miercuri, 24 decembrie 2008
UN ALTFEL DE CRACIUN !
Ne bucuram si sarbatorim, liberi!
Dar vreau sa va intreb, la rece: acum 19 ani, cei doi trebuiau impuscati?
In ziua de Craciun?
CRACIUN FERICIT !

marți, 23 decembrie 2008
Cin' s-a fript cu ciorba....!

duminică, 21 decembrie 2008
21-22 !

vineri, 19 decembrie 2008
RAUTACIOSII SPUN CA N-ARE LEGATURA CU SPORTUL !

CUM S-AU PUPAT, IAR, PE GURA !
OK!
Gasiti si pentru UDMR un post convenabil si sa terminam, naibii, cu democratia asta "paguboasa" care costa mai mult decat "face".
Pierdem bani si vreme cu "alegeri", campanii si batai de cap inutile!
DEJA ?!
Dupa premierul "desemnat" pentru 4 ZILE, vom avea si guvernul de 2 ZILE?!
As vrea sa rad.
Dar nu pot, pentru ca circul se va deconta pe spinarea noastra!
joi, 18 decembrie 2008
SA FIE, DOAR, PROSTIE?
De ce? Este singura industrie din Romania care are de suferit?
De ce trebuie sa finantez eu, cetatean roman, firme straine?
De ce nu le sprijinim pe cele autohtone?
De ce ar face un guvern asa ceva?
Si pentru ce?
PREZUMTIA DE COMPETENTA
Mai ales cand provine din mass-media.
Cand s-au anuntat candidaturile pentru uninominal, multi ziaristi au inceput sa se lamenteze ca nu au cu cine vota, ca vezi-Doamne, candidatii propusi de partide nu sunt cunoscuti. De EI!
De parca EI ar fi facut vreun efort, cat de mic, sa-i cunoasca, indiferent de aprecierile sau criticile cu care i-ar fi gratulat dupa!
Ba un cretin spunea despre contracandidata mea, liberala, ca Google n-a auzit de ea!
Trecem peste asta.
Tot presa care voia "primenirea" clasei politice a reluat lamentarile cand persoane mai putin cunoscute au intrat in Parlament! Nu va inteleg, oameni buni!
Si, colac peste pupaza, cand se puse si de un guvern, moderatori de la TOATE posturile TV s-au unit intr-un cor plangacios cum ca nu-i cunosc EI bine pe nominalizati. Ca sunt prea tineri, prea blonzi, prea bogati. Si, mai rau, unii prea "necunoscuti", fara "expertiza". Ca "greii" partidelor par (doar par, nu va iluzionati!) a fi dati deoparte.
Din acest cor retin doar doua voci (deocamdata) cu care sunt de acord:
1. Radu Tudor spunea ca trebuie sa le dam totusi "prezumtia de competenta"(termen cam fortat, dar treaca!);
2. Bogdan Chirieac credea ca este bine ca in guvern vor fi si oameni proveniti din economia reala, oameni care stiu ce inseamna sa produci locuri de munca si salarii pentru altii. Idee in baza careia am candidat si mi-am structurat programul politic propriu.
Cat despre "expertiza" si "competenta" cunoasteti parerea mea: in Romania nu-ti trebuie decat o calitate pentru a fi un bun politician: SA NU FURI!
Restul, vorbe de claca la tv-urile care au inceput sa semene intre ele. Nu e de bine, nu?
miercuri, 17 decembrie 2008
BASESCU TREBUIE SA FACA GUVERNUL ! OBLIGATORIU !


Vreau ca PSD si PDL sa se inteleaga perfect.
Vreau ca Boc si Geoana sa fie ca fratii. Siamezi.
Vreau sa fie strans uniti in jurul tatucului lor.
Vreau sa-si imparta tara ca la macelarie, sub stindardul noului Partid Unic.
Vreau ca Parlamentul sa fie 100% devotat guvernului si presedintelui.
Vreau ca hidosenia care se numeste Program de guvernare de stanga si de dreapta sa fie "aplicata".
Vreau ca institutiile statului sa nu "miste" in front!
Pentru ca NU MAI VREAU ca raspunderea sa fie aruncata de colo-colo!
Pentru ca NU MAI VREAU intrigi, certuri, acuzatii, razboaie intre "palate"!
Pentru ca NU MAI VREAU explicatii si scuze in loc de rezultate.
Pentru ca actuala criza trebuie sa-i tavaleasca pe toti, deopotriva; sa le sifoneze mutrele ipocrite, fara discriminare!
Pentru ca, la anul va fi, ORI..., ORI...!
Daca iese bine, inseamna ca Partidul Unic este exact ce ne trebuia si excesele celor care vad in asta un pericol pentru democratie trebuie temperate!
Daca iese prost, trebuie sa-i maturam pe toti, de-a valma, cu riscul de a arunca impreuna cu apa murdara si ligheanul!
EI CRED CA AU SCAPAT ! DAR ISTORIA SE REPETA, MAI ALES LA ROMANI !

marți, 16 decembrie 2008
O GAURA IN BUGET ! ETERNA !

luni, 15 decembrie 2008
ZIUA IN CARE VIN PESTII ! SAU PORCII !

joi, 11 decembrie 2008
"FAC UN DEPOZIT SI-L RIDIC !"
Senin, relaxat, imperturbabil!
Mai indignate au fost unele televiziuni care vedeau in aceasta masura o incalcare a drepturilor omului, o "violare" a principiilor statului de drept.
Ba mai mult, un dobitoc spunea ca aceasta masura poate fi luata numai de instanta de judecata!
Pe langa faptul ca poate fi luata si de procuror in timpul urmaririi penale, in Romania, daca ar fi sa se astepte trimiterea in judecata, s-ar lasa timp si spatiu "invinuitului" sa-si instraineze toate bunurile. Ceea ce se practica pe scara larga! Prinde orbul, scoate-i ochii!
Nu si printre oamenii de rand, insa, in apararea carora n-am vazut vreo televiziune sa sara de fund in sus! Ba mai mult, se gasesc aroganti platiti cu zeci de mii de euro pe luna care sa sustina ca oamenii gresesc cand fac credite, ca nu s-au intins cat le-a fost plapuma etc. Ca sa vezi cine ne judeca. Cetateni care n-au nici o problema financiara, se hlizesc pe sticla si dau lectii celor care trebuie sa traiasca, poate, cu 8-9 milioane de lei vechi pe luna.
Cat despre celebrul cetatean caruia i s-a pus sechestru pe casa nu l-am vazut sa-si faca mari probleme, dimpotriva.
Nu-l plang.
Este aceeasi situatie in care unii ar veni la mine sa-mi sechestreze unul dintre borcanele cu gogonele.
"Fac un depozit si-l ridic".
Iar eu plec in piata si cumpar alte gogonele si un kil de otet!
Sa-mi taie greatza!
miercuri, 10 decembrie 2008
SPERANTA MOARE ULTIMA
Dar ma sperie. Pentru ca fac parte dintre aceia care au trait pe propria piele "binefacerile" perioadei in care a fost prim-ministru!
Am serioase dubii ca va putea lua masurile economice necesare parcurgerii crizei cu pagube colaterale reduse.
Sub pretextul masurilor anticriza si al salvarii deficitului bugetar va distruge si bruma de economie care a mai ramas!
Cel mai mult vor avea de suferit intreprinderile mici si mijlocii. Capitalul autohton.
N-am de gand sa plang de mila multinationalelor. Ati vazut, daca nu le mai convin conditiile din Romania, isi iau jucariile si pleaca. Mitul "investitorului strain" care ne vrea "binele" se spulbera rapid.
Nu am incredere ca, un guvern, fie el sprijinit de 80% din Parlament, va repara ce s-a distrus in 19 ani. Vor da vina pe "greaua mostenire" (Tariceanu stie cum a lasat tara , de-aia se complace in opozitie) si pe criza mondiala. Nu ma astept la miracole!
Despre mariajul PSD-PDL, altadata!
marți, 9 decembrie 2008
EI CU EI! ATAT!
Dar nu ma grabesc cu concluziile! Se pot intampla multe!
luni, 8 decembrie 2008
FRAUDA? IN MILENIUL 3? DEVENIM HOMELESS? PROVE IT!

