miercuri, 12 noiembrie 2008

ALEGETI OAMENI "REALI", NU "FACATURI" DE PRESA!

Vaicareala mare, in presa scrisa si pe la televiziuni: "in colegiul meu, nu am cu cine vota, nu-i cunosc, n-am auzit de ei, pe Google nu au facut, nu au dres etc".
Cata ipocrizie! Cata manipulare de doi lei!
Pai nu mass-media ne intoxica de ani de zile cu aceleasi figuri, unele penale (nedovedite, pentru ca si-au ascuns "urmele"), care se rotesc pe la toate emisiunile si in articole de presa, de parca ar avea contract semnat pe viata?
Nu mass-media ironiza PRM pentru ca a sesizat, din timp, inoportunitatea votului uninominal pentru Romania de azi si deficientele grave ale legii?
Acum, de ce se vaita?
De ce sugereaza ideea: vai, nu-i cunoastem pe ceilalti, asa ca nu ne ramane decat sa-i votam tot pe cei cunoscuti?
Zilele trecute am participat la o emisiune pe TVR 3, pe tema "Dezvoltare", alaturi de un reprezentant al PNG si altul al PARTIDULUI VERDE. Amandoi, oameni de isprava: unul medic, altul provenit din economia reala, ca si mine. Dezbaterea a fost interesanta, dinamica, pigmentata pe alocuri si cu putin umor. Dar, ce folos?
Mi-am exprimat dezamagirea, sustinuta de colegii mei din platou, ca, alaturi de noi, nu se afla reprezentanti ai partidelor care AU FOST LA GUVERNARE IN ULTIMII 18 ANI si care au contribuit, laolalta, la dezastrul tarii!
Ca sa ne raspunda dumnealor, in direct, cum a fost posibila instrainarea PETROM, SIDEX, BCR etc, cum au calculat salariile sefilor de agentii guvernamentale, cum au reusit sa puna la pamant padurile din Moldova si nu numai, prin ce "strategii" au distrus sistemul de invatamant si sistemul sanitar si la multe alte intrebari!
Oricum, performanta este ISTORICA: In numai 18 ani, o tara cu o pozitie geopolitica de invidiat, fara datorie externa, care producea de la acul de cusut la avion, a ajuns o simpla piata de desfacere pentru produse straine, datoare cu peste 60 de miliarde de euro si, pe fondul crizei mondiale, amenintata de spectrul "foametei"?!
Votati-i, tot pe astia! Doar "cunoasteti" de ce au fost in stare!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Si in domeniul aparitiilor TV se intampla ca si in actualul parlament: se fac intelegeri de aparitie, pe bani foarte multi pe care un om normal nu ii are, si in posturi din ce in ce mai ilare. Candidatii eterni nu au nici un interes sa apara impreunea cu cei noi pentru a nu fi pusi in digicultate cand trebuie sa dea socoteala pentru ce au facut sau de fapt nu au facut 4 ani pe banii nostrii. De aceea imi este din ce in ce mai greu sa-i inteleg pe acei concetateni care de 18 ani voteaza pe aceeasi, nedand sanse si altor partide mici care nu au fost la guvernare. Un parlament format numai din 3 partide PSD, PDL si PNL (UDMR este printr-o lasitate a celor care s-au succedat la guvernare - partener de serviciu) nu va face decat sa perpetueze mascarada pe care o vedem acum, cu rezultatele din strada. Accederea unor partide mai mici dar foarte active, cum este PRM, in parlament, chiar cu scoruri mai mici de 5 - 8%,nu ar face decat sa mai deranjeze mafiile si in final sa se mai faca ceva si pentru cei multi. Trebuie sa fi de absoluta rea credinta sa nu vezi ca initiativele legislative ale PRM sunt in mare proportie pe domeniul social si ca acest partid practic a sustinut adoptarea tuturor legilor cu impact social, inclusiv cu majorarea salariilor profesorilor.

Anonim spunea...

Cum este posibil ca in sondajele mincinoase,UDMR sa apara cu procent mai mare ca PRM. Ca si multi unguri au plecat din tara,nu numai romani?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Asa este!
Sunt mincinoase! Eu le-as interzice!

Anonim spunea...

Pe cand un subiect despre ungurii din Romania? De abea astept :))