj ordinar” politicianul Severin nu se da dus din Parlamentul European de buna voie, cel putin deocamdata.
Facand apel la memorie, nu putem uita inversunarea cu care candidatul respectiv la fotoliul de europarlamentar isi construise buna parte din discursul electoral, impotriva PRM, explicand romanilor intr-un mopd tendentios si profund necinstit ca „nationalistii” nu se vor afilia niciodata la vreun grup din PE, iar votul lor „s-ar irosi” in acest fel. Surpriza: Adrian Severin, exclus din grupul socialistilor, vrea sa ramana, in continuare europarlamentar, chiar si asa, neafiliat, carevasazica. De data aceasta, votul romanilor nu se iroseste? Iata cum functioneaza nesimtirea, dublul standard si goana dupa bani castigati usor, in toata splendoarea lor.
Cu riscul de a terfeli imaginea Romaniei si a PSD, Adrian Severin nu renunta, ba chiar se considera o victima. Am trata problema cu prea multa usurinta daca am eticheta asemenea atitudine ca o simpla cramponare de ciolan. Chiar daca e unul suculent, european...
Dar,aruncand o privire sumara asupra CV-ului acestui personaj toxic pentru politica romaneasca, constatam ca, de cel putin 20 de ani incoace, majoritatea veniturilor lui Adrian Severin provin din bugetul de stat, din diverse pozitii ocupate in diverse guverne, organisme guvernamentale sau tot felul de „comitete si comitii”. Fara a-i analiza prestatia si rezultatele profesionale, ne explicam de ce Adrian Severin nu se retrage, cu „firma de consultanta” cu tot in mediul privat unde selectia valorilor este, ne place sau nu, mai riguroasa.
Ar fi interesant atunci de vazut cati clienti i-ar trece pragul in conditiile in care n-ar mai exercita vreo functie publica aducatoare dupa sine de influenta si control. Probabil tot atat de multi cat ar avea doua distinse notarite, daca n-ar fi fiice de presedinte de stat sau sotii de fosti prim-ministri.
Pentru ca, in sistemul „capitalist ”pe care credem ca l-am inviat noi, europenii din est, din morti, raspunderea pentru incompetenta sau erori de management se traduce rapid in faliment pentru angajator si in pierderea locului de munca pentru angajat.
Intelegem si faptul ca Adrian Severin nu se vrea tap ispasitor pentru un delict inca nedovedit de ancheta si nu se poate decupla de la o sursa de bani neamenintata de criza sau economia de piata. Mai ales, in contextul general ,in care colegi de-ai dumnealui, din toate partidele care au guvernat de 21 de ani Romania, se fac vinovati de subminarea economiei nationale ( ca sa restrangem intr-o singura sintagma jaful de proportii la care au fost supusi romanii) si totusi, vorba lui Mihai Eminescu „raman somitati”, „se plimba pe strada”, „ocupa functii inalte”.
Nici Adrian Severin, nici politicienii care au condus Romania spre dezastrul in care se afla azi nu vor repecta vreodata Legea Raspunderii Ministeriale, nu vor da socoteala pentru faptele lor pentru simplu motiv ca in tara noastra incalcarea Constitutiei a devenit un obicei, legile nu se respecta sau nu se aplica,desi votate in forul legislativ, iar puterea judecatoreasca este aservita total celor care pun semnatura pe decizia de numire a procurorilor si judecatorilor.
Totodata, cramponarea de functii inalte, retribuite din bani publici, fie autohtoni sau europeni si tendinta multor politicieni de a-si plasa rudele , prietenii si clientela in institutii bugetivore, unele forme fara fond, importate de-aiurea, reflecta o stare de lucruri de o gravitate extrema: lipsa increderii, de fapt, in modul de functionare a economiei de piata, in concurenta loiala, in selectia valorilor, in retribuirea corecta a muncii in functie de importanta ei in societate. Este lipsa increderii intr-un sistem economic care s-a dovedit falimentar, incapabil sa mentina in societate un anumit echilibru, o elemntara echitate. Capitalismul a fost prezentat romanilor, de catre aceiasi politicieni aflati, insa, in goana dupa slujbe la stat, drept unica solutie de redresare a societatii romanesti dupa 1989 si este propovaduit, in continuare, de propagandisti din mass-media, retribuiti, direct sau indirect tot din bani publici.
Experimentul intoarcerii istoriei din drum a esuat, dupa cum era previzibil, cel putin in aceasta parte a Europei, aflata, de sute de ani, sub zodia bacsisului si a peschesului.


7 comentarii:

Anonim spunea...

Falimentul acualului sistem este unul care nu se datoreaza neajunsurilor capitalismului .Capitalismul pur nu exista nici unde in Europa.
Nu cred ca capitalismul sau socialismul sint ambele perfecte,personal cred ca economia sociala de piata are anumite avantaje(vezi tarile scandinavice cu un nivel de trai demn de invidiat)Problema e cum ne este servit noua cpitalismul cum sintem mintiti ca numai capitlismul pur e ok si ca daca cineva e putred de bogat si inca nu se stiue cum si asta e ok ca doar e capitalism cand de fapt nici o tara europeana nu practica acest tip de capitalism al imbogatititilor peste noapte.Daca am amestecat putin ideile scuzati am deja multi ani "dincolo" in Germania..

Anonim spunea...

