sâmbătă, 12 martie 2011

DE CE NU DAU 2 BANI PE PRESA "libera"!

O crainica (nu o voi numi nici "jurnalista", nici "realizator-redactor-vedeta tv" etc.) a celui mai nociv si manipulator post de televiziune din Romania, servil in fata Puterii de orice culoare politica, anunta, cu vestitul rictus in coltul gurii si voce afectata, ca pagubele din Japonia se ridica (ieri, cel putin) la "IMENSA" suma de 2 miliarde de dolari (sau euro, n-am retinut). Sigur ca orice calamitate aducatoare de pagube este groaznica si din cate am vazut ulterior sigur pagubele materiale sunt mai mari.
Dar DATORIA Romaniei de peste 100 de miliarde de euro, despre care mass-media abia mai aminteste, cum devine, ma rog? Super-imensa? Mega-imensa? Extra-imensa?
Dar, ce mai conteaza, mai importanta este evolutia divorturilor Moni-Iri, Pepe-Oana. Tot inainte !

5 comentarii:

Nicolae Nicu spunea...

Nici nu ştiu dacă să rîd, sau... să mă enervez de incultura multora dintre crainicii-moderatori de televiziune. Mai ales a crainicelor. Şi reporteriţelor în majoritatea lor. Nu ştiu pe ce criterii ajung în televiziuni. Nu ştiinţă profesională, ci nici măcar cultură generală nu au. Unii (unele) sînt de-a dreptul penibili. O madmanzelă de la una din tv-urile de ştiri, vorbind cu invitaţii în emisiune despre dezastrul din Japonia, a întrebat ceva de genul: "Dar, există vreun risc ca norul radioactiv să ne afecteze şi pe noi, chiar dacă sîntem, totuşi, la... (aici a ezitat o clipă, apoi s-a gîndit o secundă) SUTE de km de Japonia?"!! Pfuu! Bîtă, bî-tă! Nu mai vorbesc despre tot felul de ameţiţi şi aiurite, care nici nu erau născuţi la cutremurul din 77, necum la cel din 40, habar nu au ce înseamnă un asemenea cataclism şi vin şi îşi dau cu părerea pe micul ecran despre cît de indisciplinaţi şi amatori sînt românii în astfel de situaţii, cum nu se bagă ei sub mese şi nu vor să-şi consolideze, din pensiile şi salariile pedeliste, blocurile. Din cauza mentalităţilor învechite pe care le au! Toţi ăştia au tupeul de a perora pe seama construcţiilor şi de a intra în confruntări tehnice chiar cu specialişti prezenţi în studio (cazul distinsei arhitecte Anca Petrescu), sau, mai aberant, de a se lansa în tot felul de consideraţii despre siguranţa centralei nucleare de la Cernavoda...

Cît despre datoria externă a României, de 100 de miliarde de lei, mi se pare că e vorba de euro, nu de lei! Să nu uităm că numai în 2009 s-a contractat un împrumut de 20 de miliarde de euro. Apoi, aş adăuga că, după estimările unor specialişti, date în presă, în ultimii 21 de ani avuţia naţională a fost devalizată cu circa 5 miliarde de euro pe an, ceea ce înseamnă cel puţin alte 100 de miliarde pagubă! Aşa încît, cîte cutremure de 9 pe Richter, urmate de tzunami, putem spune că au lovit România din 1989 pînă azi? Nu atît de noi, să ne îngrijorăm de-acum, ci de copii şi nepoţii noştri! Mult vor avea de tras, mult vor avea de muncă, spre a readuce Patria la nivelul din 1989. Abia apoi să înceapă creşterea şi adevărata dezvoltare a ei! Dacă li se va îngădui, iar Monastirea nu se va prăbuşi "spontan" peste noapte, tocmai înainte de a fi sfinţită... E-he...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Da, e vorba de 100 de miliarde de euro, voi rectifica :)

Nicolae Nicu spunea...

Îmi cer scuze doamnei Lungu că o imoportunizez cu o întrebare, dar pe cine să întreb? Poate domnia sa este în cunoştinţă de cauză şi mă poate lămuri. Restricţionarea accesului, de vreo trei zile încoace, pe saitul "Tricolorului" este o situaţie dorită, autoimpusă, sau este cumva tot... o lovitură la ţurloaie?
Cu mulţumiri.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Pana la rezolvarea situatiei va recomand www.corneliuvadimtudor.blogspot.com

Anonim spunea...

diferenta doamna Lungu intre Japonia si Romania este de la cer la ....o mina de subteran de mii de metrii.
In tmp ce ei au o datorie de 2 miliarde cauzata deo calamitate naturala si au bagat /Vizibil) restul de miliarde in 54(!!!!!!) de centrale atomice-cu mail multe reactoare-- apartinand STATULUI JAPONEZ si o infrastructura chiar asa demna de invidiat ( vezi blocurile care nu cad) noi am facut zeci de miliarde datorii si ma intreb in banii cui au ajuns??