miercuri, 19 noiembrie 2008

AM FOST O DOAMNA! DON'T GET USED TO THAT!


Nu comentati calitatea FOTOGRAFIILOR! ELE REFLECTA, IN MOD INTENTIONAT, STAREA ECONOMIEI NOASTRE, IN VREME DE IMINENTA CRIZA!

Astazi, am participat la o dezbatere, la Radio Bucuresti.
Partide invitate: PRM, PDL, UDMR!
Invitati: din partea PRM, subsemnata. Al doilea, din partea UDMR: dl. Demeter Andras, actual secretar de stat in Ministerul Culturii si Cultelor, fost actor, fost director al Teatrului Maghiar din Timisoara si fost "arestat", conform ziarului "Gardianul", pentru "profanarea insemnelor de stat", in 1990, la Targu-Mures! (sic)!
Al treilea: dl Radu F(eldman) Alexandru care, pentru cunoscatori, nu are nevoie de nici o prezentare, poate, doar, de precizarea ca are o "problema" cu Corneliu Vadim Tudor.


Stiam toate astea, cand am intrat in direct, dar, se pare ca toti trei am considerat mai importanta transmiterea mesajului nostru catre bucurestenii din colegiile in care candidam, dacat sa ne napustim unul asupra altuia, uitand de scopul emisiunii. Mi-ar fi fost usor, mai ales ca eu stiam mai multe, (intelegeti ce vreti), despre dansii, dacat ei, despre mine!
Au fost si momente de polemica si momente in care parea ca urmaream aceleasi scopuri, cel putin declarativ. Si, ca sa nu va plictisesc (discutia a durat o ora), va redau o "faza":
Dl. Feldman promitea bucurestenilor, din Drumul Taberei, o sumedenie de biblioteci etc, propunere la care eu am crezut ca este oportun sa subliniez ca, mai degraba actionam pentru finalizarea BIBLIOTECII NATIONALE din colegiul meu (10), ramasa in ruina din '89 si "pastrata", intentionat, in paragina, pentru cine stie ce scopuri "imobiliare". Caci, terenul, de sub ea, e "aur", curat, pentru samsarii tranzitiei. Nu m-a contrazis nici macar candidatul UDMR, aflat la guvernare (oare ce au pazit, pana acum) ?!
In rest, discursul meu s-a axat pe progrmul pe care il stiti: relansarea productiei romanesti, dezvoltarea capitalului autohton, crearea a noi locuri de munca.

Muncitorii, inginerii, contabilii, juristii si toti cetatenii romani care munceau AICI , disponibilizati (ce eufemism!) de la intreprinderile din colegiul meu sau din apropiere, imi cer rezolvarea acestei mari nedreptati: amintiti-va de "Crinul", "Matasea Populara", "Flacara Rosie", "Timpuri Noi", " Pionierul", "Dambovita", "Miraj" si multe altele! Cine a avut interes ca aceste capacitati de productie sa fie distruse si oamenii aruncati pe drumuri? Acel "cineva" trebuie sa plateasca!!!
Despre "economia de piata" si alte asemenea, mai vorbim!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Evident ca au existat interese în distrugerea industriei, agriculturii, învaţământului etc. româneşti. Cred că cei care neaga acest lucru au foarte multe de ascuns, în niciun caz cu bune intenţii.
Poate vom afla mai repede decât îşi imaginează ei.
Pot fi judecaţi pt. subminarea economiei şi pt. atentat la siguranta statului, chiar şi dupa 20 de ani. Eu am rabdare.
Alandra

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Si eu am rabdare. Vor da socoteala.
Aici nu e vorba de un furt marunt din buzunare ci de distrugerea unei natiuni.
Faptele acestea nu se prescriu.
Pe criminalii de razboi ii judeca, a fost un caz, recent, si dupa 40 de ani.

Anonim spunea...

Totzi hotzii astia vor manca pietre, ziduri de blocuri si pamant in parloaga. Ca nu stiu ce e munca.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Vom vedea!

Anonim spunea...

Ma bucur ca PRM are asemenea candidati. Credeam ca e un partid imbatranit, dar iata ca sunt si voci pline de elan si energie. Nu pot decat sa va doresc succes, iar ca nationalist ce sunt, ma bucura prezenta dumneavoastra atat in politica, cat si in blogosfera.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Ciprian Blidaru
Vine, din urma, un val de tineri.
Din pacate, nu sunt prea mediatizati.
Iar acum, in campanie, prezenta la televiziunile particulare costa foarte mult. Eu am avut noroc pentru ca ma ocup cu un domeniu "vanat" de presa: prezentari de moda, organizare de evenimente! Dar m-am oprit acum cativa ani, cand m-am decis sa intru in politica.