Dar am vrut sa aflu si alte pareri si iata:
"Vad ca smecherii natiei din Biroul Electoral Central isi fac de cap si au de gand sa tina jurnalistii si observatorii in tarc in sectiile de votare, dar un tarc “cu vizibilitate”. Pro Democratia anunta ca va ataca decizia BEC in instanta si ne previne ca ar putea sa renunte la monitorizarea scrutinului din 30 noiembrie. Cristian Parvulescu ne avertizeaza ca nu-i de gluma: “O consecinta a acestei decizii va fi fi inmultirea numarului de fraude electorale". Sunt destule metode de fraudare a votului.
Iata de ce voi inventaria metodele de furt duse la perfectiune in Romania din 1990 si pana azi, dar si metodele de contracarare. Ghidul meu antifrauda e cam lung, fiindca imaginatia unora dintre politicieni - lipsiti cu totul de scrupule - este foarte bogata.
Documentul nu-mi apartine, e intocmit pentru uz intern de catre un partid al carui nume il trec sub tacere. Nu-l ratati, fiindca, vorba unui clasic in viata, “nici nu stiti ce pierdeti”. Dar, mai ales, intelegeti de ce, in ziua votului, jurnalistii si observatorii independenti sunt considerati dusmani de moarte de catre politicieni.
* Intrarea in cabinele de vot cu aparate de fotografiat sau telefoane mobile cu camera pentru fotografierea votului. O astfel de procedura se aplica de cei care vor sa urmareasca votul unor persoane carora le-au promis bani sau alte foloase. Legea interzice accesul in cabinele de vot cu orice fel de aparatura de inregistrare sau captura de imagini (telefoane mobile, camere video, camere foto digitale etc.), pentru a reduce amploarea fenomenului mitei electorale. Astfel de fraude se pot elimina prin atentie atat in afara sectiei de votare (urmarirea unor situatii suspecte de genul… mai multe persoane se intalnesc la iesirea din sectia de votare cu una care le monitorizeaza telefoanele), dar si in sectie (daca in cabina de votare se produc flash-uri, blitz-uri etc.)
* Un membru al biroului electoral al sectiei de votare ii inmaneaza unui alegator buletine de vot ce nu au aplicata stampila de control. In astfel de situatii votul se anuleaza. Metoda se foloseste daca vin mai multi alegatori despre care se stie ca sunt ai adversarului. Se recomanda o atentie sporita la distribuirea buletinelor de vot de catre presedintele de sectie catre membrii biroului. Stampila de control este la presedintele de sectie!
* Lipsa de control a buletinelor de vot. Cel mai mare risc provine din faptul ca nu se poate controla cu exactitate numarul buletinelor, mai precis daca au fost tiparite buletine de vot “clandestine” - neinregistrate. Buletinele pot fi produse la tipografii “apropiate” unor contracandidati. Buletinele neinregistrate favorizeaza utilizarea uneia dintre cele mai frecvente metode de frauda, “suveica”.
* Metoda de fraudare “Suveica”. Un “alegator” platit de un partid politic intra in sectia de vot cu unul dintre buletinele “calndestine” deja stampilat, ia un altul gol de la membrii sectiei de votare, il introduce in urna pe cel deja stampilat si iese din sectie cu buletinul gol, pe care i-l arata celui care l-a platit ca dovada ca a votat “cum trebuie”. Buletinul gol va fi mai departe utilizat prin metoda “suveica”. Acest tip de frauda poate fi evitat prin atentie sporita in jurul sectiei de votare. Pot fi urmariti cei care ies din sectia de votare si se deplaseaza spre un anumit loc (masina, bar, locuinta etc).
* Camasa albastra. O variatie a metodei “suveica” este “camasa albastra” - alegatorul platit intra in cabina impreun cu un insotitor anume - pe care il solicita Biroului din sectia de votare, pretextand ca nu poate vota singur. Treaba insotitorului este sa se asigure ca in urma ajunge buletinul care “trebuie”. Aceasta metoda poate fi evitata prin urmarirea celor care solicita aceeasi persoana pentru a fi ajutati sa voteze.
* Urna mobila utilizata in exces. Este recomandat ca aceasta procedura de vot sa fie permisa doar in cazul bolnavilor care pot prezenta documente medicale ce arata ca starea de sanatate nu le permite sa se deplaseze la sectia de votare. Cu urna mobila se poate controla greu daca ea este utilizata doar in situatiile prevazute de lege sau sunt colectate buletine de vot gata stampilate. Legea mentioneaza ca se poate deplasa urna mobila numai la persoanele care au depus cereri si care atesta imposibilitatea deplasarii (certificat medical). Atentie la cereri daca au acelasi scris sau daca sunt prea multe cereri insotite de certificate medicale emise de acelasi medic. De remarcat cate cereri sunt la momentul plecarii urnei mobile. Sa nu fie mai multe buletine trimise si nici mai multe care se intorc.
* Fraudarea prin aglomerarea sectiei de votare. Atentie la modul in care se produce accesul alegatorilor in sala de votare. Acest lucru se face in serii corespunzatoare numarului de cabine. Aglomerarea sectiei favorizeaza comiterea unor nereguli si/sau ilegalitati. Acest tip de frauda poate fi evitat prin solicitarea unuia dintre membrii sectiei de votare de a se respecta ordinea la intrarea in sala. Jandarmii care pazesc sectia de votare sunt obligati sa nu permita accesul mai multor persoane decat numarul cabinelor de vot.
* Ilegalitati ale membrilor sectiei de votare. Membrii biroului electoral al sectiei de votare pot inmana unor alegatori - pe care ii cunosc ca fiind de partea unui anume candidat - mai multe buletine de vot decat au dreptul, pot inmana buletine de vot ce nu au aplicata stampila de control pe ele, pot vota pe mai multe buletine sau pot permite sa voteze unei persoane al carei domiciliu nu este arondat sectiei de votare respective.
* Folosirea unor buletine inainte de deschiderea sectiei de votare. Cu o jumatate de ora inainte de inceperea votarii, se arunca in urna 50, 100 sau 200 de buletine de vot stampilate “cum trebuie”. Tot timpul multiplu de 50. Apoi, pe parcursul zilei de vot, fraudatorii trebuie sa semneze pe liste in locul oamenilor, la intamplare, de 50, 100, respectiv 200 de ori. Daca cineva observa ca s-a semnat in locul sau, se invoca o greseala si votantul va semna alaturi. Acest tip de frauda se poate evita prin verificarea, dimineata, alaturi de presedintele biroului electoral al sectiei de votare, daca urnele sunt goale. Totodata, trebuie verificate de catre reprezentantii din sectie a listelor electorale, a buletinelor de vot si a stampilelor. De asemenea, trebuie acordata atentie procesului de inchidere si sigilare a urnei.
* Valoarea “proportionala”. Daca la sfarsitul zilei ramane un numar mare de buletine nefolosite, reprezentantii BESV pot cadea de acord sa imparta reciproc o parte din ele si sa le introduca in urna. De obicei functioneaza in sectiile mici, unde nu exista observatori si este o metoda greu de depistat. Aceasta metoda de fraudare dezavantajeaza partidele mari pentru ca exista riscul intrarii in Parlament a unui partid care in mod normal nu ar fi adunat voturile necesare pentru a trece pragul.
* Votarea prin reprezentant. Exista posibilitatea “infiltrarii” (prezentarea unor persoane la o alta sectie de vot decat cea la care sunt arondati, unde, cu complicitatea reprezentantului partidului, ar vota in numele unui alt alegator. Aceasta metoda se poate evita prin urmarirea atenta a celor care se prezinta la vot si prin verificarea actelor lor. Nu se poate vota cu buletinul unor prieteni / rude pentru acestia.
* “Pierderea” buletinului de identitate. Chiar daca timbrul ce se lipeste pe spate este greu de dezlipit, frauda se poate comite si daca alegatorul declara pierduta cartea de identitate in ziua alegerilor, dupa ce a votat. In aceasta situatie, politia este obligata sa-i elibereze o adeverinta pe baza careia sa poata vota din nou. Frauda se poate verifica prin verificarea cu atentie daca o persoana care se prezinta la sectia de votare este bifata sau nu in lista.
* Schimbarea proceselor verbale dupa numaratoarea voturilor. Nu exista obligativitatea emiterii de copii ale proceselor verbale dupa terminarea procesului de vot. Acest lucru face imposibila verificarea rezultatului votului de catre partidele ai caror reprezentanti nu au insotit sacii cu buletine si procesele verbale la Biroul Electoral Judetean in seara votarii. Frauda se poate elimina fie prin solicitarea unei copii de pe procesul verbal, fie prin solicitarea datelor inscrise in procesul verbal. Apoi sunt rugati ceilalti membri ai sectiei de votare sa semneze pentru conformitate pe foaia pe care sunt notate datele.
