luni, 14 martie 2011

GEROVITAL SI CREMA DIN "FLOARE DE COLT"

Detest reclamele TV. Pentru ca, in proportie de 99%, sunt mincinoase. Pentru ca, din principiu, detest orice forma de manipulare.
Gerovital (marca demna de respectat, de altfel) a lansat pe piata, din creierii storcositi al vreunui "geniu" al marketingului (persoana fizica sau firma de publicitate, ce mai conteaza!) o reclama halucinant de ...idioata. O crema de fata ar fi realizata din extracte "bio" de FLOARE DE COLT. Ma indoiesc de faptul ca producatorii cremei respective incalca legea, se pun pe casapit acea delicata floare, decretata MONUMENT AL NATURII si se mai si AUTODENUNTA prin clipul publicitar, in vazul natiunii si al autoritatilor, la ore de maxima audienta.
Aaa, probabil niste substante din crema-minune seamana sau imita ceva ce s-ar putea gasi in floarea de colt. Un amic, mai rautacios, ar spune ca ele (ingredientele "naturale") au trecut, cu trenul, pe la baza muntelui unde se presupune ca si creste floarea de colt.
Asadar, de EXTRACT "BIO", in adevaratul sens al cuvantului si redat explicit in reclama, nici nu poate fi vorba.
Multa prostie...chiar si la case mari !

6 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Cred ca vreo 80% dintre romani nu stiu ce esta Floarea de Colt si nici nu au vazut vreuna!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Ion,
La asta nu m-am gandit:)))Probabil acela e "target-ul"!

Anonim spunea...

Daca v-ati fi documentat mai bine inainte de a lansa aceste acuzatii, ati fi aflat probabil ca florile de colt sunt luate din Elvetia ;)
" Plantele folosite pentru obţinerea extractului de floare de colţ nu provin din flora spontană, protejată în toată Europa, ci din culturi organice din Alpii Elveţieni, care respectă standardele de producţie biologică."

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Nu am lansat "acuzatii". Sunt remarci ale unui simplu cetatean privitor sau nu la reclamele de la televizor si in aceasta calitate nu e nevoie sa ma documentez ci doar sa judec ceea ce privesc.
Acum inteleg, produsul e ruda cu oul care nu e, de fapt, ou (produs de gaina + cocos) cu vita care nu e chiar vita, crescuta fara sa vada iarba sau cu puiul umflat cu hormoni de porc si devenit in consecinta. Sau cu sucul "natural".
Glumesc...:))
Oricum, o precizare din partea firmei era binevenita.

Costy Postolache spunea...

Se pare ca articolul dumneavoastra a starnit multe reactii, iar fanii Gerovital nu pot accepta faptul ca ati scris un articol fara sa va documentati inainte.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Costy,
Sa fie sanatosi! Nu am criticat marca in sine pentru ca apreciez tot ce a ramas "romanesc" pe piata. Dezastruoasa este modalitatea in care a fost conceputa si promovata publicitatea respectivului produs.