VA FELICIT PENTRU ARTICOL
......PE BLOGUL MEU ROBERT HORVATH DEVA BLOG AM PUBLICAT NOI INFORMATII DESPRE SENZATIONALUL
PROCES BASESCU VICTOR BOUT DE LA NEW YORK.
.CARE SPER SA INTERESEZE PE DL VADIM TUDOR.
AM PENTRU ACESTA INFORMATII CONFIDENTIALE DAR NU STIU CUM SA-L CONTACTEZ.....VA ROG SA MA AJUTATI IN INTERESUL COMUN.
http://devanewyork.blogspot.com/
ROBERT HORVATH NIPON PRESS

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim din Germania,
Exact!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@ Domnule Robert Horvath,
Puteti trimite materiale pe adresa de mail: tricolorul2004@yahoo.com.
Din cate stiu, multe dintre ele au fost publicate deja.
Multumim!

Anonim spunea...

Stimata doamna
Va multumesc mult pentru informatii.
Sunt profesionist. Reprezint impreuna cu sotia mea Kiyoko presa si TV Japoneza in New York. Sint absolvent IATC Cinematografie ( an M.Daneliuc )
Am o companue de film si tv in New York. Devartes film International.
Sunt un artist cunoscut in occident. Deschideti
http://www.devagallery.com/
Doresc sa devin corespondentul oficial in SUA si Japonia a publicatilor V.Tudor.
Sunt onorat sa trimit corespondente zilnice si saptamanale,
Garantez ingroparea regimului Basescu
Deschideti
http://devanewyork.blogspot.com/
Va multumesc anticipat pentru sprijin.
Cu deosebit respect.
R.Horvath

Anonim spunea...

ROBERT HORVATH CINEAST SUA : UN CINEAST MAGHIAR ALATURI DE TUDOR VADIM SCRISOARE DESCHISA Stimate Tudor Vadim Nu sunt un partizan de al dumneavoastra. Fiind membru al minoritatii maghiare nici nu as putea fi. Nu sunt reprezentat de nimeni. UDMR a vandut demnitatea noastra pe un pumn de linte. Diversiunea nationala a tandemului Tokes- Basescu fuctioneaza prefect. Decate ori Basescu este la pamant Tokes ...al salveaza. Revolutia pe care am sperat-o de craciun sa amanat indefinit iar opozitia nu exista. De altfel romanii si maghiatii sau saturat sa schimbe un clan cu altul sa schimbe niste hoti si smecheri cu altii. Nu stiu daca venirea dumneavoastra la putere reprezinta o soliutie dar reprezinta macar o speranta, Promiteti o curatenie generala si va veti tine de cuvant. De aceea sunt alaturi de dumneavoastra. Romania aflata in prapastie asigura poate sa va aleaga ca salvator. Acest lucru creiaza in randurile mafiei Basescu o panica de nedescris. Actiunea de evacuare a sediului unui viitor partid palamentar si a unui europarlamentar dovedeste ca se apropie sfarsitul. Regimul Basescu sta agatat de o creanga de copac si este nevoie de doar de un branci sa cada. Cameleonii politici de tip Voiculescu, Poanta si Antonescu fara nimic intre picioare sau in cap nu vor indrazni sa vina la putere neavand nici o solutie de scoatere tarii din criza. Macar dumneavoastra doriti acest lucru. Acesta este un alt motiv sa va strang mana. Din puct de vedere international momentul este deosebit de prielnic . Toata lumea vrea sa scape de un presedinte care se poarta ca o boratura de port. Nu demult am trimis un memoriu de 62 de pagini catre FBI. Am facut acest lucru in calitate de jurnalist specializat in terorism si tranfer ilegal de armament ...cetatean SUA. Sezizare care poarta titlul Dosar criminal si de terorism al cetateanului roman Traian Basescu de profesie ofiter de marina cu domiciliul temporar la palatul Cotroceni.

Anonim spunea...

BASARABIA
CRIMINALUL BASESCU RECUNOASTE LIMBA MOLDOVENEASCA
( articol piblicat acum doi ani )

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu si ambasadorul Romaniei la Bruxelles, Lazar Comanescu, au reusit sa provoace recunoasterea din punct de vedere juridic a existentei “limbii moldovenesti”, inventie stalinista utilizata ca argument al ocuparii Basarabiei. Cei doi reprezentanti ai statului roman au fost de acord ca in subsolul Acordului de facilitare a regimului de vize semnat intre Republica Moldova si Comisia Europeana sa apara formularea “limba moldoveneasca”, realizand astfel din prostie sau cu intentie unul din obiectivele strategice ale agenturii ruse din Romania.
Reprezentantii diplomatiei din Romania(pentru ca romane este greu sa-i spui), au acceptat acordul prin care cetatenii moldoveni primesc facilitati de calatorie incepand cu 1 ianuarie 2008 lasand ca in final ca sa apara precizarea: « documentul a fost redactat in limbile statelor UE si in limba moldoveneasca ».
Se stie ca politica externa a Romaniei este coordonata de Presedintele Romaniei. A stiut acesta de facatura rusa, prin diplomati romani, de la Bruxelles. Daca da, este grav ca nu a luat masuri. Daca nu, inseamna ca serviiciile sunt si ele bagate in facatura si atunci trebuie sa raspunda impreuna cu diplomatii « unelte » ale altora. Asa s-ar intampla intr-un stat democratic, membru NATO care stie sa-si apere interesele nationale. Este Romania un asemenea stat ?