* Inmanarea mai multor buletine de vot unui votant. Este posibil ca unul dintre membrii biroului electoral al sectiei de votare sa dea unui alegator mai multe buletine de vot decat trebuie si decat are dreptul. Apoi va taia pe lista mai multe persoane ca si cum s-ar fi prezentat la vot. Frauda poate fi evitata prin monitorizarea de catre fiecare reprezentant al partidului in sectia de votare a celorlalti reprezentanti.
* Promisiunea sau darea de bani sau bunuri. Legea interzice si sanctioneaza cu inchisoarea promisiunea sau darea de bani in scopul determinarii votului alegatorului. Frauda este destul de greu de dovedit, dar este foarte probabila. Banii sunt dati de obicei dupa prezentarea dovezii din care sa reiasa felul in care au votat persoanele. De obicei, banii sau cadourile sunt efectul metodelor “suveica”, “camasa albastra”, “fotografierea votului” etc.
* Purtarea semnelor electorale in sectie. Este interzisa purtarea de catre membrii BESV, pe durata votarii, de materiale cu insemne electorale. Acest lucru poate intimida sau influenta comportamentul electoral al persoanelor indecise care se prezinta la vot. In cazul in care exista vreun reprezentant al partidelor ce poarta tricouri, sepci, insigne, etc. in sectia de votare se va solicita sa se schimbe. Solicitarea se va face inclusiv daca poarta tricouri de culoarea partidului advers. In cazul in care solicitarea de a se schimba ramane fara efect, se va face contestatie. Atentie! Semn distinctiv al partidului este inclusiv culoarea. De aceea partidele folosesc culori diferite.
* Voteaza o persoana intr-o sectie in care nu este arondata. Este interzis membrilor sectiei de votare sa permita unei persoane sa voteze intr-o sectie anume, daca nu are domiciliul arondat sectiei de votare respective, dar se afla in localitatea respectiva. Frauda poate fi evitata prin monitorizarea cu atentie a celorlalti reprezentanti ai partidelor in sectia de vot.
* Voteaza o persoana care a mai votat. Este interzis membrilor sectiei de votare sa permita unei persoane sa voteze daca din actele sale de identitate reiese faptul ca a mai votat (acolo sau in alta parte / are aplicata stampila de control pe buletinul de identitate sau are aplicat timbrul autocolant cu mentiunea votat si data scrutinului pe cartea de identitate). Frauda poate fi evitata prin monitorizarea cu atentie a celorlalti reprezentanti ai partidelor in sectia de vot.
* Nu i se permite unei persoane sa voteze. Interzicerea dreptului de a vota unei persoane este sanctionata de lege. Membrii sectiei de votare nu pot opri sa voteze o persoana care face dovada faptului ca domiciliul sau este arondat sectiei de votare respective si ca nu a mai votat.
* Omiterea semnarii in lista electorala. Alegatorul trebuie sa semneze in lista electorala inainte de a vota. Apoi i se aplica stampila de control a sectiei pe buletinul de identitate si timbrul autocolant cu mentiunea “votat”, plus data scrutinului, pe cartea de identitate. Daca aceste operatiuni nu sunt facute i se da posibilitatea alegatorului in cauza sa se prezinte, ulterior, in aceeasi sectie, pentru a mai vota odata. Frauda poate fi evitata prin urmarirea modului in care isi fac treaba ceilalti membri ai sectiei de votare.
* Doua persoane in cabina. Legea interzice ca doi sau mai multi alegatori sa intre in acelasi timp in aceeasi cabina de vot. Sunt permise anumite exceptii, de exemplu in cazul in care o persoana nu vede sau declara ca nu stie sa citeasca. Frauda poate fi destul de usor de pus in practica, in special in cazul celor care declara ca nu stiu sa citeasca. Se poate evita prin sanctionarea/contestarea unui numar prea mare sau apreciat ca exagerat de oameni care solicita sa intre impreuna cu altcineva in sectia de vot.
* Folosirea buletinelor ramase dupa incheierea procesului electoral.
* Fraude la numararea voturilor. Atentie la comportamentul celor autorizati sa verifice si sa numere voturile. Un membru al biroului electoral al sectiei de votare poate strecura buletine dintr-un teanc in altul (de ex. la PSD la PD-L sau PNL) sau aseaza unul sau mai multe buletine pe care au fost exprimate voturi valabil exprimate in teancul cu buletine de vot nule. Este bine sa se verifice prin sondaj buletinele de vot numarate de reprezentantii contracandidatilor sau a partidelor adverse, precum si cele nule!"
Mentionez ca toate aceste metode s-au perfectionat, "SUVEICA" ramanand inca valabila si aproape imposibil de dovedit in lipsa unui flagrant!
Cine crede?
In sectorul 3, din Bucuresti, in jurul orei 15.00, cand am verificat, personal, listele, votasera 11% dintre alegatori.
PROSTIA FARA FRONTIERE SI UNINOMINALUL!
Despre contracandidatii mei nu am scris niciodata nimic, din multe motive.
Nu am crezut in "binefacerile" uninominalului, PRM s-a opus acestui sistem de vot, lucruri binecunoscute.
Faptul ca, acum, toate partidele politice, la unison cu presa, critica modul in care a fost conceputa legea nu ma incalzeste, cel mult ma scarbeste peste masura.
Vaicareala lor ascunde frustrarea ca unii "protejati" n-au intrat in parlament, altii au intrat pe usa din dos etc. Dar cine "trebuia",musai, sa intre, a intrat!
Colac peste pupaza Geoana declara public ca varianta actuala a legii a ajutat, in mod deliberat, PNL.
Deh, daca a nesocotit directiva de la Washington prin care s-a ordonat ca in Romania sa ramana pe scena politica numai doua partide, conform modelului american (si englez) de spalare a creierelor, acum trage si "foloasele". S-a bucurat teribil acest Geoana ca PRM nu a intrat in parlament. OK, sa vedem de ce este in stare el!
Concluzia mea este ca s-au votat in final partide, nicidecum persoane, s-a votat in functie de mita primita si nu in functie de programul politic al candidatului.
Pe scurt, in colegiul meu, cetatenii au avut de ales intre:
a) un lider sindical care s-a gandit ca este mai bine sa devina parlamentar si, cine stie, ministru intr-un viitor guvern, decat sa sfarseasca, Doamne fereste, ca liderul Tepro Iasi;
b) un baiat de 23 de ani, care a locuit vreo 8 ani prin alte tari, cu un CV impanat cu mult prea multe, pentru varsta lui frageda, ca sa fie credibil pe deplin. Printre altele voia sa reduca pretul la prezervative. Fiecare, cu ce-l doare! Sunt convinsa ca partidul care l-a propus a stiut rezultatul dar vrea sa-l "creasca". Succes, are toata viata inainte!
c) o fata de 28 de ani, formata la BBC, bugetara, care voia sa interzica petrecerile dintre blocuri;
d) un actor necunoscut;
e) o femeie matura, absolventa a doua facultati, care de 18 ani creeaza locuri de munca pentru semenii ei, cunoaste economia reala, are un program concret de relansare a productiei romanesti, a capitalului autohton si a a IMM-urilor si care, printre altele, doreste revenirea resurselor nationale si a obiectivelor economice strategice in patrimoniul Romaniei.
Chiar daca o sa-mi pun pe multi in cap cred ca, pentru perioada care urmeaza, este mai bine pentru PRM ca se afla in afara Parlamentului. Pentru ca n-ar trebui ca numele lui sa fie asociat cu consecintele crizei care urmeaza si nici cu desavarsirea jafului tarii, pentru care PRM nu are nici o vina.
Stiti ca multi dintre alegatori nu stiau ca PRM a votat impotriva instrainarii Petrom?
Dar se vaita de factura la intretinere?
Imi desfasor activitatea in economia reala si "semnalele" nu sunt deloc bune pentru viitor.
Facem si desfacem guverne formate din partidele care au dus tara de rapa!
Primariile se intrec, care mai de care, sa arunce cu banii publici pe beculete, ghirlande, spectacole si alte "manifestari", sub pretextul apropierii Craciunului! Reclamele luminoase au invadat orasele iar Mosul este emblema marilor lanturi de magazine!
Si pentru ca prostia nu are frontiere, in plina criza, in Marea Britanie s-au cheltuit 3 milioane de lire sterline (zice presa) pentru efectele speciale din filmuletul de mai jos!
La noi, pe cand va "vorbi" cartoful tras in teapa din Piata Revolutiei? Care ne-a a costat 60 de miliarde de lei vechi!
joi, 4 decembrie 2008
REVIN!

luni, 1 decembrie 2008
VA MAI LAS, CATEVA ZILE!

joi, 27 noiembrie 2008
NEVASTA-TA ERA FATA MARE CAND AI LUAT-O?
Nici nu-mi trece prin cap sa cred ca, realizatorii, de astfel de emisiuni, incaseaza aceste sume de bani!
Dar, patronii lor? Caci presa e libera???!!! Intr-o tara libera.
Am negociat pentru un candidat. Cum apari la un show TV cu 5000 sau 20.000 de euro
de Attila Biro, Dan Tapalaga HotNews.ro
Joi, 27 noiembrie 2008, 15:48 Actualitate Esenţial
Platesti si apari
Fara un leu in buzunar, am negociat in numele unui candidat real cu cinci posturi de televiziune conditiile in care va iesi pe sticla in ultima saptamana de campanie. Sa zica, acolo, doua vorbe. Sa se laude si el putin ca doar nu plateste sa fie luat in suturi. De semnat, n-am semnat pentru ca adevaratul scop era altul: sa aflam ce servicii, altele decat cele anuntate oficial, presteaza televiziuni ca Realitatea TV, Antena 3, B1 TV, Pro TV sau TVR pentru un candidat. Ce cumpara de fapt un politician dispus sa bage adanc mana in buzunar? O scurta aparitie de maxim o ora la emisiunile de dezbatere? O oglinjoara pentru care tu, candidat, platesti ca sa te vezi mai frumos si mai destept? Ideea ne-a venit de la Sorin Paveliu, candidat independent. De cand a iesit din PD-L, nu-l mai invita nimeni la televizor. Inainte, era abonat. A intrebat in stanga, in dreapta. Campania costa, apari daca ai bani. Tarifele ajung la 10-20 de mii de euro pentru o ora la televizor.Prin urmare, un independent fara resursele unui partid in spate isi permite putine intr-o campanie. Are din start un mare handicap in fata adversarilor cu dare de mana. Este motivul pentru care HotNews.ro ii gazduieste gratuit un banner pe site. Cu acceptul candidatului Paveliu, am pretins ca reprezentam o firma de comunicare mandatata sa negocieze in numele sau. Firma fictiva am botezat-o Media Price. Toate discutiile le-am purtat cu reprezentanti ai diviziilor de markenting sau cu producatori care ne garantau prezenta intr-o emisiune sau alta. Tutuor le-am cerut ca realizatorii emisiunilor sa ii ridice mingi la fileu candidatului nostru, sa iasa cat mai bine. Unii s-au oferit sa ne formuleze ei intrebarile ca sa para cat mai credibile (B1 TV). Altii ne-au spus ca oamenii lucreaza profi si ne-au garantat ca stiu cum sa mimeze o dezbatere, cu intrebari servite si cateva pe bune sa nu bata la ochi (Antena 3). De la o singura televiziune am aflat ca platesti doar ca sa te vada lumea, in rest poti sa-ti iei pumni in cap. In schimb jurnalistii, realizatorii unor emisiuni de dezbatere, ne-au spus insa ca-si fac meseria si atat. Doua televiziuni (PRO TV si TVR) ne-au comunicat ca nu intra in marea afacere a uninominalului: platesti si apari.
Realitatea TV ofera un live "ca ala cu Udrea cu mopul”
La Realitatea TV am negociat cu producatorul general Razvan Negoescu prin intermediul companiei McRealitatea. La Fabrica ne-ar fi costat 8000 euro 30 minute iar la Deschide lumea 10.000 E , 30 – 45 minute la care se mai adauga si o alta oferta: “Se poate realiza un live de 3 minute intr-o locatie aleasa de dansul in care sa transmita mesajul foarte clar”. Cu cateva zile inainte de finalul campaniei, ne-a spus ca mai sunt locuri libere in platourile emisiunilor. Stabilim si o intalnire la sediul firmei, undeva pe strada Carol Knape. Producatorul General este blocat in trafic si nu poate ajunge. Continuam negocierile cu asistenta sa. Rep: Dumneavoastra ce spuneti unde ar fi mai bine sa participe la care din cele doua emisiuni?- Eu nu pot sa va spun. Va participa la o emisiune de dezbateri, cu invitati in platou si cu moderatori care isi vor face treaba. Pot sa va spun ca Fabrica se difuzeaza la orele 11.00, la 13.00 si la 15.00, iar Deschide Lumea e de la 16.00 la 18.00Rep: Si emisiunea cum se va desfasura, va fi pe bune? Adica moderatorul il va pune in dificultate?- Moderatorul este echidistant, el isi face treaba. Pune cum vrea intrebarile, aici nu avem noi ce sa facem. In continuare dvs ne spuneti ce doriti, fie ca e un live sau aparitie la emisiune. Rep: Dar cu live-urile cum e? - Ne dati locatia, ne spuneti cand, ora la care trebuie sa fiti. Daca aveti o actiune. Asta o sa apara ca o stire electorala. Va aparea ca si stirea cu doamna Udrea care da cu mopul sau mai stiu eu ce. E o stire electorala.Unul dintre realizatorii emisiunii Deschide Lumea de la Realitatea TV, Cosmin Prelipceanu, ne-a declarat ca nu poate face nici un fel de comentariu, pe orice tema, fara acceptul conducerii.
B1Tv: Noi ridicam mingea la fileu in functie de ce vrea dansul sa discute
La B1Tv, aparitiile candidatilor sunt negociate prin departamentul de marketing de catre Cristina Ene. O aparitie la emisiunea Nasul ne costa 10 000 de euro. Mai ieftin iesim cu emisiunea 6! Vine Presa: 6 000 de euro. In rest, show-ul se desfasoara dupa placul candidatului: Rep: Dar emisiunea cum se va desfasura? Adica putem sa va trimitem noi niste intrebari?- Ca sa explic care sunt pasii. Banii trebuie sa ii vad inainte ca dumnealui sa intre pe post. Daca, sa zicem, emisiunea e maine trebuie sa vad banii astazi. Rep: Dar in timpul emisiunii putem pune o lista cu ce sa fie intrebat?- Trimiteti-mi pe mail niste puncte pe care vrea sa le atinga. Iar intrebarile le punem noi ca sa nu para... Adica noi ridicam mingea la fileu in functie de ce vrea dansul sa discute. Rep: Adica sa dea bine...- Evident, dar intrebarile nu le scrieti dumneavoastra, ca asa nu par firesti. Rep: Adica, vrea sa vorbeasca despre asta si aia, si moderatorul il intreaba exact.- Da, da. Dumneavoastra ne spuneti exact despre ce vrea sa vorbeasca si asta o sa fie intrebat. Imi trimiteti pe mail o lista cu ce vrea sa vorbeasca. Sa facem o recapitulare: deci o ora costa 10 000 de euro si jumatate de ora costa jumatate, 5000. Va sun eu inapoi sa vedem daca mai este loc.La scurt timp, reprezentantul B1 Tv revine si ne anunta ca emisiunea Nasul este rezervata in totalitate si ca nici la o alta emisiune nu mai exista spatiu de emisie disponibil. Realizatorul emisiunii Nasul, Radu Moraru, n-a putut fi contactat pana la difuzarea materialului.
La Antene ni se garanteaza ca vorbele grele pot fi si usoare
Pentru a ajunge la una din emisiunile de la Antene am apelat la departamentul de marketing al trustului Intact. Dupa o scurta convorbire telefonica cu Iulian Guta, reprezentantul trustului anunta printr-un mail ca vom fi contactati de catre cineva: “Te va contacta cineva de la Antena 3, acolo s-a constituit echipa pentru campanie. A incercat si aseara dar a vorbit cu altcineva. Din cate am inteles, este posibila aceasta participare”. De aici incolo negocierile continua cu cineva care se recomanda Mihaela Ungureanu. In prima faza, ne explica unde si cum poate sa apara pe sticla candidatul. Rep: Am vrea sa stim ce oferta aveti dvs, unde poate sa apara ?- Ce sa va spun... La Ordinea Zilei, Stirea Zilei, ambele sunt pe Antena 3, pe Antena 2 la Vorbe Grele.Rep: A la Ciutacu, nu? Vorbe Grele, la Ciutacu. - Da, da la Ciutacu.Rep: Pai ne-ar interesa la Ciutacu. Cam cat ar costa?- Acum nu va pot spune un cost estimativ. E cam pe ultima suta de metri, deja programarile au fost facute. Am o rugaminte: sa ne faceti dumneavoatra o oferta in sensul acesta.Rep: Deci va spunem noi cam cat putem oferi si apoi ne spuneti dumneavoatra care e solutia. - Fiind programarile facute deja, apar costuri de productie, negociem cu ceilalti candidati sa vedem unde putem sa il bagam.Rep: Va trimit o oferta pe mail, e bine asa? - Da, da..Dupa discutia telefonica am trimis oferta pe mail, adica 10 000 de euro pentru o aparite la emisiunea Vorbe Grele, realizata de Victor Ciutacu. Reprezentanta Antena 3 revine cu un telefon: - Am discutat si eu cu persoanele implicate in campanie. Propunerea noastra este de 20 000 de euro. Contractul sa se faca prin agentia dumneavoatra pentru ca nu putem incheia contract cu dansul pentru ca el este candidat si legea nu permite. Mai ales ca noi am anuntat ca nu percepem taxa pentru emisiuni de dezbatere electorala. Este un contract de comunicare si PR. Eventual, va trimit un model pe mail. (N.R. Dupa cateva ore am primit pe mail un formular de contract in alb)Rep: Da, va rog sa trimiteti pe mail.- In ceea ce priveste intrebarile: Da se pot agreeea un numar de intrebari, dar nu chiar toate. Acum nah... sa ii mai ramana si moderatorului ceva de improvizat. Rep: Da, bine. Dar sa nu il puna in dificultate- Aaa....Nu, categoric nu. Asta nu se va intampla. Rep: Eventual formulam cateva intrebari pe domeniu- Da, imi transmiteti CV-ul dansului o sa vorbesc cu producatoare, cu Victor. Rep: Da stiti, domnul Ciutacu e mai dur...- Hmm, nu cred ca o sa fie probleme. Pana acum pot sa va spun ca nu au fost probleme. Rep: Eventual in pretul asta facem si o stiruta, ceva se poate face.- Da, va putem difuza si o stire. Ne trimiteti materialul, noi facem montajul si va fi difuzata in cadrul calupului de stiri electorale la Antena 3 la 18:30 si la Observator ora 19.00. Va fi o stire electorala, pentru ca fiind candidat nu avem voie.
Victor Ciutacu: Este foarte greu ca de la marketing sa imi faca lista de invitati
Jurnalistul Victor Ciutacu, realizatorul emisiuinii Vorbe Grelele de la Antena 2, a declarat pentru HotNews.ro ca invitatilor sai nu li se percepe nici o taxa:"Dupa cum s-a anuntat intr-un comunicat si catre CNA, Antenele nu au facut emisiuni pe bani. Pe mine nu m-a interesat partea asta. La fel ca la celelate campanii, am incercat sa pastrez un echilibru numeric intre principalele partide. Pe unii dintre candidati ii cunosc personal, i-am sunat si i-am invitat, pe altii i-am cerut de la partide, adica am solicitat partidelor sa desemneze un reprezentant. Nu stiu cine si cum s-a negociat. Pe mine nu m-a informat nimeni. Daca gasiti un candidat care a venit pe bani la mine, va dau dreptate, dar nu o sa gasiti. Este foarte greu ca cineva de la marketing sa imi faca mie lista de invitati. Pot sa va spun ca, intr-un an de zile, din partidul liderului conservator Dan Voiculescu au aparut doar trei invitati. Cred ca asta spune mult. La mine in emisiunea electorala au aparut doar oamenii pe care i-am invitat eu sau oamenii pe care mi i-au dat partidele la solicitarea mea. Eu nu am nici o apasare. Cu foamea asta de bani, multi sunt dispusi la multe”
TVR: Este amuzant ce imi spuneti
La postul national de televiziune, timpii de antena sunt repartizati candidatilor de catre Carmen Movileanu. Reprezentantul TVR ne spune ferm ca nu mai exista nicio posibilitate de a aparea in campania electorala. “Este amuzant ce imi spuneti. Pentru dumneavoastra nu pot sa fac decat urmatorul lucru, sa va chem la TVR si sa va dau o copie dupa lege. Televiziunea Romana nu ia bani in campania electorala. O zi buna!”, a incheiat reprezentantul TVR.
ProTv nu se baga
Trustul lui Adrian Sarbu ne transmite ca nu percepe taxe candidatilor dornici sa apara pe sticla: “Pro TV nu vinde publicitate electorala. Pentru detalii referitoare la emisiunea “Romania m-ai ales!” si la modul in care sunt alesi invitatii din emisiune, va rog sa contactati producatorul emisiunii Sorin Diaconescu”. De la producatorul Sorin Diaconescu aflam ca pentru emisiunea de dezbateri, candidatii au trimis CV-uri inainte sau in timpul campaniei. In baza acestor CV-uri ei au fost selectionati. In final, mai primim un mail sec de la ProTV: “Buna seara! Termenul pana la care se puteau depune cereri pentru a participa la emisiunile electorale a expirat. Invitatii pentru ultimele emisiuni sunt deja antamati. Ne pare rau ”Cat cheltuie un candidat ca sa apara la TV
“Nu am dat nici un cent la emisiunile la care am participat. Nici nu am nevoie pentru ca sunt foarte cunoscut. Am participat doar la emisiunile la care am dorit eu, dar fara a plati nimic. Problema se pune altfel. Cei care probabil au platit sunt candidatii care au deficit de notorietate, nu cei care sunt cunoscuti”, Vasile Blaga (PD-L)
“Eu nu am trecut nici pe la caseria de la Realitatea, nici pe la cea de la Antena. In Iasi nu am participat la nici o emisiunie. Oricum, eu nu am platit pentru a fi la vreo emisiune. Am platit la inceputul campaniei 2500 de euro, dar banii au intrat in fondul de campanie al partidului. Eu in schimb nu stiu despre vreo plata pentru prezenta mea la televiziune”, Relu Fenechiu (PNL)
“Nu pot sa fac o estimare pentru cat s-a platit pentru emisiunile televizate. A fost vorba de un pachet negociat cu filiala PSD Brasov, in care a fost inclusa si publicitatea outdoor. Strict pentru emisiuni nu stiu cat s-a platit, nici nu e treaba mea. Eu am dat banii pentru campanie, dar nu am platit eu pentru emisiuni”, Titus Corlatan (PSD)
currentArticleTags = '';
google_ad_client = "pub-2539187021380729"; /* 468x60, created 6/7/08 */ google_ad_slot = "4792540942"; google_ad_width = 468; google_ad_height = 60;
NU TE PUNE CU NEBUNUL!
Nu mai "lipesc" afise, noaptea!
Hoardele rosii, galbene si portocalii vin peste mine!
Nu le fac fata, evident!
Astazi, in miezul zilei, un politist de la sectia 12, a considerat ca sunt"infractor".
Asa au vrut muschetii lui!
Pe un panou, amarat si ala, izolat de ochii lumii (marca Negoita), pe care tronau 10 afise portocalii, iata, am indraznit sa pun si eu unul, cu PRM si cu mutrita mea!
Omul legii, vigilent si vocal, aflat la fata locului, in miezul zilei, m-a atentionat ca nu trebuie sa deranjez vreun colt al altui afis, al altui candidat! Noaptea, cand lucrurile astea se inatampla, in mod curent, evident, avea alta treaba! Adica nu era de serviciu, sa ne-ntelegem!
Eram dispusa sa provoc orice scandal! Sincer! Unde n-as fi "stat" pe Realitatea, vaitandu-ma de persecutii, precum dnii liberali sau pesedisti!
Dar, n-am avut noroc! Si nici "Realitatea" n-ar fi pus botul! Urata exprimare dar binemeritata!
Tipul a sunat pe cineva, s-a conversat vreo trei minute, cu vreun sef, si m-a lasat, in pace!
DECIZIE INTELEAPTA!
miercuri, 26 noiembrie 2008
CINE DORESTE FEDERALIZAREA ROMANIEI?
a-romaniei), isi dau si ei cu parerea! Mai grav este ca voteaza!
Pentru cine n-are rabdare sa vada tot materialul video, va traduc : UE nu ne da bani decat daca ne "descentralizam". Adio stat national si unitar!
marți, 25 noiembrie 2008
VIETI, IN PERICOL!

Sectorul, in care candidez, este "portocaliu", iar Liviu Negoita este primar, la al doilea mandat.
Nu am de gand sa comentez prestatia dumnealui, mai ales ca a castigat, inca din primul tur, ceea ce lasa de inteles ca locuitorii sectorului sunt multumiti.
Ca prezenta la vot a fost cea mai slaba din Bucuresti, la locale, ma face sa cred ca nu a facut nici gafe majore care sa-i determine pe locuitori, sa iasa din casa, ca sa-l schimbe. NU?!
Colegiul 10, in care si locuiesc, cuprinde o mare parte din zona centrala, bulevarde noi, incepute inainte de '89, sa fim intelesi, dar si zone lasate in paragina de catre autoritati.
Zilele trecute, pe ploaie si vant, impreuna cu o parte a echipei mele am strabatut urmatoarele artere: Calea Calarasilor, Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Unirii, Bulevardul Decebal, Bulevardul Octavian Goga, Nerva Traian, Mircea-Voda, Calea Dudesti!
Mi s-au parut izbitoare diferentele dintre Bulevardul Unirii si Calea Dudesti, situata in imediata apropiere a unor zone "vanate" din Bucuresti.
Multe case parasite, terenuri virane, lasate de izbeliste, revendicate sau nu!
Ce le impiedica pe autoritati sa cumpere, la pretul pietei (asta e), cateva astfel de imobile si sa ridice aici locuinte sociale, blocuri pentru tinerele familii, pentru chiriasii evacuati din casele nationalizate, pentru cei care trebuie mutati din blocurile cu grad seismic ridicat pe perioada consolidarii si, nu in ultimul rand, pentru camine studentesti?
Sunt convinsa ca efortul nu ar fi atat de mare, daca s-ar renunta la multe achizitii publice inutile!
Printre problemele pe care mi le-au semnalat alegatorii, cele mai stringente mi s-au parut cele ale locuitorilor care stau in blocuri cu grad seismic ridicat, blocuri"cu bulina".
Pe langa faptul ca autoritatile au tergiversat consolidarea acestora, mi-au fost semnalate multe cazuri in care, asociatiilor de proprietari, li s-au impus firmele care sa se ocupe de proiectare si, apoi, de consolidare, la niste preturi aberante, cu care poti construi imobilul respectiv de la ZERO. Ca sa nu mai adaug ca, familii intregi ar trebui mutate, nu se stie unde, in ce conditii si pe ce perioada, in timpul lucrarilor.
Majoritatea celor care locuiesc in aceste blocuri, din zona Pietei Rosetti, Stelea Spatarul, Calea Mosilor (partea veche) sunt pensionari si nu mai au puterea, nici fizica, nici financiara, sa se apere de abuzurile de orice fel! Viata lor este in pericol, la propriu!
Poate sunt cinica, dar parca cineva asteapta ca aceste blocuri sa se prabuseasca, numai ca sa valorifice terenul, foarte pretios de sub ele.
In tara in care, conducatorii instraineaza, cu sange rece, resursele naturale, pericliteaza siguranta energetica si siguranta nationala, distrug capacitati de productie, provoaca exodul populatiei active, creand dezastre pe piata muncii si in sectoarele vitale pentru economie (industria si agricultura), chiar credeti ca blocurile cu risc seismic reprezinta, pentru EI, o prioritate?
S-a vazut, in ultimii 18 ani!
duminică, 23 noiembrie 2008
VOM GASI, VREODATA, VINOVATII?

sâmbătă, 22 noiembrie 2008
CENTRUL ISTORIC AL BUCURESTIULUI, MENTINUT IN MIZERIE SI HAOS!
Aleea APAHIDA
Aleea APOSTOL MARGARIT
Aleea CAUZASI
Aleea DIMITRIE STELARU
Aleea NEGRU VODA
Aleea POET DIMITRIE ANGHEL
B-dul CAROL I, (fosta REPUBLICII) Nr. 1—23
B-dul CAROL I, (fosta REPUBLICII) Nr. 2—12
B-dul CORNELIU COPOSU Nr. 1—53
B-dul CORNELIU COPOSU Nr. 2—48
B-dul DECEBAL Nr. 1—19
B-dul DECEBAL Nr. 18—28
B-dul DECEBAL Nr. 2—16
B-dul HRISTO BOTEV
B-dul ION C. BRATIANU
B-dul MIRCEA VODA Nr. 1—25
B-dul MIRCEA VODA Nr. 2—28
B-dul MIRCEA VODA Nr. 27—59
B-dul MIRCEA VODA Nr. 30—54
B-dul OCTAVIAN GOGA Nr. 1—23
B-dul OCTAVIAN GOGA Nr. 2—20
B-dul OCTAVIAN GOGA Nr. 22—26
B-dul REGINA ELISABETA, (fosta
REPUBLICII) Nr. 3—19
B-dul UNIRII Nr. 31—41
B-dul UNIRII Nr. 43—57
B-dul UNIRII Nr. 59—75
Calea CALARASILOR Nr. 2—48
Calea CALARASILOR Nr. 50—236
Calea CALARASILOR Nr. 55—75
Calea CALARASILOR Nr. 77—297
Calea CALARASILOR Nr. 238—344
Calea CALARASILOR Nr. 299—307
Calea CALARASILOR Nr. 309—329
Calea DUDESTI Nr. 131—199
Calea DUDESTI Nr. 150—200
Calea MOSILOR Nr. 1—59
Calea MOSILOR Nr. 2—94
Intr. TAFETEI
Intr. AMAZOANEI
Intr. AVRAM ZENOVIE
Intr. CALOIAN JUDEŢUL
Intr. CANARULUI
Intr. HULUBILOR
Intr. CEZAR BOLLIAC
Intr. CLUCEREASA MARIA
Intr. GRIGORE GANESCU
Intr. ÎNVINGATORILOR
Intr. ION GH. BUZOIANU
Intr. IULIU VALAORI
Intr. LICURICI
Intr. MAMULARI
Intr. PARFUMULUI
Intr. PATRULEI
Intr. PLATON
Intr. POPPER MAXIMILIAN
Intr. PRISTOLULUI
Intr. RADU CEAU
Intr. TRAIAN DEMETRESCU
Intr. VASILE LUCACIU
Pasajul COMERCIAL
Pasajul FRANCEZ
Pasajul GALERIILE BLANDUZIEI
Pasajul MACCA, (fosta BIJUTERIA)
Pasajul VILACROSS, (fosta BIJUTERIA)
P-ta AUGUST TREBONIU LAURIAN
P-ta CORNELIU COPOSU
P-ta SFÂNTUL ANTON
Sos. MIHAI BRAVU Nr. 200—202
Sos. MIHAI BRAVU Nr. 204—298
Sos. MIHAI BRAVU Nr. 291—303
Sos. MIHAI BRAVU Nr. 300—380
Sos. MIHAI BRAVU Nr. 382—394
Splaiul INDEPENDENŢEI Nr. 2A—2K
Str. EUGENIU CARADA
Str. HAGIULUI Nr. 8—22
Str. LIPSCANI Nr. 92—104
Str. MAMULARI
Str. MÂNTULEASA Nr. 2—18
Str. SCAUNE
Str. VINTILA VODA
Str. VULTURILOR Nr. 2—36
Str. ELARI
Str. EPCARI
Str. TEFAN OCTAVIAN IOSIF
Str. ACADEMIEI Nr 1—5
Str. ACADEMIEI Nr. 2—8
Str. ADAMACHE VASILE
Str. AGRICULTORI Nr. 115—121
Str. AGRICULTORI Nr. 128—150
Str. ALEXANDRU SIHLEANU ZAMFIR
Str. ALEXANDRU VLAHUŢA
Str. ANASTASIE PANU Nr. 1—17
Str. ANASTASIE PANU Nr. 2—18
Str. ANASTASIE PANU Nr. 19
Str. ANASTASIE PANU Nr. 20—28
Str. ARCUSULUI
Str. BACANI
Str. BACIUL JUDEŢUL
Str. BAIA DE FIER
Str. BARAŢIEI
Str. BARCIANU DANIEL
Str. BISERICA DOAMNEI
Str. BISERICA RASVAN
Str. BLANARI
Str. DOAMNEI
Str. BOTEA AURELS
Str. BRANISTE VALERIU
Str. C.F. ROBESCU
Str. CALDARARI
Str. CALOIAN JUDEŢUL
Str. CALOTESTI
Str. CAUZASI
Str. CAVAFII VECHI
Str. CERCELU Nr. 1—47
Str. CERCELU Nr. 2—50
Str. CERCELU Nr. 49—79
Str. CERCELU Nr. 52—68
Str. CEZAR BOLLIAC
Str. CHIPAROSULUI
Str. CHITAREI
Str. CLUCERU UDRICANI
Str. COGÂLNIC
Str. COLŢEI
Str. COLUMBELOR
Str. COSIŢELOR
Str. COSISELOR
Str. COVACI
Str. CULMEA VECHE
Str. CULTUL PATRIEI
Str. DELEA NOUA
Str. DILIGENŢEI
Str. DIMITRIE BOLINTINEANU
Str. DRISTORULUI Nr. 1—95
Str. DRISTORULUI Nr. 2—86A
Str. DRISTORULUI Nr. 88—100
Str. DRISTORULUI Nr. 97—125
Str. DUMITRU GANOVICI
Str. DUNAREA ALBASTRA
Str. EFTIMIE MURGU
Str. ELIAS JACQUES
Str. EMIL GÂRLEANU
Str. FETIŢELOR
Str. FRANCEZA, (fosta IULIU MANIU)
Str. GABROVENI
Str. GEORGE-GION IONESCU
Str. GHEORGHE DEM TEODORESCU
Str. G-RAL ION FLORESCU
Str. HAGIULUI Nr. 13—33
Str. HALELOR
Str. HANUL CU TEI
Str. HÂRSOVA
Str. ÎNVINGATORILOR
Str. IOAN C. FILITTI
Str. ION FILIBILIU
Str. ION G. RACOTEANU
Str. ION GHICA
Str. ION NISTOR, (fosta BIBLIOTECII)
Str. ION PALTIN PAUNESCU
Str. ION PILLAT
Str. IULIU BARASCH
Str. IULIU VALAORI
Str. IVO ANDRIC, (fosta LOTUSULUI)
Str. LABIRINT
Str. LEVANŢICA Nr. 1—49
Str. LEVANŢICA Nr. 2—62
Str. LEVANŢICA Nr 51—99
Str. LEVANŢICA Nr. 64—90
Str. LIPSCANI Nr. 12—90
Str. LIPSCANI Nr. 19—81
Str. LOGOFATUL NASTUREL UDRISTE
Str. LOGOFATUL TAUTU
Str. LT. COL. DUMITRU PAPAZOGLU Nr. 1—7
Str. LT. COL. DUMITRU PAPAZOGLU Nr. 2—0
Str. LT. COL. DUMITRU PAPAZOGLU Nr. 82—112
Str. LUCIAN BLAGA
Str. MÂNTULEASA Nr. 1—13
Str. MATEI BASARAB Nr. 1—41
Str. MATEI BASARAB Nr. 2—38
Str. MATEI BASARAB Nr. 40—64
Str. MATEI BASARAB Nr. 43—63
Str. MATEI BASARAB Nr. 65—85
Str. MATEI BASARAB Nr. 66—92
Str. MATEI BASARAB Nr. 87—149
Str. MATEI BASARAB Nr. 94—126
Str. MESTERUL MANOLE
Str. MESTERUL MANOLE
Str. MEDELENI
Str. MIRCEA BADESCU
Str. MITRIŢA CONSTANTINESCU
Str. NEGOIU
Str. NERVA TRAIAN Nr. 1—9
Str. NERVA TRAIAN Nr. 2—20
Str. NERVA TRAIAN Nr. 11—39
Str. NICOARA MOISE
Str. NICOLAE MAVROGHENI
Str. NICOLAE TONITZA
Str. NICOLAE TUDOR
Str. OLTENI
Str. PALEOLOGU Nr. 9—15
Str. PALEOLOGU Nr. 12—28
Str. PANN ANTON Nr. 1—11
Str. PANN ANTON Nr. 2—10
Str. PANN ANTON Nr. 12—64
Str. PANN ANTON Nr. 13—39
Str. PARFUMULUI
Str. PATRASCU VODA
Str. PATRIEI
Str. POET PANAIT CERNA
Str. POET VASILE CÂRLOVA
Str. POPA NAN Nr. 104—204
Str. POPA NAN Nr. 115—191
Str. POPA SOARE Nr. 1—19
Str. POPA SOARE Nr. 2—14A
Str. POPA STOICA FARCA
Str. POPPER MAXIMILIAN
Str. POSTEI
Str. PUŢUL CU ROATA
Str. RADU CALOMFIRESCU
Str. RADU CEAU
Str. RÂNDUNELELOR
Str. REMUS
Str. RODIEI
Str. RODIEI
Str. ROMULUS Nr. 28—86
Str. ROMULUS Nr. 31—87
Str. SARMIZEGETUSA
Str. SELINBERG
Str. SF. GHEORGHE NOU, (fosta BANIEI)
Str. SF. MINA, (fosta BALCESTI)
Str. SFÂNTA VINERI Nr. 1—19
Str. SFÂNTA VINERI Nr. 2—34
Str. SFÂNTA VINERI Nr. 21—51
Str. SFÂNTUL DUMITRU (fosta MANDINESTI)
Str. SIMINOCULUI
Str. SLANIC
Str. SLT. ALEXANDRU MOGA
Str. SMÂRDAN
Str. SOARELUI
Str. SPERANŢIA D. THEODOR Nr. 102—182
Str. SPERANŢIA D. THEODOR Nr. 2—32
Str. SPERANŢIA D. THEODOR Nr. 34—100
Str. SPERANŢIA D. THEODOR Nr. 34—100
Str. SPERANŢIA D.
Str. STAN JUDETUL
Str. STAVROPOLEOS
Str. STELEA SPATARUL
Str. TEODOR TEFANESCU
Str. THEODOR Nr. 1—185
Str. ŢIGLINA
Str. TOMA CARAGIU
Str. TRAIAN Nr. 1—99
Str. TRAIAN Nr. 2—128
Str. TRAIAN POPOVICI, (fosta UNITATII)Nr. 128
Str. TRAIAN POPOVICI, (fosta UNITATII) Nr. 130—132
Str. TRAIAN POPOVICI, (fosta UNITATII)Nr. 2—126
Str. TRAIAN POPOVICI, (fosta UNITATII) Nr. 7—91
Str. TRIFOI
Str. TURTURELELOR
Str. VAMESULUI
Str. VASILE LUCACIU
Str. VERDETEI
Str. VLAD DRACUL Nr. 1—3
Str. VLAD DRACUL Nr. 2—34
Str. VOIEVOD ALEXANDRU MORUZZI Nr. 1—7
Str. VOIEVOD ALEXANDRU MORUZZI Nr. 2—6
Str. VOINICULUI
Str. VORONE (fosta ARENEI)
Str. VULCAN JUDEŢUL
Str. VULTURILOR Nr. 1—37
Str. VULTURILOR Nr. 38—98
Str. VULTURILOR Nr. 39—99
Str. WILHELM FILDERMAN, (fosta AGRISELOR)
Str. ZARAFI
Str. ZBORULUI
Str. ZOSSIMA DEMARAT
joi, 20 noiembrie 2008
UN CATEL NEVINOVAT, INCAPUT PE MANA UNOR BOLNAVI MINTAL!

miercuri, 19 noiembrie 2008
AM FOST O DOAMNA! DON'T GET USED TO THAT!


luni, 17 noiembrie 2008
ELIMINAREA TAXEI AUTO, O FRECTIE LA UN PICIOR DE LEMN!
Las la o parte ceva interese care se ascund aici.
Las la o parte faptul ca masura este temporara.
Las la o parte faptul ca masura este inutila.
Cat despre "programul anti-criza"...revin maine.
Ca om provenit din economia reala, ma intreb: oare politicienii acestia, imbuibati, fara grija zilei de maine, chiar traiesc intr-o alta Romanie?
Ca traiesc pe banii nostri, asta e clar, dar chiar sa fie atat de rupti de realitate?
Si acum, in al doisprezecelea ceas, ei trateaza efectul, nu cauza!
Nu vreau sa ma lungesc.
Adica taxa auto a provocat reducerea productiei, din lipsa de cerere, la Dacia-Renault?
Asta este cauza lipsei de cerere pentru Loganuri?
Din cauza asta au intrat in tara masini second-hand?
Ce fel de consilieri au oamenii astia? Probabil la fel ca ei, traiesc intr-o Romanie paralela!
Daca nu pricepeti, va spun eu: masinile produse la Dacia-Renault sunt prea SCUMPE!
Nu respecta corelatia elementara dintre calitate si pret!
Nu cunosc cifre legate de productivitatea muncii acolo.
Dar stiu ca traiesc intr-o tara in care resursele naturale au fost instrainate si al caror pret nu il mai controlam.
Stiu cat costa gazele, lumina, apa si cheltuielile cu forta de munca.
Stiu cate impozite platesc angajatul si angajatorul catre stat! Toate astea intra in costurile de productie ale oricarei intreprinderi! Aici e buba, inteligentilor!
Productia romaneasca nu e competitiva si din aceste motive!
Ati sufocat initiativele autohtone, ati distrus marile intreprinderi, ati pus la pamant economia unei tari si acum gasiti"solutia" si ne-o oferiti ca pe o mare gaselnita : taxa auto e de vina!
Ca multi nebuni s-or gasi taman acum, in prag de criza, sa dea fuga sa-si cumpere masina noua!
Iar cei care isi permit acest lux, in urmatoarele sase luni, in nici un caz nu-si vor cumpara Logan si nici nu vor fi afectati de existenta taxei auto.
Am citit ca si Colgate-Palmolive va inchide fabrica si se va muta in Polonia.
Asa ne trebuie daca nu ne pricepem sa "producem" sapun si pasta de dinti!
Au venit strainii sa ne invete! Sa-i intrebam unde s-a dus profitul?
PETRILA...
Sunt prea subiectiva ca sa scriu despre ceea ce s-a intamplat!
Excelent articolul lui Victor Ciutacu din Jurnalul National.
Dureros de adevarate afirmatiile lui Mircea Badea din emisiunea de aseara.
O opinie interesanta am gasit si pe blogul lui Constantin Gheorghe si o reproduc aici, cu o singura "completare": TOATE guvernarile, fara exceptie, sunt responsabile pentru dezastrul tarii, in general si pentru situatia din minerit, in particular.
"Un accident oribil la o mină din Valea Jiului. 12 morţi. Explozie de metan în subteran, explozie de populism şi demagogie la suprafaţă, dar mai ales pe calea undelor, ca să folosesc şi eu un clişeu la modă. Televiziuni isterizate, fătuci cu aer de inchizitor care freacă ridichea şi dau lecţii în direct diverselor autorităţi locale, care stau mai mult în direct decât la locul accidentului. Şi veşnica întrebare: "cine e de vină?"
De ce au murit 12 oameni? Putea fi un simplu accident, mâna destinului. Nu stăpânim noi natura, ci natura îşi impune regulile ei, pe care noi le ignorăm, cel mai adesea. Putea fi o greşeală umană. Se întâmplă: oboseală, neatenţie, nepricepere. Pot fi şi lucruri mult mai grave. Dar nimeni nui poate spune ceva până nu se face o anchetă. Numai că fătucile vroiau execuţii în direct, decapitări, maziliri, condamnări.
Din peisajul ăsta nu putea lipsi Băsescu. De ce să nu profite el politic de pe urma nenorocirii altora? Dar e ca şi când "criminalul" se întoarce la locul "crimei", pentru că atunci când PD se afla la guvernare s-a distrus mineritul.
Acum, în legătură cu adevăratele cauze ale tragediei. Este, de fapt, tragedia unei societăţi care, de 18 ani, a renunţat să mai gândească. Aceşti morţi sunt rezultatul a 18 ani de spălare a creierului, care a produs monştrii ce comentau cu satisfacţie, pe nişte forumuri, moarrtea minerilor, "barbarii ăia care au ucis studenţi nevinovaţi, la chemarea lui Iliescu". Doar două reacţii, citite pe "Ziare.com". Unul, mameluc, scrie: "Cum as putea reactiona la o asemenea stire!? Merita un sentiment de compatimire acesti oameni? Daca am fi avut capacitatea de-a prevedea evenimentul,poate am fi organizat o masa festiva
De atunci, din iunie 1990, minerii au devenit o paria a societăţii. Cu ajutorul "societăţii civile", şi al partidelor de dreapta, ramura mineritului a fost distrusă sistematic, nu din motive economice. Decizia a fost una politică, şi a vizat distrugerea unui bazin electoral al stângii. Iar Traian Băsescu s-a aflat printre cei care au luat deciziile fatale pentru sectorul mineritului. Onoarea şefului său de partid de atunci, Petre Roman, trebuia reparată! Ce a urmat, ştiţi bine: disponibilizări în masă, cu plăţile alea compensatorii de doi bani, oraşe întregi abandonate, jaf generalizat. Practic, a fost o pedeapsă colectivă, aplicată unei întregi clase sociale.
Nimeni n-a protestat, pentru că risca să fie linşat politic sau mediatic. Deciziile fatale care au dus la explozia de ieri atunci au fost luate, în 1997,
În aceşti 18 ani s-a pierdut ceva esenţial: cunoştinţele în domeniu. Nu mai sunt specialişti, nu mai există un bazin pentru recrutarea forţei de muncă, nu mai există o bază materială pentru pregătirea minerilor, dar mai ales există această ostilitate împotriva minerilor, întreţinută de istericii societăţii civile.
Întrebarea este: avem sau nu nevoie de cărbune şi de minereuri? Dacă da, să investim în domeniu, începând cu pregătirea oamenilor şi cu retehnologizarea minelor. Să facem o campanie publică de schimbare a imaginii minerilor, pentru că dacă tot ce ştiu noile generaţii despre mineri şi minerit sunt doar cele trei minute din filmul ăla de propagandă al lui Stere Gulea despre mineriada din iunie 1990, atunci reacţia lor va fi mereu: "muriţi, nenorociţilor!"
Fără cărbune nu există securitate energetică. De aici trebuie început în relansarea domeniului. Restul este demagogie.
PS: vreţi să vedeţi până unde merge spălarea creierelor în România? Citiţi acest interviu apărut în EvZ, sub un titlu cretin: "Feţele comunismului american", luat de cine alta decât de fosta securistă şi angajată la "Ştefan Gheorghiu", Rodica Culcer, dar mai ales comentariile! Veţi înţelege de ce ni se întâmplă ce ni se întâmplă, şi de ce nu vom reuşi să fim vreodată o societate normală. E "experimentul Piteşti", extins la o întreagă societate."